Concurenta Facebook garantează că nu va coopera cu serviciile de informații

Abia lansată, rețeaua de socializare Minds își propune să ofere o alternativă la Facebook, să performeze acolo unde Facebook a început să dezamăgească – transparență și protecția informațiilor cu caracter personal. Este și motivul pentru care gruparea de hackeri mult mai cunoscută Anonymous a salutat apariția Minds.

Minds funcționează încă într-o variantă beta, dar a atras atenția. Are 60.000 de vizitatori. Este disponibilă pe web și pe telefoanele mobile. Anonymous a făcut apel la comunitatea sa de pe Facebook să se alăture Minds. De ce? Pentru că noua rețea este una open source, adică publicul are libertatea de a influența modul în care se dezvoltă acest serviciu, se baxează în primul rând pe protecția vieții private a utilizatorului și permite postarea de mesaje criptate. este o binecuvântare pentru grupurile de hackeri, care îsi ascund identitatea și unii fața de alții.

Minds nu colectează informațiile despre utilizatori și oferă servicii în moneda virtuală bitcoin, precum și recompense pentru activitatea pe site a utilizatorilor. Pe Minds se pot posta fotografii, clipuri video se pot face update-uri, grupuri și se poate sta pe chat. Însă, spre deosebire de Facebook, care se bazează pe algoritmuri complicate pentru a stabili cine și ce anume poate accesa, Minds garantează că orice postare se va duce exact acolo unde doreste cel care a produs-o. Bill Ottman, CEO-ul noii companii, spune că Minds nu va oferi date personale ale utilizatorilor serviciilor secrete. ”Nu le putem da pentru că nu le avem nici măcar noi”.

Business Insider scrie că mare parte dintre cei care au început să foloseasca deja Minds sunt cei intersați de media alternative. Sunt acei oameni preocupați de chestiuni precum libertatea internetului și jurnalismul participativ.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.