Câți bani primesc italienii după câștigarea titlului!

Noua campioană a Europei la fotbal este echipa națională a Italiei, care a trecut în finală de reprezentativa Angliei, după prelungiri și lovituri de departajare, cu scorul general de 4-3, după 1-1 la finalul primelor 90 de minute. Pentru Italia este cel de al doilea trofeu european câștigat.

Ce bani primește

Italia și-a câștigat toate cele 3 meciuri în grupă, iar pentru acest lucru va primi 34 de milioane de euro. Spre deosebire de italieni, Anglia a avut 2 victorii și un egal și va primi 30,25 de milioane de euro, transmite Eurosport.

Premiul câștigătoarei Euro a fost de 10 milioane de euro, în timp cealaltă finalist încasează 7 milioane de euro.
Din suma totală de bani primită de Italia, aproximativ 40% merge către fotbaliști, astfel că cei 26 de jucători din lotul Squadrei Azzurra vor împărți 13,6 milioane de euro, iar englezii 12,1 milioane de euro.

Finala EURO 2020 a debutat fulminant cu cel mai rapid gol marcat vreodată în istoria Campionatului European. Englezul Luke Shaw a deschis scorul în minutul 1 și 57 de secunde, după o centrare în adâncime a lui Kieran Trippier, unul din jucătorii a cărui selecție a fost contestată de iubitorii de fotbal englezi și care a fost unul din cei mai buni din teren, până la schimbarea sa, din minutul 70, cu Buyako Saka.

Italienii au trecut prin momente tensionate în minutul 23, când Jorginho a fost faultat dur și a necesitat intervenția echipei medicale. În cele din urmă acesta a reușit să reia jocul.

Italia a dominat teritorial, dar Anglia nu a lăsat nici o breșă în apărare, „azzurii” nereușind să își creeze ocazii cu adevărat periculoase.

Prima șansă importantă a italienilor a fost creată de Federico Chiesa, al cărui șut pe jos, din afara careului, a trecut puțin pe lângă bara porții lui Pickford, prins pe picior greșit.

Ciro Imobile a fost pus în situație clară de a marca, în al doilea minut suplimentar de joc, dar șutul său din poziție centrală a fost respins de Stones. La faza imediat următoare, Verratti a izbutit să trimită primul șut al italienilor pe spațiul pe porții lui Pickford, însă a fost unul slab, ușor reținut de goalkeeper-ul englez.

În ciuda faptului că a intrat la vestiare în avantaj, Anglia a fost totuși dominată la capitolul statistic, unde Italia a punctat la posesie, cu 62 la sută, dar și la faze de poartă, cu 7 ocazii, față de una singură, a Angliei.

După pauză, Italia a bifat și primul cartonaș galben al meciului, primit de Barella. Italia a pus stăpânire pe joc, păstrând posesia.

În minutul 51, Lorenzo Insigne a avut șansa de a egala din lovitură liberă, însă șutul său a trecut puțin pe lângă vinclul porții engleze.

Cea mai mare ocazie de gol de până atunci a meciului a venit în urma unei pătrunderi aceluiași Insigne, care a șutat din apropiere la colțul scurt, mingea fiind respinsă de Pickford în corner.

Anglia și-a revenit ușor și Stones a trimis cu capul pe spațiul porții, abia a doua minge ce prindea cadrul buturilor italiene.

Golul egalizator este marcat în minutul 67. La capătul unui corner, Verratti a trimis cu capul spre poartă o minge retrimisă pe spate. Pickford a reușit să respingă în bară, însă mingea a ajuns la Bonucci, care a trimis în poartă de pe linia porții.

Italia și-a continuat dominarea, având 67 la sută posesie, în condițiile în care antrenorul englez a schimbat sistemul, aruncând în luptă pe Buyako Saka și Jordan Henderson.

Ultimul sfert de oră, plus cele 6 minute suplimentare de joc, nu a mai consemnat faze de poartă importante, doar schimbarea lui Chiesa, accidentat, schimbând ușor raportul de forțe, dublat de un cartonaș galben primit de Chiellini

S-a trecut la cele două reprize de prelungiri, marcate în primele 10 minute de un șut surpriză a lui Kalvin Phillips, din marginea careului, rămas fără rezultat.

În minutul 103, italienii îl scot în evidență pe Pickford, care intervine decisiv, salvându-și echipa de la primirea unui gol iminent.

A doua repriză secundă de prelungiri s-a jucat într-un ritm apropiat de primele 15 minute ale meciului.

Rând pe rând, cele două echipe au mai bifat ocazii, un rol important avându-l cei doi portari, ale căror intervenții au dus meciul la lovituri de departajare.

