Coldea, audiat după scandalul „statului paralel”

protocoale

Florian Coldea va fi audiat marți, 6 martie, de către Comisia de Control al Serviciului Român de Informații, numele său fiind pomenit de cei audiați până acum ca fiind cel care coordona implicarea Serviciului în toate domeniile importante din stat, implicit Justiția.

Florian Coldea va trebui să răspundă, în data de 6 martie, la o serie de întrebări, după acuzațiile făcute de cei audiați până acum în comisia parlamentară.

Printre problemele ridicate se numără:

– Implicarea SRI în Justiție
– Implicarea Serviciului în soluționarea dosarelor penale și influențarea judecătorilor sau alegerea unor anumite complete de judecată pentru a obține decizia dorită
– Relațiile pe care le-a avut cu diverși oameni de afaceri și politicieni, pornind de la cazul Ghiță
– Influențarea scenei politice prin folosirea pârghiilor din Justiție
– “Acoperiții” din Justiție, presă și politică
– Controlul asupra unor instituții media
– Constituirea unui sistem paralel care influența deciziile majore în instituțiile publice

Cum a ajuns Coldea cel mai puternic om din SRI

Florian Coldea a fost numit prim-adjunct al directorului SRI în anul 2005, la scurt timp de la recuperarea jurnaliştilor români răpiţi în Irak. Era unul dintre cei care au coordonat operaţiunea, alături de echipa SIE, iar preşedintele de atunci, Traian Băsescu, susţinea că i-a atras atenţia.
Anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, Coldea a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informaţii.

La doi ani de la numire, în 2007, la suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, Mircea Geoană a făcut publice două note informative despre situaţia a trei judecători ai Curţii Constituţionale a României de la vremea aceea. Era vorba despre un răspuns al CNSAS privind legături cu Securitatea ale judecătorilor. Geoană l-a acuzat pe Florian Coldea că voia să-i şantajeze pe magistraţi pentru o sentinţă favorabilă lui Traian Băsescu.
Ulterior, comisia parlamentară a desfăşurat o anchetă pe parcursul căreia Coldea a fost suspendat din funcţie. Concluziile au fost că SRI nu a efectuat poliţie politică, Coldea fiind repus în funcţie după câteva luni.

După terminarea celui de-al doilea mandat la Cotroceni, Băsescu a devenit un aprig contestatar al lui Florian Coldea şi al Codruţei Kovesi, acuzând intervenţii ale serviciilor secrete în Justiţie, după ce Alina Bica şi Elena Udrea au fost arestate în dosare ale DNA.

În 2015, Elena Udrea afirma că în spatele dosarelor în care este cercetată este Florian Coldea, spunând că şefa DNA face dosare la comanda serviciilor secrete. Udrea l-a şi denunţat pe Coldea la DNA, susţinând că fostul său soţ, Dorin Cocoş, i-ar fi spus că, la solicitarea lui Florian Coldea i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru a-şi finanţa televiziunea. Dosarul a fost clasat.

La finalul lui 2016, fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a declarat că adjunctul Serviciului Român de Informaţii s-a interesat în 2013 de dosarul Tender, atrăgându-i atenţia că Ovidiu Tender este un pion important şi arătându-i o notă despre cine este acest personaj. „A spus că omul ăsta reprezintă nişte lucruri şi nu putem să îl scoatem din peisaj. La un moment dat s-a exprimat că aşa cum nu înţeleg cum e cu interesul naţional în 2005, aşa nu înţeleg nici acum şi că nu să sfârşesc bine”, declara Alina Bica.

Florian Coldea a fost menţionat şi în scandalul tezelor de doctorat plagiate, coordonatorul lucrării sale fiind Gabriel Oprea, rămas fără titlul de doctor după o decizie a CNATDCU.

Cea mai grea lovitură primită de Coldea a venit însă la finalul lui 2016. La scurt timp după fuga lui Sebastian Ghiță, postul România TV a difuzat înregistrări cu omul de afaceri în care acesta îl acuza pe Coldea că s-a implicat în numiri politice şi în Justiţie. Totodată, Ghiță a vorbit despre relația de prietenie care îl lega de adjunctul SRI și a publicat fotografii şi înregistrări video în care erau cei doi şi familiile acestora. Ghiță spunea că excursiile făcute în străinătate cu familia Coldea erau plătite de către firmele sale.

În urma dezvăluirilor, Florian Coldea este suspendat din nou și verificat de către colegii săi.

