Ce a mai ieșit la iveală după cazul agentului pedofil

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, marți, referindu-se la cazul polițistului suspectat de pedofilie, ca în majoritatea unităților Poliției se folosesc teste psihologice fără licență, solicitând refacerea întregii proceduri de testare.

„Am discutat astăzi (marți, n.r.) cu șeful centrului de psihologie din cadrul Ministerului și am cerut ca împreună cu celelalte departamente cu competențe să refacă întreaga procedură prin care se organizează activitatea de testare în Minister. Aceste testări trebuie să fie însoțite de fișe de cunoaștere, întocmite de superiorii ierarhici. În plus, este sarcina structurilor de integritate și a celor de protecție sa dețină informații despre posibilele vulnerabilități ale unui angajat. Toate aceste aspecte, coroborate, oferă o imagine completă despre vulnerabilitățile unui angajat. Cu această ocazie, am aflat cu stupefacție că în majoritatea unităților din Poliția Română se folosesc teste psihologice fără licență. (…) Anul acesta urmează să încadrăm în Minister 7.000 de oameni. Am transmis un avertisment foarte clar și structurilor de protecție internă și de integritate să accentueze verificările pe care aceștia le fac pe linie de personal”, a spus Dan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

4 Comentarii

  1. Doamna Ministru a aflat ACUM ca exista teste fara licenta, asa a declarat azi intr-o declaratie de presa la sediul MAI!
    A fugit cand jurnalistii au vrut sa-i puna intrebari, ca o ciuta speriata arata, saraca!
    Rusine, o incompetenta habarnista, NU a FACUT nimic timp de 1 an de cand e in fruntea MAI, a luat Salariile uriase Lunare DEGEABA!
    O incompetenta, rusine!
    Rad toti de ea in MAI!

  2. Buboiul este din ce mai mare. Cand apesi putin pe el constati ca curge coptura din 1990 incoace. Toti se fac ca ploua. Atata timp cat nu se intampla nimic toata lumea este fericita . Acum cand s-a spart buboiul se constata ca in sistem, ca dealtfel si in intreaga societate, este haos.Lumea este revoltata fiindca daca era un boschetar de pe strada era de inteles dar fiind politist in uniforma si cu grade multe si avand acces la informatii confidentiale de la marele sau sef pe care il plimba cu masina cine stie pe la ce sedii si poate cati soriti proaspeti parliti a mai mancat si cine stie cu ce ministrii a chefuit, toata politia a pus batista pe tambal.Scapa cine poate? Oare seful de la 2,25 stia de acest individ, l-a monitorizat 24/24/7/7 sau era ocupat cu belina.Cine stie ce bombe mai aflam. De fapt toata lumea cunostea situatia si nimeni nu a avut curajul sa ia taurul de coarne. Mai nou toate ” texte” psihologice la politie( cred ca si la soferii amAtori sunt la fel) sunt neacreditate, adica apa de ploaie si numai zic ce „pshilogi” sunt angajati la MAI din sursa externa cu facultatea la F.F. Asa se explica cum se trec examenele psihologice pentru permisul auto si de ce mor atat de multi oameni nevinovati pe sosele.

  3. Ileana Rollason spune:
    9 IANUARIE 2018 LA 16:15
    Comentariul tău așteaptă moderare.

    Terminati cu articole de doi bani, Cotidianul ! cu vânatori de vrajitoare (vezi si cazul dr. Kucan, aruncat în piata publica, linshat, desi nevinovat !) privindu-l pe politist, de când e tipul „pedofil”, cine va da voie si dreptul sa-i murdariti reputatia cuiva? perversiunea ca ziarist e de nejustificat. Si-n privinta dreptului penal functioneaza legi de bun simt, si-anume : stabilirea faptei. Punerea în context. Definirea ei. Încadrarea juridica. PREZUMTIA DE NEVINOVATIE PÂNA LA O JUDECATA DEFINITIVA. Nu va e rusine ?

  4. Pur și simplu ridicol MARELE sociolog M. Pieleanu, scandalizat ca testele de personalitate administrate milițienilor nu sunt validate, cerând imperios închiderea centrului de testări al ministerului. Probabil ca habar nu are ce înseamnă validarea unui test de personalitate. Validarea înseamnă că rezultatele testului pot prezice o serie de trăsături de personalitate care asigură o evoluție profesională de succes. Testele administrate de obicei nu sunt românești, sunt adaptate, iar autorii străini au făcut deja validarea lor.În cadrul testării psihologul discută cel mult 15 min. cu cel testat. Dacă psihologul nu este avizat, dacă nu i se transmit unele observații care sugerează un comportament deviant, este imposibil ca in acest scurt să fie relevate laturile ascunse ale personalității. Marea majoritate a criminalilor în serie au fost considerați oameni normali de către cei din jur, inclusiv de către cei f. apropriați (soție, copii). La fel de deraiată este și ministresa Carmen Dan, un exemplu tipic de lipsă crasă de profesionalism, care nu avea ce căuta să conducă un asemenea minister.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.