A fost cea de a șasea finală continentală ce a necesitat prelungiri și abia a doua decisă la lovituri de departajare.

Filmul loviturilor de departajare:

Domenico Berardi execută perfect 0-1

Harry Kane șut bun pe jos, imposibil de parat 1-1

Andrea Belotti este ghicit de Pickford care respinge 1-1

Harry Maguire trimite în vinclu, Anglia preia conducerea – 2-1

Bonucci transformă cu emoții 2-2

Rashford șutează în bară, egal la lovituri ratate 2-2

Bernardeschi trimite curajos pe mijloc 3-2

Sancho ratează a doua lovitură și Italia conduce 3-2

Jorginho e ghicit de Pickford și Anglia își pătrează șansele 3-2

Buyako Saka, cel mai tânăr jucător al Angliei, nu reușește să îl învingă pe Donnarumma și Italia triumfă, devenind pentru a doua oară în istorie campioană europeană.

Numele Italiei a fost gravat pe trofeul competiției la doar câteva secunde după ratarea loviturii decisive de către tânărul Saka.

credit foto uefa.com

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

20 de Comentarii

  1. extaz si agonie – Anglia
    agonie si extaz – Italia

    Golul Angliei a venit prea devreme astfel incit italienii au fost obligati sa joace la cote maxime , nu le putea rezista nimeni .
    Sa nu uitam totusi ca italienii sunt stra-stra nepotii Imperiului Roman ….

  2. Au fost alegerile lui Southgate; el merita sa fie aruncat hrana la pittbull-ii din presa de scandal engleza. Omul a vrut sa fie politic „corect” si i-a insarcinat pe anglo-saxonii Rashford,Sancho & Buyako Saka sa șuteze la poarta… Bine ca Boris si Regina nu au temperamentul lui Henric al VIII-lea! Daca Italienii ar fi avut un atacant de careu precum Rossi/ Inzaghi rezolvau meciul fara penalty-uri. Pana la urma mi-au lasat o buna impresie Pickford, Maguire, Chiellini, Bonucci, Donnarumma si centralul olandez Kuipers. Ar fi fost cred un meci mult mai spectaculos cu Danemarca in Finala. Pastrez totusi impresia ca spectacolul meciului Elvetia-Franta din optimi a fost de neegalat!

  3. A ratat decisiv, simbolic, un reprezentant al Albionului de sorginte celtico-saxona, cu stramosi probabil din dinastia Tudorilor.
    Spune-mi cine te reprezinta ca sa-ti spun cine esti.
    Noua Cartagina a patit exact precum cea antica. Comertul, flota, coloniile si banii nu garanteaza unitatea unui imperiu.

  4. Auzita in piata Cringasi, azi dimineata : Mama portarului italian e sigur de origina romana, numele initial era Donnarummena ! Tovarasi, sa fim mindri !

  5. Unii au bănuit că italienilor li se va da cupa pt că în Italia a început mascarada covid. Au avut dreptate.
    Mai mult, echipa de fotbal a Italiei era neînvinsă după 33 de meciuri, finala fiind al 34, a început un nou ciclu.
    Mai vreți?
    Italienii au 4 stele pe tricou, englezii 3 lei.

  6. Bine, am inteles faza cu masinuta in culorile Gay Pride, care aduce mingea la centru (VW, dupa ce ne-a escrocat cu scandalul noxelor, acum se ocupa de minoritati, iar eu, dupa ce acum citiva ani am avut un VW Polo, acum probabil voi avea optiunea sa-mi cumpar un VW Popo !). Am inteles si chestia cu „genunchiul in pamint”, cred ca va deveni obligatorie si o vom vedea pina si inaintea meciului Industria Sirmei Cimpia Turzii – Autobuzul … Da’ ce n-am inteles e de ce i-au imbracat pe arbitrii olandezi in roz … ce, sint „fetite” ?

  7. @Proasta satului::)))felicitari pentru postare!Italia le-a scos brexitul din cap, au invins o echipa maai slaba si care nu merita sa ia coroana fotbalului european, cu toate manaraiele arbitrajului imbracat cu pofta de roz!S-a vazut cu cata scarba isi scoteau englezoii medaliile de locul 2, la premiere..

