Cel mai lung meci din istoria Campionatului Mondial de Şah

Magnus Carlsen a câştigat cel mai lung meci din istoria Campionatelor Mondiale de şah, care a durat 7 ore şi 47 de minute. Carlsen a avut nevoie de 136 de mutări ca să îl învingă pe rusul Ian Nepomniachtchi.

Campionul mondial la şah, Magnus Carlsen, a stabilit un nou record. A câştigat cel mai lung meci de şah din istoria Campionatelor Mondiale.

Astfel, Carlsen a avut nevoie de 7 ore, 47 de minute şi 136 de mutări ca să îl învingă pe rusul Ian Nepomniachtchi. Vechiul record fusese stabilit în 1978, la meciul dintre Anatoli Karpov şi Viktor Korchnoi, care s-a încheiat după 124 de mutări.

Pentru că partida s-a încheiat după ora 12 noaptea, pentru prima dată în istorie vor avea loc două meciuri de la Campionatul Mondial de şah în aceeaşi zi.

La meciul dintre Magnus Carlsen şi Ian Nepomniachtchi sunt în joc 2 milioane de euro, dintre care 60% îi vor reveni câştigătorului. Momentan, Carlsen conduce în seria de 14 meciuri, cu 3 victorii şi un egal, în timp ce oponentul lui are doar 2 victorii şi un egal.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

2 Comentarii

  1. „Pentru că partida s-a încheiat după ora 12 noaptea.” Ma mir ca nu au adormit, sa joci 7 ore şi 47 de minute nu e putin lucru.

  2. Asistentii „ce-mi faceau”?
    Cu PC-ul cautau
    historicul mi-l sapau
    si cu mouse-ul castigau!?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.