Consecințele economice ale războiului, în atenția FMI şi Băncii Mondiale

Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal şi înalţi oficiali ucraineni din domeniul finanţelor vor vizita Washingtonul săptămâna viitoare, în timpul reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional şi ale Băncii Mondiale, au declarat vineri surse oficiale, potrivit Reuters.

Shmyhal, ministrul de finanţe Serhiy Marchenko şi guvernatorul băncii centrale Kyrylo Shevchenko urmează să se întâlnească la nivel bilateral cu oficiali din domeniul finanţelor din Grupul celor Şapte şi din alte ţări şi să ia parte la o masă rotundă privind Ucraina care va fi găzduită joi de Banca Mondială, au declarat sursele, potrivit Reuters.

Evenimentul de joi va fi prima şansă pentru oficialii ucraineni de a se întâlni personal cu o serie de oficiali financiari din economiile avansate de la invazia Rusiei în Ucraina la 24 februarie.

Evenimentul le va oferi oficialilor şansa de a discuta despre devastarea fizică şi consecinţele economice ale războiului, precum şi despre continuarea funcţionării sectorului bancar şi financiar al Ucrainei.

Se preconizează că repercusiunile războiului Rusiei în Ucraina vor domina reuniunile de săptămâna viitoare ale înalţilor oficiali economici din ţările membre ale Băncii Mondiale şi FMI, precum şi ale G7 şi G20, FMI fiind pregătit să îşi revizuiască în scădere prognoza privind creşterea globală ca urmare a războiului.

„Fără sprijin acum, nu va exista reconstrucţie în viitor”, a declarat una dintre surse.

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat în cadrul unui eveniment desfăşurat săptămâna aceasta la Varşovia că banca pregăteşte un pachet de sprijin de 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina.

Consiliul de administraţie al FMI a aprobat săptămâna trecută crearea unui nou cont care să ofere donatorilor bilaterali şi grupurilor internaţionale o modalitate sigură de a trimite resurse financiare Ucrainei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Nu le mai dați bani acestor impostori!!..au ajuns ca romania să fie obligate să primească vaccinuri!!.si unde se duc miliardele?…Nici dracul Nu stie!!..o să vedeți peste vreo trei când va ieși la iveală adevărată față a escorcului din kiev!!..asa cum la noi alt bandit fost prim ministru a făcut să dispară aproape un miliard de euro cu are afacerea covid

  2. Bre,vedeti ce inseamna diferenta intre ghiocelul rumanache si tupeistul ucrain ? Rumanachele plateste rupand de la gura pensionarilor si copiilor pentru constructia de baze,cumparari de arme si intretinerea soldatilor straini,in timp ce ucrainul primeste arme multe si noi pe geaba si basca sute de milioane de euro pentru cheltuieli.Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.Ghioceii nostri nici macar n-au avut curaj sa ceara ca Romania sa nu mai plateasca pentru arme ,aratand ca joaca rolul de granicer a Uniunii Europene..Au luat pozitia de yesmani si au bagat imediat mana in buzunarul rumanachelui la cererea ,,partenerului strategic,,ca doar nu dadeau de la ei.Hi,,hi,,hi..dragii miei rumani.Ghinion.

  3. F.M.I. şi Bănca Mondială, ofiținele S.U.A. conduse de argați ai lor, vinovate în ultimii 70 de ani de toate eșecurile economice răsunătoare ale statelor aflate în dificultate, și de aducerea lor în starea de sclaveți ai parșivelor S.U.A. și globalismului!

  4. Specialiștii în războaie economice de la FMI și BM , analizează efectele războiului clasic armat, se minunează și ei că în urma unei bombe mai rămâne câte ceva,atâta ineficientă, în schimb în urma acțiunilor lor ne mai rămânând absolut nimic.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.