Ce și-au spus Macron și Putin

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi omologul său din Rusia, Vladimir Putin, au convenit că sunt necesare măsuri în sensul diminuării tensiunilor militare în apropierea Ucrainei, anunţă Palatul Elysée, notând că liderul de la Kremlin „nu a exprimat nicio intenţie ofensivă”.

Potrivit Preşedinţiei Franţei, conversaţia telefonică a lui Emmanuel Macron cu Vladimir Putin a durat aproximativ o oră.

„Convorbirea le-a permis să fie de acord asupra necesităţii unei reduceri a tensiunilor. Preşedintele Putin nu a exprimat nicio intenţie ofensivă. Preşedintele Franţei i-a cerut ca Rusia să respecte suveranitatea statelor”, a comunicat Palatul Elysée, conform postului France Info.

Anterior, Kremlinul a anunţat că preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis lui Emmanuel Macron că nu este mulţumit de răspunsurile oferite de SUA şi NATO privind garanţiile de securitate, dar a precizat că Moscova vrea continuarea dialogului. „Răspunsurile Statelor Unite şi ale NATO nu au ţinut cont de preocupările fundamentale ale Rusiei. A fost ignorată problema centrală, privind modul în care Statele Unite şi aliaţii se gândesc să aplice principiul potrivit căruia nimeni nu trebuie să îşi consolideze propria securitate în detrimentul altor ţări”, a comunicat Preşedinţia Rusiei, potrivit cotidianului Le Figaro, după conversaţia lui Vladimir Putin cu Emmanuel Macron.

De asemenea, Vladimir Putin i-a spus lui Emmanuel Macron că intenţionează să continue discuţiile pentru soluţionarea conflictului separatist din estul Ucrainei. Palatul Elysée a anunţat că Emmanuel Macron va discuta telefonic vineri seară şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Vladimir Putin este dispus să aibă o întâlnire cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru discuţii despre normalizarea relaţiilor bilaterale, a afirmat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Administraţia Vladimir Putin cere garanţii că Alianţa Nord-Atlantică nu va continua extinderea spre est şi argumentează că este necesară revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997, astfel că NATO trebuie să retragă trupele şi echipamentele militare inclusiv din România şi Bulgaria.

Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică au transmis miercuri răspunsuri scrise Rusiei privind garanţiile de securitate, dar Moscova insistă pentru retragerea trupelor din statele est-europene şi pentru oprirea extinderii NATO spre est.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Author

11 Comentarii

  1. A durat 3 Ore pina am Reusit sa trec de Filtrul aligatorului Imperiului Rus, Lavrov cu Ochii Reci ca Fundul Marii(Baltice)
    Inca din Primul Minut Presedintele Putin mi-a Dat Senzatia ca Nu are Incredere in mine pentru ca as fi Fascist Ruminsky in Solda Amerikansky Gangsters…
    L-am intrebat cit se poate de Respectos daca se Teme de Abilitatile Prostanakului Mircea Geoana de a Incurca Lucrurile.
    Dupa 20 de Secunde de Pauza mi-a Raspuns:
    DA ! Ma Tem de Abilitatile Prostanakului Mircea Geoana de a Incurca Servietele NATO.
    L-am Intrebat de ce nu Restituie Tezaurul Romaniei si Teritoriile Furate de URSS Romaniei.
    Mi-a Raspuns ca aceasta Problema trebuie discutata cu URSS dinsul fiind Presedintele Federatiei Ruse.
    L-am intrebat daca Federatia Rusa va Impune Imperiului Amerikan retragerea Echipamentelor si Trupelor din Romania si Bulgaria.
    Mi-a raspuns ca Federatia Rusa nu Impune nimanui Nimic dar va Accepta Cererea Sultanului Boris Johnson si a lui Zombie TaliBiden de ReStructurare NATO pe Axa, Washington DC – Londra – Canberra incepind cu 1 Ianuarie 2023.
    Ultima Intrebare:
    Exista Sanse de reUnificare a Moldovei cu Romania?
    Mi-a Raspuns Sec:
    DA!
    Exista Sanse Reale de reUnificare a Romaniei cu Moldova…
    SPASIBA PREZIDIENT PUTIN !

