Când va fi audiat Liviu Dragnea

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis reaudierea lui Liviu Dragnea de către completul de 5, judecătorii punându-i în vedere liderului PSD să se prezinte la termenul de pe 18 martie. Magistraţii au mai acceptat reaudierea a doi inculpaţi şi cinci martori.

Instanţa Supremă a decis reaudierea lui Liviu Dragnea. Judecătorii îi cer să se prezinte pe 18 martie

„Admite, în parte, cererile de administrare de probe formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, de inculpaţii Alesu Floarea, Dragnea Nicolae Liviu şi Şefu Olguţa. Încuviinţează administrarea probei testimoniale cu următorii martori: Dumitru Jenica – pentru Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi inculpaţii Alesu Floarea şi Şefu Olguţa; Oprescu Silvia şi Dumitrescu Mircea – pentru inculpatul Dragnea Nicolae Liviu; Neagu Valerica şi Lazăr Lucian pentru inculpata Şefu Olguţa”, se arată în decizia magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Instanţa a dispus citarea martorilor pentru termenul din 18 martie 2019.

Totodată, judecătorii au mai decis reaudierea inculpaţilor Liviu Dragnea şi Olguţa Şefu şi le-a pus în vedere să se prezinte tot la termenul din 18 martie 2019.

De altfel, la termenul de luni din apelul procesului DGASPC Teleorman, preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat, prin intermediul avocaţilor, că vrea să dea declaraţii în faţa judecătorilor. Şi procurorii DNA au cerut audierea.

Şi Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman Teleorman, a anunţat instanţa să vrea să fie audiată..

Dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman (DGASPC) Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată, în urma controverselor referitoare la constituirea completurilor de cinci judecători.

Completul care îl judecă pe Dragnea este format din judecătoarele Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana şi Popa Rodica Aida.

Pe 21 iunie 2018, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. La cat ii place sa fie intervievat la baie,putem scanda:Dragnea la inpisoare!

    • Dragnea va fi audiat cand vrea el. Sa va fie clar. Infractorul condamnat definitiv face ce vor muschii lui in Romania.

  2. pentru o valoare precum dragnea trebuie un complet cumsecade, din rusia, uzbekistan, columbia sau videle.

  3. CAND SE ANCHETEAZA CUM TEL DRUM SUB COORDONAREA MARELUI DREAKNEA AU FOST FRAUDATE FONDURI INCLUSIV EUROPENE (MILIOANE DE EURO) PRIN IMPLICREA TUTUROR SEFILOR DE CONSILII JUDETENE IN TOT FELUL DE CONTRACTE DE CONSTRUIREA DOAR PE HARTIE A UNOR DRUMURI SI LUCRARI DE CONSTRUCTII.
    PRADUIALA FIIND DEPOZITATA IN CEA MAI MARE PARTE IN AFARA TARII (Brazilia, Elvetia, etc)…………………

  4. Pentru normalizarea vietii publice in Romania trebuie sa recurgem la DIMINUAREA LA MAXIMUM A OLIGARHIEI prin limitarea accesului la putere publică a celor care sunt îmbogăţiţi pe căi oneroase. Societetea Civilă (neaoşă) trebuie să facă public topul, pe ultimii 29 de ani ai îmbogăţiţilor prin intermediul funcţiei publice (politice) sau prin metode frauduloase ori care au intrat în politică pentru a fi protejaţi de pedepse penale sau pentru a face trafic de influienta, precum şi a celor ce fac afaceri oneroase prin intermediul rudelor sau diverşilor interpuşi. Astfel vor putea fi făcute publice listele cu persoanele indezirabile pentru politica României şi cu cele declarate “non grata” pentru viaţa publică din România.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.