Cadre didactice, cumpărători de diplome

Polițiștii din Ilfov a efectuat mai multe percheziții în București, Ilfov și Dâmbovița la domiciliul unor persoane bănuite că ar fi falsificat diplome și certificate de participare la simpozioane menite în baza cărora peste 35 de cadre didactice să beneficieze de gradații de merit și salarii mai mari.

„Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov au efectuat patru percheziții în municipiul București și în județele Ilfov și Dâmbovița și au adus la sediul poliției pentru audieri, 39 de persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și înșelăciune. Persoanele în cauză, doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani, sunt bănuite că în perioada 2013-2017, ar fi falsificat și vândut mai multe documente, în baza cărora peste 35 de cadre didactice, din cadrul mai multor instituții de învățământ din Județul Ilfov, ar fi beneficiat de gradații de merit”, arată Poliția Ilfov, printr-un comunicat de presă.

Conform polițiștilor, aceste documente ar fi facilitat cumpărătorilor accederea în carieră precum și obținerea de beneficii salariale. Documentele falsificate constau în certificate de participare la simpozioane naționale și internaționale precum și diplome care atestă cunoștințe dobândite de participanți la diverse cursuri de specialitate.

Prejudiciul total cauzat este de peste 1.090.000 de lei. Cazul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

8 Comentarii

  1. În România diplomele se cumpără la fel de uşor ca şi iaurtul din raft. Cu 10.000 Euro te numeşti avocat, medic,….fără să ştii unde e sediul facultății… asta este dovada că trăim intr-o ţară de kkt.

    • Ce ti-e si cu logica asta, detecteaza imediat IQ-urile scazute! Tu ai cumparat un iaurt cu 10.000 de Euro? Nu Romania este de kkt, ci unii ca tine, care in loc sa invete sa gandeasca corect, isi dau in stamba pe internet! Peste tot in lume, diplomele se pot cumpara la kg, nu numai in Romania! Noroc cu invatamantul privat ca pot si prostii sa faca facultati, masterate si doctorate, ca altfel nu ajungeam din urma Occidentul la numarul de analfabeti cu patalama la mana.

    • @VICTORIA care suflă în iaurt…. te dai mare, dar are dreptate….ai bani in Rromanistan, ai iaurt, ai verdictul in justitie dorit, ai diplomă blanco, etc.etc.
      O țară de kkt este f adevarat….unde Hexipharm diluat la 10% merge la proşti…de Ghiță nu mai vorbesc, de Videanu sau Blaga…..o țară de tot kkt, dar adevarul te supără….

    • @ Victoria, te inseli. Platesti pentru a putea obtine o diploma, dar nu o cumperi, ca la noi.
      Nu stiu cati analfabeti are Occidentul, dar olimpicii nostri pleaca toti acolo. Un primar a vrut sa-i premieze pe cei cu 10 la bac anul trecut si la festivitate au venit parintii, fiindca tinerii plecasera la studii la diferite Universitati…

  2. In toata tarile exista facultati de prima mana si altele aflate la coada oricarui clasament. Dar acolo lucrurile sunt spuse pe sleau si daca doresti sa devii un specialist adevarat te duci la una de top. La noi acreditarile, indeosebi pentru cele private sau dat pe bani, si nu putini si apar ca sunt de incredere. Dar pregatirea lor nu a fost una de calitate, dovada miilor de specialisti iesiti de pe bancile unor asemenea facultati, care nu stiu nici limba romana dar nici nu dovedesc ca sunt pregatiti pe un domeniu. Putini dintre acestia au facut performanta adevarata. Ca sa afle ceva dau repede pe internet sau fac copy-paste. Nu o sa avem o guvernare buna si o administratie centrala, judeteana si locala pana nu se va face invatamant de calitate.

  3. @ Victoria. Pot sa confirm si eu ca este posibil sa obtii o diploma in Romania pe bani. Cunosc pe cineva care mi-a povestit cum a obtinut diploma fara probleme si fara sa frecventeze nici macar o zi cursurile unei facultati (ASE) prin 2012-2013. Din spusele persoanei respective cu 30000 euro ar fi obtinut chiar si un doctorat, insa nu dispunea de suma ceruta.

    • Totusi, Victoria are dreptate, nu tara este de Editat, ci oamenii, care, dupa ce au ridiculizat-o pe Leana Ceausescu, au dat toti in damblaua ei, e o vanatoare de CV-uri cu diplome si certificate, cu titluri si impaunari de doctorate, cand nu sunt cumparate, sunt plagiate. Si are dreptate ca situatia asta este peste tot, poate nu ajungi la o firma de top cu diplome de la scoli periferice, dar, dupa ce parcurgi niste „formari”, pe baza certificatelor si diplomelor obtinute (de multe ori, doar de participare), urci, din treapta in treapta si ajungi si acolo unde nu te-au primit „din prima”. E multa incompetenta „afara” si multa coruptie si vorbesc din punctul de vedere al unuia care n-a tras matza de coada in vest, avantajul acolo e doar ca nu exista complexe, ai sau n-ai scoala, ai, sau n-ai diploma, esti tratat corect de autoritati, se gaseste si pentru tine un „job”, conteaza mult experienta in profesie si daca e dublata de o diploma care atesta asta e si mai bine…
      P.S. Apar semne ca ne apropiem de sfarsitul copilariei si febra diplomelor se va stinge, in Franta, statul refuza sa mai finanteze cursuri si formari pentru licentiati, singurele bugetari sunt pentru pana la postliceala…

  4. Cu Stefanescu, Dragnea si Firea, Romania nu o sa ajunga sa desfiinteze mizeriile astea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.