Ce se întâmplă când cecenii se întâlnesc cu afganii la Viena

Șapte adolescenți cu vârste între 14 si 17 ani au fost răniți, iar alți cinci au fost arestați de polițiștii din Viena după o bătaie ce a izbucnit între grupuri de afgani și ceceni. În incident au fost implicați 50 de băieți. Unii dintre ei au suferit lovituri potențial cauzatoare de moarte. Tinerii erau înarmați cu cuțite, bâte și bare de fier.

Totul s-a întâlmpat în urma unor amenințări reciproce pe rețelele de socializare. Imediat după ce un grup de ceceni a ieșit dintr-un centru pentru minori din Viena au fost întâmpinați de afgani și a început bătaia.

Directoarea centrului spune că personalul nu a observat vreun indiciu despre ce avea să se întâmple și că a fost o bătaie prin care băieții doreau să-și salveze ”reputația”.

Asemenea incidente nu sunt noi în Austria, însă ele se pot agrava pentru că sunt asociate acum cu actuala criză a imigranților. Austriecii care locuiesc în zonă au spus ca acum le este frică să iasă din casă. În urmă cu zece ani în Austria au sosit circa 30.000 de ceceni care fugeau de războiul din republica caucaziană. Diasporă cecenă din Austria a devenit atunci cea mai mare din Europa. Lucrurile s-au schimbat odată cu războiul din Afganistan. Afganii i-au depășit numeric pe ceceni.

Cele două comunități sunt asociate cu creșterea infracționalității, cu luptele pentru împărțirea teritoriului, pentru femei și pentru apărarea ”onoarei” în Viena, dar și în Graz, Salzburg sau Linz. Presa arată că, deși trăiesc în comunități patriarhale, 50% dintre ceceni și afgani nu au un tată acasă, nu au mulți ani de școală și somajul este ridicat în rândul lor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.