BREAKING NEWS. Temutul criminal, eliberat

Marius Csampar, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali ai României, a fost eliberat. Tribunalul Mehedinţi a dispus eliberarea sa condiţionată şi i-a desfiinţat condamnarea pe viaţă.

Marius Csampar a fost condamnat la 99 de ani de închisoare pentru 6 crime. După 22 de ani, el a fost eliberat. Iniţial, Judecătoria Drobeta Turnu Severin i-a respins lui Csampar cererea, însă el şi-a câştigat libertatea în a doua instanţă.

Una dintre crimele lui a avut loc în 31 decembrie 1996, când a intrat în casa unei bătrâne de 84 de ani din Otopeni. Csampar şi alt bărbat au bătut-o pe bătrână cu pumnii şi picioarele, după care au furat din casă o oală cu sarmale, carne, 10 litri de vin, veselă, lenjerie de pat şi 95.000 de lei. Ei au ascuns lucrurile şi banii într-un canal, unde locuia celălalt atacator.

Deşi a fost descoperită de vecini la scurt timp după ce a fost bătută de cei doi agresori, femeia a murit în spital după zece zile, din cauza loviturilor primite.

În timp ce era anchetat în legătură cu tâlhăria din casa bătrânei, Csampar a dezvăluit poliţiştilor că, în iunie 1994, beat fiind, a înjunghiat şi decapitat un om al străzii pe nume Mitică. El le-a spus poliţiştilor că a aruncat în Lacul IOR din Capitală capul victimei, iar corpul într-un canal aflat în apropierea lacului. Poliţiştii au verificat informaţiile primite de la Csampar, iar în canalul indicat au găsit un schelet uman fără craniu.

Într-un interviu pentru un post de televiziune, Csampar spunea că au fost victime care l-au rugat să le cruţe viaţa.

„Nu m-am răzgândit pentru că, dacă m-ar fi rugat „lasă-mă în viaţă”, poate că m-ar fi înmuiat. Dar când: „nu mai da, că mâine mă duc la poliţie şi te dau”. Păi stai că nu mai apuci a doua zi. (…) Ar fi fost mai bine dacă m-ar fi mierlit. Aia era pedeapsa cea mai bună”, spunea Csampar în urmă cu câţiva ani.

În total sunt 6 crime pentru care judecătorii l-au condamnat la 99 ani de închisoare. Legea spune că un condamnat pe viaţă poate solicita liberarea conditionată după 20 de ani, dacă a avut o conduită buna şi dacă a fost stăruitor în muncă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

19 Comentarii

  1. LEGILE PROST FACUTE SI GANDITE.
    Biblia veche spunea dinte pentru dinte si ochi pentru ochi.
    Bine a venit si sa iertam dar sa nu mai gresesti.
    Ai omorat 1 data…te iarta dupa ce faci pedeapsa…dar daca omori inca odata ?????
    Toti criminalii vor omora de placere de acum inainte.
    Ciolacule ce dormi in parlament???

  2. Daca ar reincepe crimele cu judecatorii care l-au eliberat,ar fii explicabil!Inexplicabil ar fii sa reinceapa crimele cu nevinovati,pacatul cade pe judecatori..

  3. Băi, nu mai puneți titluri din astea, că îmi dați emoții. Am crezut că l-au eliberat pe Dragnea…

  4. Sper ca judecatorul care a dispus eliberarea criminalului sa ajunga cat de curand ”tinta” acestuia !Pentru ca nu e posibil ca un criminal care,atentie,recunoaste 6 crime,sa fie liber !!Oricat de cuminte a fost la bulau !!

  5. A fost eliberat după ce și-a luat angajamentul că pleacă în străinătate, nu prea departe, undeva spre vest …

  6. Mulțumim justiției care apără cetățenii și legea – din orice alte țări în afară de România. Un nou succes răsunător din categoria Dosarul Revoluției, Dosarele Mineriadelor, Dosarul 10 August, Dosarul Caracal.

  7. Altfel n-ar mai fi pupat iertarea din partea jigodiei de justitii romane.
    A fost prezentat de mai multe ori in emisiuni la TV. Are la activ mai multe crime, nu doar cele 6, dar restul nu au putut fi dovedite. El insusi a relatat la TV cum i-a omorat pe cei 6.
    Sper ca intre timp si-a plombat si dintzii cariati. Un politist care participase la anchetrea si descoperirea criminalului isi exprima parerea ca dupa ce va iesi din puscarie, canalia va continua sa ucida pt ca altceva nu stie……[Leo]

  8. Proverb românesc:
    Judecătorul este ca osia carului, cum îl ungi cum nu mai scârţâie…

  9. Asta e legea faceta cu intentie de orice fel si interpretabila in Romania! Ce sa mai zici de alti criminali care omoara oamenii din cauza mentinerii in saracie si inanitie, cum ar fi citu ssi cotrocenistul plus hOrban cu reformele lor si basescu care are cosmar urat cand se intalneste cu pensionarii.