În 17 ianuarie 2017, Serviciul Român de Informații anunța că Florian Coldea nu a încălcat legea sau normele interne în vigoare, drept urmare se dispune “repunerea în funcție”. În aceeași informare, însă, SRI transmitea că Florian Coldea a cerut, din motive care țin de demnitate, eliberarea din funcție.
În spațiul public s-a vehiculat că a fost metoda cea mai bună pentru ca acesta să iasă din “peisaj”.

În prezent, Coldea este conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” (ANIMV) a SRI, predă două ore pe săptămână la Universitatea”Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj, cursul de masterat ”Intelligence şi decizie politică” și are ore și la Universitatea de Vest din Timişoara.

Mărturii din sistem. Daniel Dragomir și cum și-a făcut SRI “culoar” în Justiție

După ce timp de 12 ani Florian Coldea a ocupat locul doi în SRI, fiind considerat “creierul” instituției, în ianuarie 2017 a fost trecut în rezervă de către președintele Klaus Iohannis. Acuzațiile la adresa sa nu s-au oprit însă.

Un om din sistem, ofițerul SRI Daniel Dragomir, anchetat în dosarul Black Cube și demisionat din Serviciul de Informații în anul 2013, a ieșit public și a vorbit despre ceea ce a numit culoarele justiției și ale presei.

Mai precis, implicarea Serviciului Român de Informații în actul de justiție, urmărirea dosarelor penale până la o sentință dorită și alegerea completelor de judecată în acest sens. Dragomir spunea că aceste acțiuni sunt susținute în media, „țintele” fiind “condamnate public” înainte de a primi o sentință finală în instanță.

Creierul operațiunilor în SRI a fost arătat tot Florian Coldea, iar în domeniul judiciar Laura Codruţa Kovesi, doi șefi pe care Dragomir i-a acuzat că și-au aservit instituțiile în interes personal.

“Ţintele erau stabilite în comun. Cunosc doi oameni care erau atât de apropiaţi în uneltirea acestor lucruri. Este vorba despre PFA Kovesi şi SRL Coldea care erau implicaţi. Pe lista aceea vor trebui puşi toţi cei care au participat. În culoarul justiţei suntem noi, penalii, societatea civilă, media, penalii spun cei ţinuţi în arest 6 luni şi apoi achitaţi. Pe partea cealaltă trebuie să se afle judecătorii. Să înţeleagă că trebuie să se termine cu această mizerie, cum e cu cei care vin cu bileţele şi rugăminţi”, spunea Daniel Dragomir.

În luna septembrie 2017, într-un interviu pentru ziare.com, Coldea i-a răspuns.
“Cei care îl folosesc azi pe Dragomir în jocurile lor josnice vor sfârsi prin a constata ca au fost ei înşişi folosiţi (…). Ceea ce am văzut public nu sunt nici dezvăluiri, nici informatii, ci dezinformari si minciuni ordinare, iar Serviciul a facut deja precizarile necesare. Am vazut un om disperat de anvergura problemelor penale cu care se confruntă. Dacă el avea cunoştinţă despre aşa-zise abuzuri sau ilegalităţi încă din perioada în care era ofiter activ, de ce nu le-a adus de atunci la cunoştinţă instituţiilor abilitate? De ce nu a făcut-o după plecarea din institutie, în ultimii patru ani, şi a aşteptat acest moment?”, a declarat Coldea.

Dragomir și-a continuat dezvăluirile, vorbind despre cum erau șantajați magistrații care nu răspundeau comenzilor.

„Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă, în speranţa că onor câmpul tactic se va ocupa în continuare pentru a asigura culoarele necesare pentru asigurarea condamnării (…) Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic, relaţii dezvoltate în timp, spre exemplu generalul Dumbravă sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. Al doilea caz, pe bază de şantaj, cum ar fi fost arhiva SIPA şi în al treilea rând al ofiţerilor acoperiţi în Justiţie”, spunea Dragomir.

