BREAKING NEWS Avem transmitere comunitară Omicron în România

Transmiterea comunitară a Omicron în România este confirmată de Institutul Național de Sănătate Publică.

Până pe 9 ianuarie, au fost raportate la INSP-CNSCBT 8.414 secvențieri, din care 328 în prima săptămână.

Au fost confirmate 7.808 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care Alpha – 1.722, Beta – 11, Gamma – 23, Delta – 5. 757 și Omicron – 295.

Până la data de 9 ianuarie, rata de confirmare cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare a fost de 93%.

Până în S 35 inclusiv au fost înregistrate și comunicate la INSP-CNSCBT 75 decese cu VOC, din care din cauza Alpha – 27 și Delta – 45.

În săptămîna 01 au fost confirmate 203 cazuri cu varianta Omicron, iar până la data de 9 ianuarie 2022 au fost confirmate 295 cazuri cu varianta Omicron.

Astfel, în săptămâna 01/2022 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Omicron, arată Institutul Național de Sănătate Publică:

– % județe în care au fost detectate cazuri confirmate cu varianta Delta >50: Până în S 01/2022 inclusiv au fost înregistrate cazuri în 30 județe și mun. București (74%)

– cazurile să provină din toate regiunile țării: până în S 01/2022 inclusiv au fost înregistrate cazuri în toate regiunile României.

– absența legăturii epidemiologice cu cazuri confirmate/a istoricului de călătorie la peste 50% din cazuri: până în S 01/2022 inclusiv cazurile fără legătură epidemiologică reprezintă
52,3% din total. Au fost excluse din calcul cazurile care nu au putut fi contactate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

12 Comentarii

  1. Orice ce se pretinde a fi structura ADN sau ARN a unui virus este închipuirea cuiva, (pt apdatați) concept mental.
    Ce fac specialiștii cu secvențierea? Caută cu PCRu o mică parte din închipuitul virus (zic că are cam trei mii), din scorneala minții cîtorva, și dacă se potrivește…mare descoperire.
    Specialiști din întreaga lume, insaidări sau proști de bubuie, trimit secvențe „găsite” ce sînt puse precum piesele de puzzle, asmblate, de calculator.

    „Obtenir la séquence du génome du virus ? Première étape, le séquençage.

    Lorsque l’on s’intéresse au matériel génétique du virus pour l’étudier, il est nécessaire de le séquencer, c’est-à-dire extraire la séquence ARN et en retranscrire une copie au format numérique. Dans un fichier texte ou compressé, l’ARN devient plus facile à lire, à comparer, à déchiffrer à l’aide d’outils informatiques.

    Le séquençage est une technologie qui permet d’obtenir des petites sous-séquences issues du génome (appelées lectures), qui démarrent d’une position dans le génome et terminent à une longueur dépendant de la technologie utilisée. On récupère la totalité des lectures (souvent des millions) dans le désordre, et comme chaque lecture est beaucoup plus petite que le génome initial (d’au moins un ordre de grandeur, souvent davantage), des algorithmes sont nécessaires pour le reconstituer en entier, c’est ce que l’on appelle l’assemblage. Notons que dans le cas du virus, ces lectures sont souvent extraites des tissus d’un patient, il faut au préalable faire un tri pour filtrer l’ARN du virus et éliminer le matériel génétique humain de l’échantillon.

    Aujourd’hui on s’appuie principalement sur des génomes de coronavirus connus antérieurement pour étudier SARS-COV-2. On compare ce nouveau génome aux anciens pour en retrouver la structure”. (leMonde)

  2. Gata. Haita a dat iama în romani. Toate variantele își fac de cap, după care pleacă în statiune ca să se odihnească. Oare le oferă Guvernul vaucere de vacanta sau o fac cu bani de la UE? Pana la descifrarea misterului, așteptăm următorul comunicat de presa INS. Suntem convinși ca transmiterea e transmitere și ca orice noua varianta trebuie inregistrata la OSIM, asa ca sa nu se gândească specialistul in coceni de Cotroceni, Jurma sa vina,laudandu-se cu aceeași varianta ca și cum i-ar fi parinte 1 sau părinte doi sau părinte neutru.

  3. Totul e din pix…huo, jigodiilor sorosisto uiste! Huo jurma, huoo arafat , Mahler si iohanis! Datele sunt secrete, necropsiile interzise…nimeni nu va crede! Huo PSD, trădătorii romanilor! Huo Rafila!