  10. Mai oameni buni, votanti ai partidelor, legea poate fi pusa in discutie aici, nu judecatorul care a aplicat-o! Legile se fac in Parlament, cu deputatii si senatorii pe care ii alegem noi, poporul si carora trebuie sa le cerem socoteala daca nu ne convine. Cat priveste liberarea conditionata, asta se practica si de natiunile civilizate, alea de la care ne inspiram de 200 de ani. O sa facem noi acum o lege in Romania, sa anulam institutia liberarii conditionate? Adica, si cei condamnati pe nedrept sau pe facaturi de dosare, la fel criminalii si violatorii dovediti, sa ramana in puscarie pana la capat? Si daca maine unul dintre noi cade in plasa asta, ca de!, a fluierat in biserica?

  11. Justitia de cacat din Romania loveste din nou ! Orice om sanatos la cap cred ca e de acord ca jigodia asta nu merita decit pedeapsa capitala, javrele de judecatori il condamna intii la 99 de ani (practic, pe viata, ca deh ! in UE nu e „mumos” plutonul de executie !) si, dupa 22 de ani il mingiie parinteste pe crestet (6 crime !!!) si-i da drumul sa zburde ! Sila, multa sila pentru, inca o data, o justitie de cacat ! „Binefacerile” apartenentei la UE !

  12. Va dati seama ce puhoi de isterie se forma in presa de sistem si in online daca aceasta decizie se dadea in timpul guvernarii PSD ? pfoaaa….Ciuma rosie elibereaza infractorii, criminalii, violatorii, talharii !!! Asa, ca e PDL la putere cu Klaun Wurster Penalis, liniste si pace, site-urile nu fierb, influencerii tac malc…ce mai, liniste asurzitoare…ca asa e in democratie :)))

  13. Bataie de joc fenomenala din partea „justitiei” României de-a elibera un criminal în serie. Tipu-i de AZIL PE VIATA, într-o camera cu FERESTRE ZABRELITE, nu de mers pe strada. E bolnav psihic, e psihopat, recidiva-i SIGURA din partea unei asemenea creaturi. Pentru o asemenea „decizie” judecatorii însisi care-au acordat-o trebuie vârâti dupa gratii, si pe viata, si ei, pentru complicitate la crima.

  14. @cârcotas : nu, draga! tipului trebuia sa i se faca o expertiza psihiatrica, declarat inapt de-a fi judecat (fiindca-i inutil sa judeci un psihopat, individ fara leac), si-nchis într-un azil pazit, toata viata. Pentru eliberarea lui din azil, la 22 de ani de la comiterea crimei, tot de-o expertiza psihiatrica având nevoie (s-admitem ca-n urma cu 22 de ani nu i s-a facut una, judecatorul era obligat sa CEARA ACUMA UNA + ca PARTILE CIVILE aveau un cuvânt, si GREU de spus privindu-l. Daca o parte civila i se opune eliberarii (fie si din azilul psihiatric), tipul ramâne acolo. UNDE SUNT PARTILE CIVILE, RUDELE, PRIETENII VICTIMELOR, SI DE CE N-AU FOST CONVOCATE LA CURTEA DE APEL UNDE I S-A DECIS ELIBERAREA? SI UNDE-A FOST PROCURORUL, ÎN ABSENTA PARTILOR CIVILE, fiindca EL TREBUIE SA APERE ORDINEA DE DREPT ÏN STAT? Si daca judecatorii/oarele care s-au purtat cu mânusi ÏN MOD ILEGAL cu „domnu'” (fiindca tipu’ devine „domn”) criminal se pomenesc într-o noapte cu individul, fie c-o piatra, si cu alta arma-n mâna si n-au nici timp nici sa strige dupa ajutor? fiindca asta merita. Si ce post TV-si permite sa-i faca publicitate/ sa-i ia interviuri unui criminal pervers? în halul asta-i România?

