Câte-un pic, pic, pic, până n-o mai rămâne nimic!

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.736 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, iar 239 de pacienți au murit. 1.490 de persoane sunt internate la ATI.

Până marți, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.766.987 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.653.179 de pacienți au fost declarați vindecați. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.736 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 588 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 55.386 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 22.11.2021 (10:00) – 23.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 273 de decese (121 bărbați și 152 femei), din care 30 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Covasna, Caraș Severin, Constanța, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Galați, Harghita, Iași, Ilfov, Ialomița, Teleorman, Maramureș. Mureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Prahova, Hunedoara,Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre cele 273 de decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 9 la categoria de vârstă 40-49 ani, 26 la categoria de vârstă 50-59 ani, 64 la categoria de vârstă 60-69 ani, 94 la categoria de vârstă 70-79 ani și 78 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Au fost raportate 30 de decese anterioare intervalului de referință, survenite în județele Bacău, Bihor, Brașov, Galați, Giurgiu, Ialomița, Iași, Sibiu, Suceava, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2021. În intervalul de referință au fost raportate 243 decese.

Din totalul de 273 de pacienți decedați, 243 erau nevaccinați și 30 vaccinați. Cei 30 de pacienți decedați vaccinați aveau vârste cuprinse între grupele de vârstă 40-49 ani și peste 80 de ani. 24 dintre pacienții vaccinați care au decedat prezentau comorbidități, iar pentru 6 pacienți nu au fost raportate comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 10.162. Dintre acestea, 1.490 sunt internate la ATI. Dintre cei 1.490 de pacienți internați la ATI, 152 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 155 sunt minori, 138 fiind internați în secții și 17 la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 10.643.392 teste RT-PCR și 5.140.572 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 54.729, din care 15.133 de teste RT-PCR (8.452 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 6.681 la cerere) și 39.596 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 48.788 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 10.204 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 53.621 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 54 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.094 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 379 la TelVerde.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 22 noiembrie, 2.397 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 508.405 lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Nu mai aveti niciun farmec !
    Inmultiti dracului cu 10 numerele alea ca sa produca groaza pentru care ati fost platiti !
    Nu vedeti ca nu aveti ”comentatori” la articol !!!
    Sinteti descalificati din liga pro-covid !

  2. Pina acum COVID 19 s-a manifestat astfel :

    – se manifesta indeosebi in Emisfera Nordica
    – Se imprastie de sus in jos , de la altitudini de peste 4 000 m pina la nivelul marii ( mai rar )
    – se propaga de la EST la WEST .
    – este extrem de contagios
    – se manifesta agresiv la varstnici si obezi. Aceste 2 categorii au in comun = lipsa de efort fizic care ajuta expectoratia .

    de unde Rezulta ca acest virus COVID PROVINE din AER .

    PS__ Carevasazica , daca COVID-ul se afla in atmosfera Carantinarea nu-si are rostul . Este inutila .
    Masura de Evitarea a aglomeratiei intr-o oarecare masura este logica si-si arata efectele pozitive .

  3. Exact ca in Japonia,de unde sa stim ca nu suntem japonezi..

  4. In Japonia, varianta Delta( cea mai contagioasa) , a dispărut subit. Explicația data de Virusologii japonezi este aceea că prin transmiterea intracomunitară extrem de rapidă, virusul a suferit o serie de mutații ce l-au adus in incapacitate de a se replica.
    Drept urmare a dispărut subit.

  5. A slabit covidul. Ma tem ca o sa-l mai vad doar uneori și atunci o sa ne crească glasul pana la nori. PS. Stați liniștiți. S-a pliat pentru 2, 3 luni după care va întra în forță în valul cinci pentru o noua partida de surfing. Sincer, ma gândesc ca lumea civilizata ar trebui ca sa organizeze un campionat mondial ” Surfing covid 2021. ” PS. Intelectualutatea și jegurile # rezist râdeau sau o ironizat pe doamna Dancila pentru expresia douăzeci, douăzeci. Pentru ce? Pentru lipsa lor de cultura. Asa numai de dragul amintirilor, sa nu vorbim despre englezi și națiunile vorbitoare de limba Elisabetana. La Jocurile Olimpice de la Tokio, oare cum se exprimau comentatorii și oficialitățile? O fi fost doua și douazwci sau doua mii douăzeci? PS. Mulți trăiesc in butoiul lo, adică butoiul lui Diogene. Și multi, foarte mulți trăiesc în butoiul sanitar oferit de către statul sanitar. Primul are doage, dar nu are cercuri. Al doilea are și doage, și cercuri și indivizi care sa-ti spună ca dacă stai in el poți fermenta ca să te transformi in vin de calitatea superioara pe care toți vor dori ca să te consume. Fermentație placuta suedeza.

  6. Inca nu a penetrat aerul Romaniei balonul coro? Dupa anul nou, ca vechiul a adus numai dobitoci vorbitori pe oriunde in actiunea „teroare si infricosare compatrioti”!

  7. Eu cred ca numarul de cazuri COVID va putea fi adus la un minimum istoric, in viitorul apropiat, printr-o masura foarte simpla, alaturi de alte masuri profilactice (dezinfectare suprafete de contact in magazine si mijloace de transport, masti, distantare, limitare numar de clienti in magazine, utilizarea manusilor de unica folosinta in toate magazinele, inlocuirea filtrelor HEPA, etc.):

    ->INCHIDEREA GRANITELOR pentru 6 luni.S-a facut in Israel, si nu numai, si a adus rezultate in combaterea COVID.

    Daca la asta adaugam si vaccinarea intensiva si masiva in comunitatile rrome(populatii cu o mobilitate masiva) este imposibil ca din mai 2022 sa nu ne bucuram din nou de liberatatea pre-pandemica.

    Valul 4 a pornit in Romania, dupa ce s-a dat liber la turism, fara niciun control.Sute de mii de forineri au venit la concerte si alte sute de mii de romani au vizitat strainataturile, iar in octombrie sistemul medical din Romania era pus pe butuci.

  8. Dar China? Cum de are China după 2 ani, mai puțini infectați si decedați decît Danemarca?

  9. Africa de Sud are 25% vaccinati si 300 de noi imbolnaviri. Germania are 70% vaccinati si 40 mii de noi imbolnaviri. Si mai sunt destule exemple. Deci care este rolul injectarii? Nu cumva au dreptate cei care averizeaza ca este vorba de Marea Exterminare a populatiei planetare? Exista de mii de ani un dusman traditional al umanitatii, acum simte ca are posibilitatea sa distruga umanitatea, a mai incercat de multe ori si nu i-a iesit. Poate acum sa le reuseasca, cand acesti dusmani s-au infiltrat peste tot…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.