  8. Da’ Franta cind joaca ? Aha … in pauza …

  9. Daca tot vor sa cistige o finala, pe urmatoarea englezii trebuie sa o organizeze pe stadionul Heysel din Bruxelles ! …

  10. Mare echipa mare Italia care ramane in istorie cu cel mai rapid gol incasat,dupa care au mingicarit-o aiurea peste o ora de plictiseala a inglejilor pana au egalat si ei,saracii multi-laureati mondiali,cu un gol dubios cu fault in atac si cu un Mosh Arbitru care,cu un picior in pensie,nu vedea bine cu ochiul dinspre italieni cand englezii erau faultati si nici cand Stirling a fost clar faultat in careul italienilor si carui arbitru i-o fi zis vreun oficial la pauza,inainte de prelungiri:Bey tataie,ce faci acolo? Pensie ca pensie ,dar da-o dreacu de meserie… ca se uita Regina si restul lumii la noi.Si uite asa s-a trezit si el in prelungiri sa arbitreze corect.Dar Italia echipa mare si cu portar super-laudat,dar care,la penalty de departajare,nu a reusit sa apere mai mult de doua lovituri,atat ca ala al inglejilor.Dar echipa mare Italia,numai ca la anu,la Mondiale,poate da iar de ingleji si o sa creada ca iar o sa aiba noroc cu ei,daca nu decedeaza pe drum,in campionat,pana la ei.

  11. Hai, destul cu „cronica sportiva”, treci la treaba ! Nu uita ca ai citeva pub-uri in Londra unde trebuie sa speli prin wc-uri, dupa englezii matale care aseara de necaz s-au imbatat ca porcii si au cam facut mizerie ! Si spala-le bine, ca parca vad ca-ti face patronul un „romexit” !

  12. Se zice că englezii au inventat pe lângă foot- ball și ideea de fair play, nu!?
    Pai sa fi văzut ce bătută le-au tras inglejii unor macaronari pierduți în Londra, mamma mia…de nervi…dar daca câștigau!? Atunci îi băteau așa de bucurie… Halal așa suporteri…shame in them!

  13. Italienii merită toți banii. Englezii sa rămână în genunchi, că tot le place.

  14. Ne bucura imens teapa luata de echipa perfidului Albion.
    1. Nici nu meritau sa ajunga in finala dar au primit cadou/ moca un 11 metri contra Danemarcii;
    2. I-a pedepsit bunul Dumnezeu pentru ingenuncherea BLM si arborarea culorilor LGBT.

  15. De admirat „consecventa” cu care autorul articolului continua sa scrie „Buyako”! In jargon romanesc ar putea fi tradus „buiacul”, doar ca numele lui, spre dezamagirea semnatarului articolului, e Bukayo. Important e ca si-a luat banii pentru articol!

  16. Nici nationala Romaniei daca juca finala aia nu lua gol in minutul unu si un pic,asa cum au luat italienii care apoi au jucat ca niste tzarani disperati ca sa egaleze, bineinteles,cu gramada de faulturi la rupere de oase d’alea cum le stiu ei si lasate de Mos Arbitru ca in colaborare cu italieni,sa-i sperie pe fotbalistii englezi ca raman fara picioare si meserie daca mai indraznesc sa se apropie de locul unde nu trebe.Si acum nu mai zic nimic nici fanii care au tot aghesmuit-o cu faultul ala impotria Danemarcei,care bineinteles ca iar nu au vazut faultul grosolan in careul mic italian impotriva lui Stirling daca acum le convine ca nici Mos Arbitru nu a vrut sa-l vada.Dar nu s-a mai pomenit pana acum o prestatie mai proasta si penibila din partea italienilor de cand cica au invatzat italienii fotbal.Si marilor campioni le-a trebuit sa doarma o ora pe teren ca sa capete putere sa egaleze cu un gol dubios dupa ce au trantit niste aparatori,iar apoi,in stil clasic italian,au tras de timp de frica sa nu le mai vina o surpriza in traista in ultimile minute,incercand grozavul penibil Chelini sa-l spanzure pe atacantul ala englez cu propriul tricou al aluia ca scapase singur,(o imagine mai caraghioasa nu am pomenit nici in fotbalul din curtea scolii) dar nici atunci nu a scos Mosh Coprol cartonasul rosu ca sa supere Italia si sa se pomeneasca mafiotii cu un Itexit nedorit ca oricum pe mosh Arbitru il durea in pix ce face pe acolo,asa cum a vazut toata lumea,ca a iesit la pensie si normal ca si-a luat tainul de pensionare si a plecat la bai…probabil undva in Italia unde nu mai bantuie Covidul ala periculos pentru moshii cu vaccin,sau fara vaccin.

  17. Mă,.. vă sticlesc ochii de auziți de bani. In curând și de foame,.Românu e interesat exclusiv de ”cât se dă”.. De asta merge și la biserică.. ”ce dă popa,.O sarma și un ceai ?? Zgârâie brânză al drequ,”. Deci mita, mituirea e miza la care românu pune botu,. Și intretimp cântă zilnic pe toate posturile maneaua cu ”va fi bine”,. Foaie verde de dudău, o să fie și mai bine,..Fii mândru și voios române… Ai toate motivele..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.