Răspunsul lui Florian Coldea: “Colaborarea dintre cele două instituţii (SRI şi DNA) s-a desfăşurat strict în limite legale. Nu există rechizitorii scrise de vreun ofiter SRI. Sunt minciuni sfruntate, cu atat mai periculoase cu cât au aparenţa unei credibilităţi când provin de la un om care a fost in interiorul institutiei si despre care se acrediteaza ideea falsa ca ar fi fost adjunctul meu si ar fi lucrat direct cu mine. As vrea sa reamintesc ca, in 2005, prin hotarare CSAT, fenomenul coruptiei a fost inclus in seria amenintarilor la securitatea natională (…) Am fost implicat in activitati de cooperare cu procurori ai Ministerului Public, deci inclusiv cu DNA, in limita atributiilor noastre legale”

Coldea a negat că ar fi acoperiți în Justiție, așa cum spunea Daniel Dragomir, dar nu a putut să nege că există între jurnaliști astfel de colaboratori.

Întrebat de vacanțele cu Ghiță, cele care i-au și adus finalul carierei, Coldea a afirmat că toate relațiile sale s-au desfășurat în limitele legii și “nu am avut niciun beneficiu financiar sau material din partea vreunei persoane”, fără a spune însă clar dacă a fost în concedii cu Sebastian Ghiță.

Lista celor 65: Dosare fabricate, metoda „Coperta” și controlul asupra unor instituții media

Acuzațiile lui Daniel Dragomir au dus la o verificare amănunțită în cadrul Comisiei de Control al Serviciului Român de Informații din Parlament. Dragomir a oferit și o listă cu 65 de nume, oameni care puteau să confirme spusele sale, printre aceștia fiind ofițeri din SRI, politicieni, angajați din sistemul judiciar și din media sau oameni de afaceri.

Audierile maraton au început în octombrie 2017.

4 octombrie 2017- Sorin Strutinsky, om de afaceri- a relatat membrilor Comisiei SRI faptul că a fost interceptat pe Legea de siguranţă naţională, dar nu a fost acuzat niciodată de infracţiuni de siguranţă naţională. În dosarul său, la beneficiari ai interceptărilor erau trecute două unități ale SRI

12 octombrie 2017- Ioan Tarnu, fost șef al SRI Alba- a vorbit despre sute de numere de telefon ascultate abuziv, judecători apropiaţi de şefa DNA şi despre încălcarea regulamentelor interne.

19 octombrie 2017- Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării- a vorbit despre dosarele sale, spunând că sunt un rezultat al răzbunării lui Florian Coldea și a dat detalii despre întâlnirile la care participau oameni din Serviciu, Justiţie şi mediul politic şi cum se punea la cale anchetarea baronilor PSD.

24 octombrie 2017- Ovidiu Puțura, fost secretar de stat în Ministerul Justiției- a dat detalii despre metoda «Coperta» prin care dosarele erau transmise completelor de judecată unde se dorea să ajungă și a prezentat o listă de judecători apropiați de sistem. A susţinut că ofiţerul SRI din conducerea Serviciului care se ocupă cu „câmpul tactic” s-a întâlnit cu judecătorul cazului său, în momentul în care a fost judecat.

1 noiembrie 2017- Adrian Sârbu, patronul Mediafax Group- a dat detalii despre implicarea SRI în coordonarea editorială a instituțiilor media, despre prezenţa perturbatoare, uneori distrugătoare, a SRI în câmpul mass-media în perioada 2010-2016 și despre interesul SRI pentru Realitatea TV. Patronul Mediafax a relatat și un moment în care fostul prim-adjunct Florian Coldea a spus, în prezența sa, că are soluţie pentru Dan Voiculescu, înainte să se pronunţe instanţa în dosarul patronului Intact.

9 noiembrie 2017- Dumitru Iliescu, fost șef SPP- a spus că Serviciul Român de Informaţii a fost implicat în construirea mai multor dosare penale, menţionând dosarul Belina, dosarele lui Cătălin Voicu, Dan Voiculescu, Olguţa Vasilescu şi Toni Greblă. A declarat și că 300 de ofițeri din alte structuri au fost monitorizați în perioada lui Coldea.

15 noiembrie 2017, Horia Georgescu, fost șef al Agenției Naționale de Integritate- a relatat faptul că George Maior şi Florian Coldea îşi ţineau zilele de naştere la sediul SRI K2, unde participau politicieni de la PSD, PDL, PNL, dar şi persoane din zona justiţiei. A susţinut că în 2011 s-a semnat un protocol între ANI şi SRI. Tototdată, a spus că dosarul de incompatibilitate pe care directorul SRI Eduard Hellvig l-a avut, în 2012, la ANI, a pornit de la o informare transmisă de Serviciu.