  15. Nu sunt de acord cu nimic din ce sustii dumneata aici! In dosarele de crima întotdeauna se efectueaza o expertiza psihiatrica, asa ca omul, daca a fost trimis in judecata si condamnat, are discernamantul faptelor, nu e „inapt”. Liberarea conditionata este institutie in procedura penala diferita de materia procesului de
    tragere la răspundere si nu implica părțile civile. Procurorul participa obligatoriu la judecarea liberarii conditionate. Înainte de judecată, persoana condamnata este evaluata de o comisie in penitenciar, care recomanda sau nu liberarea. Mai, dragă primitivilor!

  16. @Cârcotas : Vreau sa VAD unde scrie de „expertiza psihiatrica”-n articol! Plus ca expertiza trebuie reefectuata. Aia din dosar datând de 20 de ani. Partile civile SUNT parte a procesului PENAL. Ce fel de „comisie”-l „examineaza-n penitenciar” pe individ? când trebuie supus unei alte evaluari psihiatrice, si când PERICOLUL LUI SOCIAL E VADIT?! Matale te referi la DISCERNAMÂNTUL individului, NU LA PERICOLUL LUI SOCIAL. Tipul FIIND CONSTIENT DE SI JUBILÂND DE BARBARIA DE CARE DADUSE DOVADA. Barbarie fiind si actele lui de jubilatie („nu mi-a spus sa n-o omor, ca poate, n-o omoram”). ÏTI CONVINE ce-i în stare sa spuna individul, DUPA 22 de ani de penitenciar? ÏTI CONVINE? PERVERSIUNEA lui fiind UN PERICOL SOCIAL!!! „Comisie”, HALAL!!! ultimul cuvânt fiind al judecatorului, într-un proces în care procurorul reprezinta statul. CÂND BINE STII CA TIPU-I INCURABIL!!!! Judecatorul care-si asuma eliberarea individului fiind complicele cu premeditare al crimelor lui viitoare. Aperi criminali (infractorul si judecatorul care i-a permis eliberarea). Ocroteste-l pâna când s-o si te-i pomeni cu tipul în casa, înarmat de-un cutzit. Si vezi ca-n situatia erorilor de procedura, asa-zisa „sentinta”-i lovita de nulitate absoluta. Pâna la constatarea ei, însa, criminalul comitzând si-alte crime. ps tot la Mehedinti au fost si cazurile necondamnate de rapire de copii, cu complicitatea unor primari, politisti si judecatori, am impresia. Aproape de baza militara SUA.

  17. @cârcotas: Codul de Procedura Penala, drepturile persoanei vatamate : Articolul 81
    b) dreptul de a propune administrarea de probe de către organele judiciare, de a ridica excepţii şi de a pune concluzii. nota mea : Instanta judecând liberarea criminalului având OBLIGATIA de-a informa partea vatamata de procedura, în asa fel încât ultima sa depuna concluzii, bine stiind ca partea civila ramâne parte civila pe tot parcursul vietii criminalului. Drepturile civile putându-se transmite succesoral, en plus.
    c) dreptul de a formula orice alte cereri ce ţin de soluţionarea laturii penale a cauzei.
    nota mea: Adica partea civila i se POATE OPUNE liberarii conditionate a vinovatului.
    f) dreptul de a fi ascultată
    g) dreptul de a adresa întrebări inculpatului, martorilor şi experţilor.

  18. Din cauza acestei bestii Romania a pierdut oficial 6 cetateni [neoficial sunt mai multi, cei 6 nefiind singurii ucisi de bestie] si castiga in schimb o canalie care in mod sigur va mai curma si alte vieti din cauza ca lepra n-a invatat nimic din anii de detentie……[Leo]

    • @Asta, da, afacere! : canalia nici nu poate sa-nvete ceva de la-nchisoare. Moartea producându-i extazuri. Asemenea specimene nefiind de lasat libere, pe strada, unde nimeni nu stie cu cine-are de-a face. Bine-nteles ca tipul o sa-i mai omoare si pe altii, din placere. Hedonist al crimelor. Extazul produs de tortura. Animalelor, la-nceput, si oamenilor, dupa. ps faptul ca, dimpotriva, ar fi fost un detinut „model” ar fi trebuit sa-i puna pe gânduri pe judecatori. Majoritatea „detinutilor model” pentru ASASINATE („daca m-ar fi rugat sa n-o omor, n-o omoram, dar nu m-a rugat”), recidivând în saptamânile/lunile urmatoare liberarii. Nu în ANII, ci-n SAPTAMÂNILE/LUNILE urmatoare. Imens pericol social.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.