China dă vina pe americani pentru miile de atacuri cibernetice

Două siteuri militare chineze importante, inclusiv cel al Ministerului Apărării, au fost ţinta a 144.000 de atacuri cibernetice lunar, pe parcursul anului trecut, se anunţă într-un comunicat al guvernului de la Beijing, preluat de Reuters.

Conform sursei citate, peste două treimi din atacuri au provenit din Statele Unite.

În februarie, o companie americană, specializată în siguranţa computerizată, punea pe seama unei unităţi militare secrete din China mai multe acţiuni de hacking îndreptate împotriva SUA.
Ultimele evenimente cibernetice au tensionat dialogul dintre cele două super-puteri mondiale.

China a respins cu fermitate toate acuzaţiile venite la adresa sa şi susţine că ea este victima din acest caz.

„Ministerul Apărării şi siteurile de internet ale armatei chineze s-au confruntat cu ameninţări serioase, prin atacuri cibernetice, iar numărul acestora a crescut constant, în ultimii ani”, a declarat, Geng Yansheng, purtătorul de cuvânt al acestei instituţii de la Beijing.

„După ce am identificat adresele IP, atacurile tip hacking, din străinătate s-au mărit considerabil în anul 2012. Instituţiile noastre au suferit 144.000 de atacuri pe lună, în 2012. 62,9% dintre acestea provin de la conturi din Statele Unite”, a precizat oficialul chinez.

Autorităţile chineze susţin că deţin informaţii, care sugerează că americanii se pregătesc pentru un război cibernetic de proporţii. Beijingul se declară nemulţumit de „necooperarea Washingtonului în combaterea hacking-ului internaţional”.

„Sperăm ca partea americană să explice şi să clarifice rapid acest aspect”, a concluzionat Yansheng.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.