  2. O posibila cale pentru detensionarea situatiei ar putea fi acordarea de catre NATO Rusiei a permisiunii de a vizita bazele din Romania si Polonia, pentru ca acestia sa se convinga de faptul ca scuturile din tarile respective nu reprezinta o amenintare pentru Rusia (asta daca lucrurile stau intr-adevar asa). In privinta Ucrainei, ea sa ramana zona-tampon intre Rusia si NATO, cu tratat semnat ca nici Rusia nu va intra in Ucraina, si nici Ucraina nu va intra in NATO. Cred ca asta ar putea fi o solutie.

  3. Ii cuminteste Putin pe rand pe toti caraghiosii ce se autointiuleaza liderii kolhozului european. Chiar daca vor sa para ca se bat pe umar cu Putin, joaca cu totii kazaciocul rusesc. Poate pricepe ceva si sasul nostru ingamfat si incompetent.

  4. Putin l-a intrebat ce mai face Brigitte ,ca au fost la gradi impreuna,sunt de aceiasi varsta

  5. Cica bazele alea din Rromania, Polonia si Bulgaria figurau ca temporare in acordurile internationale semnate de europeni, dar figureaza ca permanente in catastifele americanilor. O detensionare ar putea sa apara doar daca NATO recunoaste ca nu se vor mai extinde catre Rusia. Gen adio Suedia, Finlanda, Ucraina si Georgia. Ucraina sa-si modifice Constitutia cum s-a angajat in acordul de la Minsk in fata Natiunilor Unite, sa dea mai multe independenta republicilor separatiste, si in plus sa accepte Crimeea ca republica independenta parte a federatiei ruse si sa-si declare neutralitatea.

  6. Se aude ca Putin ar fi spus „Daraghie Emanuel am auzit ca vrei sa aduci trupe in Romania”.Raspunsul lui Macron:”Oui,monser ,am niste corvete la fiare vechi si vreau sa le vand lui Ciuca”.”A,haraso!” Cam asa arata „conflictul” Rusia-NATO.Ingrijorarea cu razboiul e pentru fraieri,cam tot aia care au pus botul la aia cu covidul.

  7. Nicu Ei nu mai spune. In numele cui propui asta, in numele Rusiei? Sau tu nu stii ca odata ce rusul iti intra in tara uita sa mai plece ?

  8. Kazacioc in loc de can-can Chiar crezi ce scrii ? Putin si Rusia nu mai reprezinta mare lucru. Decat asa, zonal. De asta se ratoieste ca un copchil nebagat in seama,sa se dea viteaz. Dar o mUiE nu vrea piticul t au?

  9. Dl.Putina continua sa creada ca s-a intalnit el,hotzul,cu prostii.Auzi la el cica:revenirea la arhitectura de securitate anterioară anului 1997,dar de ce nu la aia din 1939? Sau invoca el,facand pe prostul,suveranitatea,dar numai a rusnacilor,ca in rest,suveranitatea altora nu le conteaza,asa cum au demonstrat deja,ei agresand,cel putzin,toti vecinii,incat niciunul nu a scapat netalharit de ei.Apoi baga vrajeala cu „principiul potrivit căruia nimeni nu trebuie să îşi consolideze propria securitate în detrimentul altor ţări”,un principiu care sa fie,dupa vrajeala tatarului rus Putina,doar pentru tzarile din NATO si mai ales pentru Romania si Bulgaria care nu trebuie sa se apere ca le deranjeaza rusnacilor pofta de expansiune in Balcani si Grecia.

  10. „…anunţă Palatul Elysée, notând că liderul de la Kremlin „nu a exprimat nicio intenţie ofensivă” „.

  11. Cred corect sa fie citat Putin primul si nu limbricul homalau micron. Chestia cu „omologu” e din vremuri de demult, din anunturile lu’ tica bratesh, la tvr, r e de la „revolutionara”. Scribalaul isi tradeaza varsta si scoala „veche”.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.