BNR a mărit, din nou, dobânda cheie

Banca Naţională a României va majora rata dobânzii de politică monetară la 2,25%. Este a doua mărire a acestui indice în mai puţin de o lună, după cea din 8 ianuarie 2018. Cel mai afectaţi vor fi românii care au credite în lei. Rata dobânzii de politică monetară influenţează şi ROBOR-ul.

Nivelul dobânzii cheie este importantă în principal pentru băncile comerciale (care se împrumută de la BNR la nivelul dobânzii cheie), cât şi pentru investitorii străini care caută ţări în care dobânzile sunt cât mai ridicate pentru a-şi fructifica banii la randamente cât mai mari.

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a mai hotărât, de asemenea:

-Majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,25 la sută pe an de la 1,00 la sută pe an, iar rata dobânzii aferente facilității de creditare la 3,25 la sută pe an de la 3,00 la sută pe an începând cu data de 8 februarie 2018;

-Păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

    • O face pentru ca ”poate” Impotriva intereselor a mil de romani. Parlamentul da legi impotriva romanilor pentru ca ”poate”, guvernul tepuieste romanii si pune curbe de sacrificiu pentru ca ”poate”, politistul face contrabanda si multe nemernicii pentru ca ”poate”, judecatorul achita infractori periculosi, si multe altele pentru ca ”poate”, doctorul si asistentele te omoara cu zile pentru ca ”poate”
      ”Doamne, Dă-i la Neam unire
      Și Dă-i demnă cârmuire.
      Că-i prea mult blajin și laș
      Și supus stă la borfași!” de O.G.

  1. BNR creste dobânda doar pentru credite. Dar pentru depozite de ce nu creste? Ce e ascuns în spatele acestei anomalii? Dobânda pentru credite ar trebui să crească pentru că cresc costurile, nu pentru că scad profiturile….

    • pt depozite, lasa ca ajunge 0.000025 care impozitat da cu minus. De ce? fiinda nu-i intereseaza, fiindca nu protejeaza populatia, cum zicea Tudose, BNR-ul nu lucreaza pt poporul roman. Tinerii se indatoreaza ca vitele pe zeci de ani pe sume fantastice pt niste imobile de extrem de proasta calitate. Fiindca nu ne mai apara nimeni de nimic in tara asta!
      Din depozitele in ron musca BNR-ul zilnic prin devalorizare, inflatie, etc. Ei nu fac nimic sa stopeze, sa preintampine, sa previna. Doar actioneaza cand apare un fenomen. atat!

      Oare ce se doreste cu noi ? sa disparem ca natie, ca tara ca tot ?

  2. cum spunea si Zamfir-pnl: dobanda la DEPOZITE ramane in media 0.7 la suta (la valuta chiar REAL NEGATIVA), in timp ce dobanda la CREDITE este de 12-14 la suta – Diferenta o incaseaza BANKERII.
    cand va creste si dobanda la depozite???? isarescu ce zice???

  3. Pe acest ISARESCU nu-l mai schimba nimeni de la BNR???Cred ca el face politica altor state nu a ROMANIEI.Senatorul PNL Zamfir a fluierat in biserica si imediat a fost schimbat de la comisia economica si inlocuit cu FLORIN CITU .Ce sa mai vorbim de dobanda la depozite care nu ajunge sa platesti nici comisioanele ascunse de aceste banci straine .

  4. Remarcați și că la precedenta modificare a ratelor prezentate în articol, guvernatorul anunța o posibilă revenire la valorile din lunile anterioare, la ședința din luna februarie ? Deci, considerați că se poate zică că la BNR „prognozele”au o probabilitate de realizare „îndoielnică” ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.