21 noiembrie 2017- Mircea Drăghici, trezorierul PSD- a vorbit Comisiei de control al SRI despre încercarea de destructurare a PSD Argeş

22 noiembrie 2017 – generalul Dumitru Dumbravă, secretar general al SRI- a vorbit despre mandatele pe siguranță națională și cum acestea erau cerute chiar și atunci când nu existau indicii despre comiterea unor infracțiuni, despre echipele mixte Parchet-SRI și faptul că discuta cu Laura Codruța Kovesi despre mandatele pe siguranță națională. După audiere, comisia SRI a cerut demiterea acestuia, însă SRI nu a onorat cererea.

28 noiembrie 2017- Florin Ghiulbenghian, președintele Fundației EurHonest- a dat detalii despre implicarea unor ofiţeri SRI în dosarul prostituatelor, la serviciile cărora ar fi recurs lideri ai TSD în anul 2008.

20 februarie 2018- Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului- a vorbit despre binomul SRI-DNA, extinderea câmpului tactic în instanță și despre faptul că a fost interceptat în anii 2012 și 2014 și se întreba dacă mai sunt și alți beneficiari în afară de DNA.

27 februarie 2018- George Maior, fost șef SRI- audiat timp de șase ore, a confirmat petrecerile din sediile SRI unde au participat șefi de parchete și politiceni, printre care Laura Codruța Kovesi și Liviu Dragnea. Nici Maior și nici șeful Comisiei, Claudiu Manda, nu au spus nimic despre acuzațiile de implicare a SRI în Justiție, presă și politică.

Florian Coldea este așteptat în comisie marți, 6 martie, urmând ca pe 13 martie să fie audiat fostul președinte Traian Băsescu.

Dacă va fi invitat, Liviu Dragnea a anunțat că se va prezenta în fața Comisiei SRI, acuzându-l pe George Maior că a ascuns multe lucruri. „Domnul George Maior a ascuns foarte multe lucruri ieri, din păcate şi cred că nu a făcut bine. Când o să am şi eu loc la comisie, o să spun multe lucruri. (…) Când o să ajung la comisie o să spun. Eu nu ameninţ pe nimeni, tot îi dau semnale domnului Manda, şi poate îi dau un mărţişor”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în urmă cu câteva zile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

11 Comentarii

  1. Convocarea lui Coldea la comisia lui Dragnea imi aminteste de filmuletul ala de pe you tube in care doi hoti arunca cu bolovani in geamul magazinului,unul din hoti loveste geamul cu primul bolovan,al doilea bolovan loveste in capul primului hot! A reusit al doilea bolovan(Maior) sa cada in capul lui Dragnea ,urmeaza si bolovanul Coldea.tot in capul lui Dragnea?Poate aflam si noi gradul pe care il are Dragnea intre ai lui in SRI,e mai mare in grad decat Ghita ?

  2. Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a spus azi, la Realitatea TV,ca Liviu Dragnea trebuie sa dea explicatii publice in legatura cu prezenta acestuia la „chermezele” SRI.

    „Daca planeaza suspiciuni vizavi de un coleg din partid, atunci cu siguranta acesta, indiferent de functie, trebuie sa dea explicatii publice, nu neaparat pentru Tapalaga sau Doamna Dogioiu, ci pentru noi in interiorul partidului si pentru votantii nostri, este un lucru foarte important. Eu sunt convins ca va veni cu aceste explicatii in spatiul public. Astept ca colegul nostru Liviu Dragnea, camaradul meu Liviu Dragnea, sa spuna mai mult lucruri la comisia de control SRI, unde a si spus ca va fi audiat si ca va lamuri foarte multe din aceste aspecte”, a spus Codrin Stefanescu.:))))

    • PSdeii tac chitic pe sunbiect, Gadea la Antena 3 sau Ciutacu la RTV nu indranesc sa-l ia pe Dragnea la intrebari si sa lamureasca Declaratiile Oficiale in fata Comisiei de Control a SRI facute de Ambasadorul Romaniei in SUA George Maior, fost Sef la SRI!
      Tac chitic evident, dar cum ar fi aratat Romania aseara daca George Maior ar fi spus asa ceva despre Johannis?!!!!
      Explodau Gadea si Ciutacu, Ciutacu ar fi revenit urgenat din Caraibe unde isi ppetrece concediul pe banii lui Ghita fugarul alaturio de Udrea si Bica!

