Blocaj la achiziţia corvetelor

Procedura de atribuire a contractului de achiziție a corvetelor multifuncționale a fost suspendată de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, a precizat, pentru Mediafax, ministrul Gabriel Leș. Consiliul a informat MApN printr-o adresă, unde a motivat că au fost găsite nereguli.
„Cert e din nou ne blocăm în proceduri. Asta știm să facem cel mai bine. Astăzi vom răspunde la adresă. Ieri după masă am primit-o. Vom pune la dispoziție documentele cerute. Din ce spuneau juriștii la acest moment, în 15 zile trebuie să dea o soluție. Decizia a ajuns la Departamentul de Armamente. (…) Nu putem lua o decizie, la momentul acesta, procedura e blocată. Decizia ar fi fost să începem procedura de atribuire. (…) Nu au specificat de ce suspendă, doar că s-a făcut acea contestație, unde au fost semnalate grave nereguli”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Apărării, Gabriel Leș.
Procedura a fost suspendată în condițiile în care ministrul Apărării, Gabriel Leș, a precizat, săptămâna trecută că ar urma să fie anunțați câștigătorii pentru achiziția de corvete.
În februarie 2019, Șantierul Naval Constanța a renunțat la procesul intentat Guvernului și Ministerului Apărării Naționale, prin care solicita anularea licitației privind programul de înzestrare cu corvete multifuncţionale. La acel moment, Leș a anunțat că a cerut Direcției Juridice din MApN să identifice pașii legali de urmat.
De altfel, în privința achiziției de corvete, a fost deschis și un dosar la Parchetul Militar privind unele suspiciuni în derularea legală a procedurii. Ulterior, dosarul a fost trimis la DNA.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Breeee, da’ lungi mai sint ! Nu exista riscul ca, atunci cind semnalizeaza stinga in „lacul rusesc”, sa dea cu coada … pardon, pupa peste Crimeea si sa creeze ceva deranj ? Auziti, mai am o intrebare : sint la fel de ruginite ca cele englezesti ? Ca daca da, sa stiti ca am un var la REMAT …

  2. In proboleme corvetelor suntem exact unde eram si acum 2 ani ! Vai de mama noastra , da’ suntem in Romania , tara unde lucrurile se misca cu incetinitorul ! Ce interese pecuniare mai sunt si aici , ce spagi se preconizeza , ce comisiuane , ce tunuri ? Desigur totul se imbraca in fel de fel de pretexte si pseudomotive ! Prezumtivul agresor este baiat de gasca si asteapta , rabdator , ca Romania s-si faca corvetele cu care sa se apere ! Asta inseamna cam 15-20 de ani de asteptare ! Asa-i si cu autostrazile ! Aici se „extrag”, bani de la stat , zeci de milioane de euro , prin repetari si iar repetari de studi de fezabilitate ! D’aia nu se fac autostrazi , totul are un skepsis !

  3. Spionii rusi sarbatoresc cu sampanie efortul deosebit pe care l-au depus pentru impiedicarea procedurii de atribuire a contractului de achiziție a corvetelor multifuncționale. Serviciul secret al armatei isi dovedeste din nou incompetenta si inutilitatea,conform zicalei adaptate la situatia nenorocita in care sa ajuns? La placinte inainte la corvete inapoi?Pa-i nu se plang europenii ca suntem cei mai corupti din U.E.? Pa-i si in armata noastra nici urma de coruptie? Cat au primit spaga pentru impiedicarea si amanarea achizitionarii corvetelor? Avem nevoie de un serviciu secret al armatei,care sa fie independent si sa nu se subordoneze comandantilor armatei romane ? Cu cat mai multe amanari si suspendari ,cu atat de mult creste exponential coruptia in institutiile statului? Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor este subordonat cumva GRU -ul lui Vladimir Putin de le sufla asa de tare in panze rusilor? Cine castiga din aceasta suspendare,independenta si suveranitatea Romaniei sau cresterea influentei ruse in Romania?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.