Ce s-a întâmplat cu judecătorul din dosarul Colectiv

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcţie a lui Valeriu Mihail Terceanu, care se va pensiona începând cu data de 3 septembrie. Judecătorul este cel care s-a ocupat de dosarul Colectiv, iar în acest caz, procesul ar putea fi reluat de la zero.

Decizia vine după ce plenul CSM a aprobat, la finele lunii iulie, cu unanimitate, cererea de pensionare depusă de Valeriu Mihail Terceanu, judecătorul din dosarul Colectiv, acesta urmând a se retrage din activitate cu data de 3 septembrie, potrivit Antena3. 

Mihail Valeriu Terceanu este fostul soţ al judecătoarei Geanina Terceanu, cea care a fost condamnată, la începutul acestui an, pentru luare de mită în dosarul Transferurilor. Geanina Terceanu a fost condamnată la şapte ani cu executare de instanţa supremă. Următorul termen în dosar, care se judecă la Tribunalul Bucureşti, a fost fixat pentru data de 10 septembrie. În acest caz, procesul ar putea fi reluat de la zero, potrivit normelor în vigoare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Asta da strategie in justitie pe termen lung. Adica dosarele foarte complexe( ca sa nu zic complicate) sunt puse „aleator” in bratele unui judecator batran sau foarte bolnav astfel incat acesta sa iasa la pensie sau sa moara pana se termina procesul. Si apoi se reia procesul dupa aceiasi metoda si uite asa am „aflat” dupa 28 de ani raspunsul la intrebarea: 21-22 cine a tras in noi! Felicitari CSM!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.