Caravana filmului românesc – Cartea și filmul, la Jimbolia

Caravana filmului românesc – Cartea şi filmul” pornește din nou la drum și ajunge la Jimbolia, unde, timp de trei seri, în intervalul 16 – 18 iunie, în Piațeta Sfântul Florian, cu începere de la ora 21.30, copiii, părinții și bunicii sunt invitați să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme clasice românești.

Intenția „Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul” este aceea de a contribui, prin acţiunile sale, la apropierea tuturor de arta atât de frumoasă a filmului şi, în mod special, de cea a filmului românesc. Căci, aşa cum spunea Jean Cocteau – un film, nu este altceva decât „o scriere în imagini”.

Astfel, vor fi prezentate filme pentru toate vârstele. Copii, micuții spectatori de azi, poate marii creatori de mâine, sunt invitați la întâlnirea cu Lizuca și năzdrăvanul cățeluș Patrocle din „Dumbrava minunată”, iar adolescenții sunt invitați să o cunoască pe apriga profă de mate Isocel (Tamara Buciuceanu Botez) și pe proful de filosofie Socrate (Ion Caramitru), dar și pe îndrăgiții Ștefan Bănică jr (Mihai), Oana Sârbu (Dana), Mihai Constantinescu (Ionică) și Cesonia Postelnicu (Geta) din filmul „Liceenii”.

Publicul cinefil din Jimbolia se va amuza, cu nostalgie, poate, revăzându-i pe marii actori români de teatru și film Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru și Ovidiu Schumacher care demarează „Operațiunea monstrul”.

La toate proiecțiile din cadrul „Caravanei filmului românesc” accesul publicului este liber, în limita locurilor disponibile!

***

Programul Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul din Piațeta Sfântul Florian este următorul:

Joi, 16 iunie, ora 21.30: DUMBRAVA MINUNATĂ

Vineri, 17 iunie, ora 21.30: LICEENII

Sâmbătă, 18 iunie, ora 21.30: OPERAȚIUNEA MONSTRUL

***

Scopul „Caravanei filmului românesc – Cartea și filmul / Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat la a X-a ediție, este acela de a promova filmul românesc, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc din toate timpurile. „Caravana filmului românesc” aduce filmul românesc în atenția spectatorilor, promovându-l într-o manieră accesibilă. Filme de patrimoniu şi succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate oraşele ţării, mari şi mici, în spaţii diverse. Aceste evenimente, rememorând marile momente ale istoriei şi ale prezentului filmului românesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului tânăr și le aduce spectatorilor cinefili bucuria revederii marilor creații cinematografice românești.

***

Asociaţia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) şi Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel naţional, prin cele două secţiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naţionale şi Cartea şi filmul.

În cei nouă ani de existenţă, Caravana filmului românesc a ajuns în peste 45 de oraşe, având un număr aproximav de 200.000 de spectatori şi consemnând peste 3.000 de referiri în presa locală şi naţională. În cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistică şi tehnică de excepţie, fiind refăcute ca sunet şi imagine.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

1 Comentariu

  1. Să fie proiectat în afară acțiunii și filmul Pompierul
    Atomic.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.