Care sunt efectele jocurilor video?

Peste 200 de cadre didactice universitare au semnat o scrisoare deschisă cu privire la controversele create de cercetările care sugerează legătura dintre jocurile video violente şi comportamentul agresiv al tinerilor jucători. Aceste constatări au fost eliberate de American Psychological Association (APA).

A fost înfiinţată o echipă care a analizat sute de studii şi articole publicate între 2005 şi 2013. După ce a trecut această perioadă de timp, American Psychological Association a concluzionat că nu există „nici un factor de risc” care poate contribui la o atitudine violentă cauzată de jocurile video agresive.

Echipa de 230 de cadre didactice universitare de la universităţi din întreaga lume a scris această scrisoare deschisă către APA pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la violenţa practicată în rândul tinerilor din SUA şi din întreaga lume.

„Acumularea de factori de risc este cauza care tinde să ducă la un comportament agresiv sau violent. Cercetarea demonstrează că utilizarea jocurilor video violente poate reprezenta un factor de risc”, susţin cei care au efectuat studiul.

Jocurile video sunt adesea menţionate ca factor motivant în crimele şocante realizate în rândul tinerilor, cum sunt împuşcăturile în liceele din Statele Unite. De exemplu, unul dintre elevii care au efectuat masacrul de la Columbine High School în 1999 a folosit un pistol pe care l-a numit „Arlene”, după un personaj dintr-un roman inspirat din jocul pe calculator “Doom”.

Cu toate acestea, cei mai mulţi oameni care au jucat jocuri video violente (cum ar fi “Call of Duty”, “Hitman”, “Mortal Kombat”) nu au un comportament violent în viaţa de zi cu zi, conform studiului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.