Cel mai mare Târg de Crăciun din România e în București. Când se deschide

Cel mai mare Târg de Crăciun din România se va deschide pe 30 noiembrie, în Piaţa Constituţiei, anunţă CREART.

Intrarea va fi liberă, iar târgul va putea fi vizitat până pe data de 26 decembrie.

Evenimentul are o tradiţie de peste 15 ani, fiind înscris în reţeaua internaţională www.christmasmarkets.com.

În seara de debut, de la ora 18,00, din Târgul de Crăciun se va aprinde iluminatul festiv în Capitală.

„Bradul înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină, decoraţiunile luminoase, căsuţele frumos ornate, deliciile tradiţionale şi internaţionale, activităţile de poveste pregătite pentru toţi vizitatorii, concertele de colinde şi muzica specifică sărbătorilor, toate vor crea atmosfera magică a Crăciunului, chiar în inima oraşului”, precizează CREART, într-un comunicat.

Cele peste 130 de căsuţe de Crăciun vor găzdui meşteşugari din toate zonele ţării. Aceştia vor comercializa globuri pictate manual, clopoţei din ceramică, coroniţe împletite şi alte decoraţiuni şi ornamente specifice, icoane şi obiecte din lemn, ii şi costume tradiţionale, jucării, accesorii, bijuterii, podoabe şi cosmetice naturale.

„Târgul oferă, de asemenea, aromele şi reţetele tradiţionale: cozonaci, plăcinte, prăjituri şi ciocolată de casă, poale-n brâu, dulceţuri, dar şi dulciurile preferate de cei mici: turtă dulce, acadele, bomboane şi jeleuri. Preparatele nelipsite de pe masa de Crăciun vor putea fi degustate în zonele gastronomice special amenajate, alături de băuturi calde de sezon. De la delicii româneşti la specialităţi internaţionale, târgul promite o călătorie culinară plină de savoare”, arată CREART.

Târgul va avea două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor. În zona tradiţională publicul poate asculta colinde şi obiceiuri româneşti, coruri şi grupuri de copii, recitaluri ale artiştilor instrumentişti, dar şi ansambluri ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale, iar cea de a doua zonă va fi animată de mixurile DJ-ului, pe ritmurile internaţionale ale celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă.

Deschiderea oficială – 30 noiembrie, Ziua Naţională a României – 1 Decembrie, Sfântul Nicolae, Ajunul şi cele două zile de Crăciun, precum şi weekend-urile vor fi sărbătorite prin concerte susţinute de ansambluri, artişti de renume, trupe îndrăgite, precum şi prin activităţi speciale, organizate împreună cu partenerii Târgului de Crăciun Bucureşti.

În fiecare sfârşit de săptămână, pe scena evenimentului, începând cu ora 12,00, vor fi prezentate piese de teatru pentru cei mici.

Cu o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi, decorată şi pictată manual, Casa lui Moş Crăciun îi va aştepta pe copii, pe tot parcursul evenimentului, pentru a-şi pune în cuvinte, desene şi scrisori, cele mai sincere dorinţe.

„În primele săptămâni, copiii vor fi întâmpinaţi cu ateliere de creaţie, pentru a realiza propriile decoraţiuni şi ornamente. De vineri, 15 decembrie, Moş Crăciun soseşte şi el aici pentru a-i întâlni zilnic, a-i asculta şi a le povesti, la rândul său, despre toate miracolele Crăciunului. În după-amiaza Ajunului, Moşul îşi va lua sania şi va pleca pentru a împărţi daruri, sub bradul de Crăciun, copiilor din toată lumea”, afirmă organizatorii.

Nu vor lipsi caruselul, roata panoramică, un trenuleţ tematic, mascote şi artiştii animatori pe picioroange.

Târgul de Crăciun Bucureşti va fi deschis zilnic, de luni până vineri, între orele 12,00 – 22,00, iar sâmbăta şi duminica de la 10,00 la 22,00.

De Ziua Naţională a României – 1 Decembrie, publicul este aşteptat începând cu ora 10,00, iar în Zilele de Crăciun, programul este următorul: pe 25 decembrie – de la ora 12,00, iar pe data de 26 decembrie – începând de la 10,00.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Se apropie alegerile locale. Astfel marțianul Nicușor și-a amintit de târguri de Crăciun. Anii trecuți era pe improvizații și pe bilete de intrare. Acum are banii necesari să-i spargă pe cântalagii de doi lei. Care cântalagii trăiesc din parteneriatele cu primăriile, altfel condamnând oamenii de afaceri care fac același lucru.
    Pe post de beteală, poate fi urcat în brad unu cu numele gigione (probabil diminutivul lui ghinion. al lui iohanis).
    Rămâne de admirat ușurința cu care sunt prostiți românii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.