„Cadoul” sindicaliștilor pentru Guvernul Dăncilă

Sindicatele iau în calcul organizarea unor proteste de stradă la începutul lunii februarie, când va fi instalat noul Guvern.

„Probabil, la începutul lui februarie vom face manifestaţii de stradă, împotriva transferului de taxe şi scăderii nivelului de trai a marii majorităţi a lucrătorilor”, a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la RFI, precizând că aşteaptă de la viitorul Cabinet mai multă deschidere către dialogul social.

Chestionat ce legi ar trebui modificate de viitorul Guvern, acesta a spus: „În primul rând, legea dialogului social, pentru că blochează de fapt capacitatea lucrătorilor de a negocia şi de a încerca o bună distribuire a creşterii economice. A doua este Codul Fiscal, în sensul în care ceea ce se întâmplă cu aşa-numita revoluţie fiscală trebuie eliminat, pentru că nu creează decât o suprasarcină exact pe micul contribuabil (…). Al treilea lucru din punctul nostru de vedere ar trebui să fie o modificare radicală a legii parteneriatului public-privat, care să permită dezvoltarea de investiţii în structura respectivă. Nu în ultimul rând, legea pensiilor şi nu mă refer numai la pilonul public, ci şi la celelalte componente, inclusiv aşa-numitele pensii speciale, care trebuie reglementate şi limitate la valori decente”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. ” Sindicatele ia în calcul organizarea unor proteste de stradă ” Bravo Ioana Radu! Unde-ai invatat sa scrii? Stiam ca esti urata si rea. Vad ca esti si analfabeta.

    • @lili
      Spune-mi adresa GRECO sa le lansez o invitatie sa ma pupe spate gios sau la alegere ,le prezint obiectul spre o decalotare

  2. „Cadou”, de la Consiliul Europei:

    „Într-un Raport publicat azi, GRECO, organismul anti-corupţie al CE anunţă că România a făcut „progrese FOARTE Limitate“ în implementarea Recomandărilor făcute pentru Prevenirea şi Combaterea CORUPTIEI în cazul membrilor Parlamentului, judecătorilor şi procurorilor.
    Se arată că România a aplicat doar 2 din cele 13 Recomandări conţinute în Evaluarea GRECO dîn 2016.
    GRECO mai consideră şi că România nu a acordat suficientă atenţie creşterii performanţelor ANI.
    O Recomandare GRECO ce NU a fost pusă în aplicare este cea în care se solicita Reanalizarea şi Ameliorarea dispoziţiilor legale asupra Imunităţii parlamentarilor, inclusiv a celor care ocupă sau au ocupat o funcţie guvernamentală, solicitând să existe „CRITERII clare şi obiective pentru luarea deciziei de ridicare a imunităţii şi suprimând necesitatea ca organele de urmărire penală să prezinte, ca argument pentru cererea lor, întregul dosar“. Concluzia Raportului GRECO: „e clar că România NU a examinat nicidecum aceste chestiuni. GRECO NU poate ignora contextul general în care se produc conflictele de interese care implică uneori parlamentari de rang înalt. Preşedintele Senatului a mers până acolo încât a făcut în octombrie 2016 o Declaraţie în care CRITICA acţiunea generală a DNA, solicitând membrilor celor 2 Camere să REFUZE să voteze cererile formulate DNA până la finele legislaturii.
    GRECO apreciază că aceste declaraţii SUBMINEAZA Credibilitatea Justiţiei şi contrazice normele CE privind Imunităţile.

  3. Da,e scandalos, de-a dreptul REVOLTĂTOR, ce s-a făcut cu acordarea pensiilor speciale. Ele reprezintă, un cadou nemeritat obţinut prin furt(legal!) grosolan din buget, din această ”turtiţă”( că orice am zice, nu e cozonac), făcută din sudoarea contribuabilului. Principiul contributivităţii pentru calculul pensiei este corect şi drept, aş spune sfânt, pentru că nimeni nu l-ar putea contesta, dar, iată, s-au găsit unii să-l calce în picioare. Beneficiarii pensiilor speciale ar fi avut şi fără cele speciale pensii conform contributivităţii mult mai mari ca ale celorlalţi ”muritori” corespunzătoare salariilor lor dodoloaţe cât au fost în activitate. Ei,dar dacă în Românica se poate, de ce n-ar pune ”botul”?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.