  3. Surse politice au relatat pentru STIRIPESURSE.RO despre o întâlnire de taină la munte în acest Week-end între L. Dragnea și Vasile Dâncu, fost vicepremier în Guv. Cioloș și George Maior, fost director al SRI și actual Ambasador al României în SUA. Întâlnirea ar fi avut loc într-una din stațiunile de pe Valea Prahovei.
    STIRIPESURSE.RO a relatat despre Deranjul provocat la vârful PSD de ceea ce G. Maior a declarat în cadrul acestei audieri. El a relatat cu Subiect și Predicat că ceea ce se vorbea pe surse în presă de ceva vreme privind o implicare a actualului președinte al PSD L. Dragnea în ceea ce se numește ”stat paralel” este ADEVARAT și a dat și amănunte de detaliu despre întâlnirile din casele de oaspeți ale SRI. La aceste întâlniri L. Dragnea ar fi luat parte în mod curent și nu puțini sunt aceea care susțin că NU a fost străin de anumite execuții comandate de ”statul paralel” chiar în partidul pe care ulterior urma să îl conducă.”(in PSD!)
    Întrebat despre persoanele pe care G. Maior le-a confirmat că ar fi participat la aceste evenimente informale, C. Manda a menţionat membri ai Guvernului, V. Ponta şi L. Dragnea, dar şi fosta şefă a Instanţei supreme Livia Stanciu şi procurorul şef al DNA Codruţa Kovesi.

    „La acele evenimente de socializare, petreceri s-a vorbit de şefi de instituţii, dar s-a vorbit cu nume şi prenume. S-a vorbit de persoane din Guvern, la nivel de prim-ministru V. Ponta, la nivel de viceprim-ministru L. Dragnea, a dat şi alte nume din Guvern. În afară de numele din Guvern s-a vorbit de şefii de structuri de forţă din ţară: STS, SIE, SPP, instituţiile de culegeri de informaţii DGA, DGIPI, conducerile de parchet, de la Parchetul de pe lângă ÎCCJ.”

  4. Si ce , o sa minta si asta la fel de nesimtitor ca si seful lui , Maior ! Partea buna este doar , ca ii mai intreaba si pe ei , cineva , de sanatate . In rest , ei or s-o ia pe aratura , pe tarlaua lor !

    • Daca George Maior ar fi mintit, crezi ca Dragnea NU sarea in sus si NU spunea ca e MINCIUNA!
      De ce tace chitic, de ce a REFUZAT sa comenteze aceste Afirmatii facute de George Maior?
      Ba, mai mult, surse politice au relatat pentru STIRIPESURSE.RO despre o Intâlnire de taină la munte în acest Week-end între L. Dragnea și Vasile Dâncu, fost vicepremier în Guv. Cioloș și George Maior, fost director al SRI și actual Ambasador al României în SUA. Întâlnirea ar fi avut loc într-una din stațiunile de pe Valea Prahovei.
      Dragnea e speriat si a vrut sa AFLE ce-a declarat George Maior!
      Ca nu cumava sa apara ca un MINCINOS, dupa ce va veni si el in fata Comisiei SRI!
      E clar ca GAFA lui Claudiu Manda(sau NU a fost GAFA?!) de a-l chema pe George Maior(Dragnea s-a IMPOTRIVIT aducerii lui G. Maior in fata Comsiei SRI!!) si apoi de a SPUNE Public ce-a declarat G. Maior, l-a adus in fata opiniei publice pe Dragnea care statea la masa cu „statul paralel”, ala pe care anul trecut la Herculane l-a atacat dar pe care acum NU-l mai pronunat, deja Dragnea NU mai spune „statul paralel”!
      De ce oare?!

  5. Legile anticonstitutionale, sau ordonantele au devenit constitutionale filtrate si interpretate de Ciorbea, de Dorneanu, de pivniceru si alti juristi asa zisi de marca, Jurnalistii care deveneau critici erau prigoniti, etc. Le trebuia si instrumente de propaganda, si acestea s-au gasit repede Haznale si guit tv. Realitatea daca a avut alta linie editoriala, critica la adresa puterii au bagat-o in faliment. Problema este ca Maior care a fost numit cu sprijinul statului paralel ca cea mai importanta rotita a inceput sa-si dea aere de independenta si a vrut sa preia si conducerea partidului sa devina stapanul inelelor, sa devina si sef de guvern dupa Ponta. In tot acest razboi pentru preluarea puterii pesedisto stat paralel cu pesedeul au fost victime, s-au dat in gat unii pe altii,, au ocupat capitala, au mai cucerit cateva orase mari, presedintele de fraier ce este a fost folost cand de o tabara sau alta, in final cu ajutorul lui a castigat tabara statului paralel cu sefia Dragnea. In tot acest razboi un rol esential l-a avut si il are justitia si politia, trebuia folosita, politia a fost politizata dintotdeauna, dar pe vremea lui Ponta si mai tare prin numirea sefului politiei de catre premier.

