Cinci primari PNL trec la PSD

Cinci edili PNL şi un primar UNPR vor candida din partea PSD, la alegerile următoare, anunţă preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu. de cealaltă parte, şeful liberalilor, Ludovic Orban acuză că edilii sunt atraşi cu ajutorul finanţărilor pentru programe locale.

”Sunt cinci primari de la PNL şi unul de la UNPR care m-au întrebat dacă îi accept în PSD. Am dat un răspuns afirmativ”, a declarat Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, pentru MEDIAFAX.

Este vorba despre: liberalii Costin Barbu, edil din Crângurile, Valentin Mihalache, din Dărmăneşti, Florin Iordache, edil Moţăieni, Iulian Costache, primar Ulieşti, Bogdan Tiţa, din Ulmi şi primarul UNPR Florin Petre din Crevedia.

Aceştia nu vor semna acum adeziunile către PSD pentru a nu-şi pierde mandatele, dar vor candida la următoarele alegeri, în 2020, din partea partidului Social Democat. PSD Dâmboviţa are, în prezent, 76 de primari.

 Liderul PNL, Ludovic Orban, a acuzat sâmbătă, la Tulcea, tocmai metoda folosită de PSD pentru a atrage primarii care au câştigat mandate în alte partide.

„Prin intermediul OUG 55, aproape 500 de primari ai PNL, care au fost mituiţi din bani publici pentru a obţine acele finanţări, au trecut la PSD. (…) Asta este mecanismul de gândire bolnav, care e specific unei mentalităţi de tip comunist, prin care PSD vrea să se menţină la putere. Vor să îi ameninţe pe toţi, să îi cumpere pe toţi, să reducă la tăcere orice voce a Opoziţiei”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL, la Tulcea

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

  1. Este normal atat din punct de vedere oportunist cat si doctrinar.Majoritatea oamenilor poltici ai PNL sunt de stanga cu puternice mentalitati comuniste. In Romania oricum nu se sustin doctrine iar despre sustinerea ideologiei de dreapta nici nu se pue problema, lupta zi-sa politica fiind de fapt lupta pentru afaceri oneroase.

    • Dacă PNL susține dictatura, noii torționari și statul securistoid nu înțeleg de ce nu înțelege Orban motivele migrării? Asta susțin și seamănă în societate liberalii de la absorbția PDL.

  2. Oradonanța 55 din vremea guvernării Victor Ponta, deciziile CCR reeritoare la vacantarea funcțiilor pentru astfel de cazuri ?

  3. Remarcați și că afirmația referitoare la mituire are aspecte penale ?

  4. Considerați că partidele ar trebui să acționeze în instană astfel de „lideri politici locali” pentru recuperarea cheltuielilor făcute cu promovarea politică a indivizilor care au fost aleși în funcții publice ? Pentru astfel de aspecte considerați că partidele ar trebui să întocmească deconturi de cheltuieli pentru fiecare dintre candidații la alegeri, pe care respectivii candidați să le confirme ?

  5. asta o fi noua, de fapt ultima doctrină liberală: dispariţie, prin absorbţie. Dă-i dracu’ pe Brătieni cu doctrina lor…să vezi ce-o să mai zdrăngăne manelistu’, din cobză, pe la alte mese…

  6. Dupa 1989, chiar imediat, am devenit membru PNCTD, primit de Ion Diaconescu. Traia „Seniorul” si altfel se transau problemele. Putin dupa moartea lui (ce drama nationala) PNTCD-ul ramas fara stapan si aflat la guvernare „s-a dat in stamba” si imi permit sa spun (iertati-ma, sunt si acum membru PNTCD) ca a actionat intr-un profund dispret national, lasand indivizi sa actioneze deasupra interesor partidului. Asta e, a trecut si trecuti suntem si noi.
    PSD-ul istoric a trecut timorat in barca conducerii PDSR (si a fost asimilat) iar liberalii istorici (PNL), varstnici si tineri, se afla in continuare intr-o barca pe care nici macar nu o pot controla, daramite sa o inhame la conducerea tarii. Fac jocuri politicianiste cu organizatii precum USR, fara sa inteleaga (liderii) nici doctrina si nici interesele liberale in Romania.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.