Ce spune un oficial al Comisiei Europene despre plecarea Nokia din România

Prioritatea Comisiei Europene în cazuri precum decizia Nokia de relocare a activităţii sale din România este de a minimiza consecinţele sociale ale pierderii de locuri de muncă şi de a încerca să ajute la revenirea pe piaţa muncii cât mai rapidă posibilă a celor disponibilizaţi, a declarat vineri, pentru Agerpres, Cristina Arigho, purtător de cuvânt al comisarului european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune Laszlo Andor.

”Comisia Europeană este foarte preocupată de pierderea semnificativă de locuri de muncă din unele ţări membre, printre care şi România. Suntem conştienţi de consecinţele sociale ale unor astfel de relocări asupra economiei locale şi naţionale. Prioritatea noastră în astfel de cazuri este de a minimiza consecinţele sociale ale pierderii de locuri de muncă şi de a încerca să ajutăm la revenirea pe piaţa muncii cât mai rapid posibil a celor disponibilizaţi”, a spus Arigho.

Executivul UE doreşte să se asigure că decizia Nokia de relocare a activităţii din România către Asia respectă normele UE privind informarea şi consultarea angajaţilor.

”Deocamdată nu avem toate informaţiile şi detaliile exacte în acest caz şi vrem să ne asigurăm că Nokia respectă normele UE privind informarea şi consultarea angajaţilor. Ceea ce poate face executivul UE este de a lua în considerare toate instrumentele avute la dispoziţie – avem Fondul social european (program pe termen lung care oferă pregătire), dar şi Fondul european de ajustare la globalizare. Legat de acesta din urmă, salutăm orice eventuală solicitare, în acest caz din cazul României, şi putem oferi informaţiile necesare”, a explicat reprezentanta CE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.