  6. Pe vremea lui Ponta au fost politizate toate institutiile care mai aveau un dram de independenta. Institutul national de meteorologie a fost trecut in subordinea premierului, INS la fel, toate au trecut de fapt in subordinea statului paralel, erau executante ale grupului de interese din fruntea PSD. Cu ajutorul guvernului si a institutiilor din subordine Dragnea s-a autoimproprietarit cu un brat al Dunarii, ca pe vremuri vantu, Bitner si petrache, Patriciu si altii, Bunea stancu de la braila si varanu de la A3, dar si ponta cu munti si paduri, in gorj. Rolul LCK? Aici este spilul si inceputul decaderii statului paralel. LCK nu a raspuns comenzilor din partea statului paralel, era un pion atras in angrenajul statului paralel, momita pe la sindrofii si petreceri. Constienta sau nu ea nu a marjat, si-a declinat independenta si a facut ce ii dicta constiinta. A fost o sfidare extraordinara din partea ei sa ancheteze oameni din staiful statului paralel din care mai faceau parte si Ghita si Cosma, cam se poate sa ancheteze ea oameni cu care a stat la aceeasi masa, au mancat aceeasi mancare, a fost invitata in casa lor, a fost in vie, la crama etc. Numai ca LCK s-a dovedit o nuca greu de spart, incercand prin televiziunile de propaganda ale statului paralel sa fie incriminata ca facand parte din statul paralel s-a descoperit adevarul, ca statul paralel era in spatele lui Dragnea, Oprea, Maior, ea era un pion de care voia sa se foloseasca. Ambasadele, cancelariile occidentale, USA stiu cine este statul paralel, cine este seful, stiu ca punerea sub control a justitiei este o dorinta arzatoare a statului paralel.

    • Ambasadele, cancelariile occidentale, USA, nu loveste cu parul, dar prin diferite semnale iti arata ca ei stiu tot. Primul si cel mai important semnal este ca devii nefrecventabil. Amintiti-va cat de frecventabil era Ponta, cat de frecventabil este Dragnea. Pana si Trump l-a tinut in picioare la o intalnire cersita de Dragnea. Datorita Laurei CK s-a descoperit cine este de fapt statul paralel, cine il conduce, cine face parte din staful sau, in care intra si varanul si Ghita, senatori de drept ca proprietari ai instrunmentelor de propaganda.

  7. Ce este statul Paralel? O definitie ar suna cam asa: Este o organizatie, sau un grup de oameni care se folosesc de institutiile statului in interes personal sau de grup. Societatea civila, partea activa a acesteia a remarcat inca de la revolutie ca exista o entitate, un grup de oameni care se folosesc de institutiile statului in interes personal, fac legi pentru ei, isi impart parti din avutia nationala, creaza si desfiinteaza institutii in functie de modul cum raspunde la chemarea lor, demit sau pun in functii persoane care corespund criteriilor lor, nu se impiedica de nimeni si de nimic cand in joc le sunt afectate interesele. Au reusit sa puna sef al SRI pe tovarasul lor Maior, l-au pus avocat al poporului pe Ciorbea care este un executant fidel al statului paralel, au numit-o la CCR pe Pivniceru, l-au numit pe securistul de rit vechi Dorneanu sef la CCR, au numit-o pe sefa CNA pentru controlul audiovizualului, la sefia controlului arhivelor securitatii, etc. Toti acestia cumparati cu diferite favoruri, cu voia sau fara voia lor au devenit parte a sistemului paralel, au actionat pentru a apara, proteja sistemul paralel, a-l intari. Legile anticonstitutionale, sau ordonantele au devenit constitutionale filtrate si interpretate de Ciorbea, de Dorneanu, de pivniceru si alti juristi asa zisi de marca, Jurnalistii care deveneau critici erau prigoniti, etc. Le trebuia si instrumente de propaganda, si acestea s-au gasit repede Haznale si guit tv.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.