Cine sunt cei 48 de procurori vizaţi de prevederile OUG privind justiţia

Secţia pentru procurori a CSM a decis, ca urmare a aplicării prevederilor OUG privind justiţia, încetarea delegării pentru 48 de procurori de la DNA, DIICOT, de la Parchetul ICCJ şi de la alte parchete, din cauza neîndeplinirii condiţiilor de vechime sau de grad.

Pentru neîndeplinirea condiţiilor de vechime au încetat delegările pentru doi procurori şefi din DIICOT: Ion Florei – procuror şef birou Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism; Ionică Marius Petrişor – procuror şef serviciu Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Din acelaşi motiv au încetat delegările unor procurori numiţi pe funcţii de execuţie din DNA – 9 procurori şi din DIICOT – 3. Procurorii care pleacă din DNA sunt: Gabriela Castravete, Marian Chiriac, Ciprian Gherasim, Ştefan Ispăşoiu, Marian Moşteanu, Veronica Oprea, Corneliu Marinel Pavel, Florentin Riza şi Simona Troacă. Din  DIICOT pleacă Elena Carmina Brânduşi, Viorel Oprea şi Doriana Rotaru.

Pentru neîndeplinirea condiţiilor de grad, au încetat delegările în cazul a 12 procurori din Parchetul ICCJ, 4 dintre ei fiind de la Secţia Parchetelor militare, şi a altor 22 de la parchete din ţară.

CSM a stabilit miercuri că prevederile articolului VII din actul normativ, referitor la condiţiile pentru menţinerea în funcţie a procurorior din Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete, se aplică doar pentru viitor.

Conform art.VII din ordonanţă, act normativ adoptat luni de Guvern şi publicat marţi în Monitorul Oficial, procurorii care, la data intrării în vigoare a OUG, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete, „rămân în funcţie în cadrul acestora, numai dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”.

Parchetul General a cerut, miercuri, Avocatul Poporului să analizeze posibilitatea sesizării Curţii Constituţionale a României (CCR) cu privire la aspecte de neconstituţionalitate conţinute de articolul VII din OUG 92 referitor la menţinerea în funcţie a procurorilor. Solicitări similare au depus şi PNL şi USR.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Pe mine mai putin ma intereseaza ca pleaca anumiti procurori din structuile centrale promovati la apelul bocancilor pe baza de p.c.r., pe mine ma intereseaza ca anumiti procurori dovediti public ca legea sunt ei precum Lucica(asfalt pana in poarta smecherului), Portocala- fabrica de probe fase, Eva scapat de toate ilegalitatile, Bucurica cu sexul tare, Papici cu NANA pentru base, smochina cu nu mai stiu ce si multi altii care au executat ordine politice sa infunde pe oponentii politici ai lui Base si Johannis, inclusiv politistii judiciari elitisti sunt liberi si au iesit la pensii nesimtite(astronomice) fara sa fie judecati. Acum se explica de ce vor magistratii sa iasa la pensie dupa 20 de ani de cariera plina de ilegalitai. Haosul din justitie este total si presedintele meu care gireaza pe acesti magistrati se plimba turistic aiurea si pentru interesele altora, nu pentru interesele poporului roman.

    • Nu e treaba presedintelui! Acest guvern Dragnea-Dancila nu a facut nicio investitie majora,s-au cheltuit banii pe inarmate,necesara dar nu in asa cuantum deodata. Toata framantarea cu legile justitiei a avut ca preocupare principala scaparea infractorilor din grupul Dragnea & comp.
      Din pacate Il professore a cedat insistentelor si presiunilor lui Dragnea & comp. De exemplu modificarea de la 8 la 10 ani vechime e facuta cu tinta precisa ,Dragnea si altii,nu are alta justficare.

  2. Binomul isi arata inca o fatza banuita,dar niciodat atat de limpede exhibata,semn ca se impute rahatu’ rau de tot: Clownul Trist Gustav&PICCJ,PNL si USR,alte papusi pe sarma cu gura stramba, ale Securitatii!

  3. Nu e treaba presedintelui! Acest guvern Dragnea-Dancila nu a facut nicio investitie majora,s-au cheltuit banii pe inarmate,necesara dar nu in asa cuantum deodata. Toata framantarea cu legile justitiei a avut ca preocupare principala scaparea infractorilor din grupul Dragnea & comp.
    Din pacate Il professore a cedat insistentelor si presiunilor lui Dragnea & comp. De exemplu modificarea de la 8 la 10 ani vechime e facuta cu tinta precisa ,Dragnea si altii,nu are alta justficare.

    • Daca dispare Dragnea din peizaj, pe cine mai dati vina soros-istilor! Huuo basit-o!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.