Colonel al spionajului rus, găsit mort la Moscova

Un ofiţer din cadrul SVR, serviciul rus de informaţii externe, a fost găsit mort, duminică dimineaţa, la baza imobilului în care locuia, la Moscova, după ce, aparent, a căzut de la fereastră, a anunţat luni agenţia RIA Novosti, citând o sursă din cadrul serviciului, relateaza Mediafax.ro.

Cadavrul colonelului Ghenadi Ambarnov a fost găsit duminică dimineaţa, la baza imobilului său, pe strada Vilnius, în sud-vestul Moscovei, potrivit acestei surse.

Potrivit primelor constatări, cadavrul prezintă urmele unei căderi de la mare înălţime, a precizat RIA Novosti.

„Ambarnov locuia, într-adevăr, pe strada Vilnius, la numărul 17. Potrivit informaţiilor noastre, este vorba despre un accident”, a declarat sursa citată de agenţie. „O anchetă internă este în curs”, a continuat aceasta.

SVR, rezultat din scindarea KGB, după prăbuşirea regimului sovietic, în 1991 (FSB, serviciul federal de securitate asigurând securitatea internă), condus de fostul premier Mihail Fradkov, a înregistrat, în 2010, un eşec răsunător.

Zece „agenţi inactivi” ruşi, dintre care majoritatea trăiau de mai mulţi ani în Statele Unite sub nume false, au fost demascaţi, în iunie, şi expulzaţi către Rusia, în cadrul unui schimb de deţinuţi, demn de Războiul Rece.

Rusia a recunoscut, ulterior, că aceştia au fost trădaţi de un transfug din cadrul SVR, plecat în Statele Unite.

Premierul rus, Vladimir Putin, fost agent în cadrul serviciului de informaţii externe în perioada sovietică, a declarat, în decembrie, că vinovatul în acest caz îşi va regreta de „o mie de ori” trădarea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.