Cât de bun e Johnson & Johnson

Riscul ca un pacient bolnav de COVID 19 să ajungă în spital după doza de rapel a vaccinului de la Johnson & Johnson pare că este destul de mic. Doza de rapel de la Johnson & Johnson are o eficacitate de 84% împotriva spitalizării, arată un nou studiu făcut în Africa de Sud.

Rapelul cu vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson a avut o eficacitate de 84% în prevenirea spitalizării în cazul angajaților din sănătate din Africa de Sud care au fost infectați în urma răspândirii variantei Omicron, au declarat joi cercetătorii, citați de Reuters.

Studiul, încă nerevizuit, a fost făcut pe o a doua doză de vaccin J&J administrată la 69.092 de angajați din sănătate, în perioada 15 noiembrie și 20 decembrie.

Noul studiu sud-african a arătat că eficacitatea vaccinului în prevenirea spitalizării a crescut de la 63% la scurt timp după administrarea dozei de rapel la 84% 14 zile mai târziu.

La începutul acestei luni, un alt studiu realizat în Africa de Sud a arătat că două doze de vaccin Pfizer oferă o protecție de 70% împotriva spitalizării în Africa de Sud.

Africa de Sud este țara care a alertat lumea cu privire la apariția variantei Omicron.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

10 Comentarii

  1. Ce este interesant este faptul ca cu cat ne vaccinam mai des cu atat apar variante noi. Parca este o lupta care pe care si oamenii sunt la mijloc ca victime sigure.

  2. Eu nu înțeleg de ce se fac studii, preponderent doar de către israelieni și cei din spațiul de limbă engleză. Restul, nu prea…

  3. Parca „jonson&jonson” era „doza unica” ??????????????? Ei atunci nu mai bine facem pe cea zero dose, adica deloc

  4. Prostii nu stiu ce-i ala organism viu, compara totul cu ei, incremenitii in proiect !

  5. @??
    Nu intelegi? Un raspuns plauzibil ai sa gasesti daca iti raspunzi mai intai la intrebarea de unde iau americanii lumina, cine este marele licurici pentru americani, europeni, australieni sau neo-zeelandezi? Cand vei avea raspuns la intrebarea asta vei intelege si de ce exista pandemia, de ce se face vaccinarea obligatoriu dar benevola si pe propria raspundere, cine este in spatele planurilor marii resetari si marii depopulari a planetei.

  6. Smarandache, răspuns de nota 10.
    Hai că am tastat mai mult de zece litere/caractere. Cre’ că trece.

  7. Un studiu facut de Oford si Harvard impreuna cu Academica Clinceni arata ca cine plateste, acela isi face reclama.
    Nu platesti=> n-ai reclama => dai faliment.
    Multa sanate mintala specialistilor, cercetatorilor, oamenilor de stiinta si savantilor de renume mondial!
    (Jurma, Musta si Gina Pistol included)

  8. Pentru asemenea grad de protectie nu este nevoie de nici un vaccin. Daca nimeni nu se vaccineaza scapa mai multi oameni cu viata si cu o imunitate solida dobandita decat prin vaccinare. In doi ani de pandemie s-au infectat 3.6% din populatia lumii si au decedat 0.07% din populatia lumii. Impartind la 2, ca sa avem imaginea anuala, rata infectarii anuale a fost de 1.8% iar a deceselor de 0.035%. Mult mai multi infectati si decedati au fost in anul m2021 dupa inceperea injectarii cu falsele vaccinuri, o arata datele colectate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.