Bruxelles-ul obligă România să rezolve problema poluării

Comisia Europeană îndeamnă România, Grecia și Malta să-și adopte primele programe naționale de control al poluării atmosferice și să le comunice Comisiei, în conformitate cu Directiva (UE) 2016/2284 privind reducerea emisiilor naționale de anumiți poluanți atmosferici. În temeiul acestei directive, statele membre sunt obligate să elaboreze, să adopte și să pună în aplicare programele lor respective, pentru a-și limita emisiile anuale.

Directiva urmărește atingerea unor niveluri de calitate a aerului care să nu genereze efecte negative semnificative sau riscuri pentru sănătatea umană și pentru mediu. Statele membre ar fi trebuit să transmită Comisiei primele lor programe naționale de control al poluării atmosferice până la 1 aprilie 2019.

Până în prezent, Grecia, Malta și România nu și-au îndeplinit obligațiile, în pofida atenționărilor anterioare. Prin urmare, Comisia a decis să emită o scrisoare de punere în întârziere, acordând acestor țări două luni pentru a răspunde și pentru a-și adopta și comunica planurile până la acest termen limită. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române, elene și malteze un aviz motivat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4569 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Oamenii de Stiinta de la Universitatea de Vest spun ca Poluarea vine si mai din Vest.

  2. Cand la Bruxelles ajung oieri ,tate si neavenitii trimesi de gastile politice tara nu-i reprezentata ,n-are credibilitate ,n-are ceva de spus ,doarm in banca ca si porcul satul in papusoi .In numele Bruxellului vin tot felul de traznai ,prostimea ajunsa la guvernare cum nare habar nici de ce-i in guven nici ce cere UE trimite in presa ce apuca fara discernamint ,fara analize fara informatii din teren fara monitorizarea agentului poluator ,asa ca unde dai si unde crapa ??.Ca si cum Romania este intr-un ghiveci si bagata intr-un sac de plastic !,poluarea este rezultatul unui cumul de factori ,de poluare tranfrontaliera nu -i pasa nimanui ,ce industrie are Romania comparativ cu tarile invecinate.Sunt azi suficiente posibilitati de monitorizare online si transmitere la distanta a datelor ,important este sa fie interpretate la timp datele si sa ai parghii de actiune impotriva celor care incalca legea.Rusia China,SUA ,India Brazilia ,nu polueaza ?
    si inca ce poluare !!,Bruxelles nu -i vezi ??.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.