  4. In Romania este ORDIN pentru marirea cazurilor din pix ! Tontoroi securist sincronizat cu circul globalist.
    Cunostinta angajata la spitalul de Urgenta Cluj mi-a spus ieri ca au primit ordin sa scoata CAT MAI MULTE cazuri pozitive din manipularea defunctului RT-PCR si DIN PIX. Operatiune sustinuta exclusiv prin „PRESA” prostituata.

  5. Orice veste cât de proastă și orice statistică improvizată și manipulată este bună pentru a justifica introducerea certificatului covid și prelungirea stări de alertă până la finele secolului. Nu cumva să se termine plandemia iar făcătorii de achiziții fără strigare, îmbogățiții plandemiei și cei care au provocat suferințe inutile oamenilor și decesul pacienților cronici decedați din cauza refuzului internării în spitale, să fie trași la răspundere. Refuz în continuare să port mască.

  6. @Plandemie Mediatică
    Dr Kary B. Mullis a spus clar că se poate demonstra orice cu testul RT-PCR inventat de el. Videoul e sau era pe youtube. Mărești numărul de cicluri, ai cazuri pozitive, micșorezi numărul de cicluri ai negative. Angajații din laboratoare se învinețesc dacă îi întrebi de numărul de cicluri de amplificare utilizat și dau bir cu fugiții refuzând orice discuție pe tema asta. Experiență proprie.

  7. Citez:”Au fost confirmate 7.808 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care Alpha – 1.722, Beta – 11, Gamma – 23, Delta – 5.757 și Omicron – 295.” sa facem procentual
    Cel mai numeros este Delta 5757X100/7808=73,73% Alpha cu 1722X100/7808=22,05% OMICRON 295X100/7808=3,77%
    Voi cu asta vreti sa speriati lumea cand 73,73% sunt Delta si cand cazurile de Omicron sunt in marja de eroare cel putin in sondajele lui Peleanu? Devine o drama faptul ca noi nu am ajuns la numarul de cazuri din alte tari si daca nu atunci filozofati ca ar putea fi o probllema cu 295 de cazuri considerate Omicron…

  8. Era de știut,..Deci Dumnezeu cu mila,.Vom intrece recordul americanilor,.. Cu siguranță.

  9. 295 cazuri omicron.
    Numarate de la Adam si Eva, de la 1 decembrie, cand a venit avionul din Africa de Sud.
    Toti asimptomatici, stabiliti dupa „secventierea” lui peshte.
    Cati s-au „vindecat” intre timp?
    Iar cazurile de covid trebuie sa ajunga la 25000 pe zi.
    N-a zis asa Adriana Pistol?

  10. Aceste cazuri care provoacă îngrijorare sunt îngrijorătoare tocmai pentru faptul că apar la cei vaccinați și mai toată lumea este informată despre asta refuzând vaccinarea. Trebuie să facem cumva ca toată lumea să aibă Omicron nu doar vaccinații. Drept urmare hai să-i vaccinăm pe toți că de-aia a luat Câtzu vaccinuri pe banii noștri. Să se îmbolnăvească toți.

  11. nicio privata nu face secventiere. pentru simplul motiv ca costa mii de euro. am cerut gral sa-mi spuna varianta de covid. au inceput sa rida…

  12. S- ar putea interpreta ca Institutul National de STATISTICA POPULATIEI !!! Se simte cineva protejat de aceasta denumire POMPOASA ( cică Sănătate Publică ) !! Mai sunt ăștia DOCTORI sau doar TERORISTI ?! Doar fac STATISTICA , adică numără și scriu din PIX : câți infectati , câți la ATI , câți INTEPATI ( cu una , 2 sau 3 DOZE de ser ) , câți morți ( toți de Covid , de alte boli sau bătrânețe nu mai moare nimeni ) !! Și cu o PRECIZIE ” milimetrica ” ( pe țări, pe județe , orașe ,comune ) !! Zi de zi DE 2 ANI !! Și pe ce SALARII EXORBITANTE ( niste PARAZITI care produc doar PSIHOZE ) !! Sa țină PLAN- demia la nesfârșit ! …VIRUSII nu vor dispărea niciodată , cu oricâte SERURI se vor inventa și se vor injecta ” voluntarii ” obligați ! Prosti sa fie , că doar BigPharma produce și …câștigă !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.