ONU a respins proiectul de rezoluție de condamnare a atacurilor din Siria

Membrii Consiliului de Securitate al ONU au votat împotriva adoptării unui proiect de rezoluție ce prevedea condamnarea acțiunii militare efectuate de Statele Unite, Marea Britanie și Franța în Siria, catalogată drept o „agresiune” împotriva Siriei, informează site-ul cotidianului The Telegraph.

Proiectul de rezoluție stipula condamnarea de către Consiliul de Securitate a „agresiunii SUA și aliaților săi împotriva Republicii Arabe Siriene” și cerea „încetarea imediată și fără întârziere a agresiunii împotriva” regimului de la Damasc.

Rusia avea nevoie de votul a cel puțin nouă membri ai organismului pentru adoptarea rezoluției. De asmenea, niciunul dintre cei cinci membri permanenți ai Consiliului de Securitate (SUA, Mare Britanie, Franța, China, Rusia) nu trebuie să-și exercite dreptul la veto.

Rusia, China și Bolivia au votat în favoarea adoptării proiectului de rezoluție, opt state au votat împotrivă, iar patru s-au abținut (Peru, Kazakhstan, Etiopia and Guineea Ecuatorială).

Cu ocazia ședinței Consiliului de Securitate, Nikki Haley, ambasaodrul SUA la ONU a avertizat că „dacă regimul sirian folosește din nou gaze toxice, Statele Unite sunt gata de acțiune”.

Vassili Nebenzia, ambasadroul rus la ONU a acuzat Statele Unite, Franța și Marea Britanie că au „a dat dovadă de un dispreț flagrant față de dreptul internațional”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Vot total previzibil, inclusiv pozitia Chinei. Autorul trebuia sa enumere si cele opt tari care au sprijinit actiunea , evident cei trei care considera omenirea un imens poligon in care isi pot face de cap dar ceilalti cinci cine sunt? Cumva Polonia , Olanda Kuweit mai sunt printre membri nepermanenti, Cum credeati ca o sa voteze? Acest vot arata inca o data ca ONU o ia pe urma „parintelui” interbelic, Liga Natiunilor. Aceasta nu a reusit sa-si realizeze obiectivul clamat de a impiedica statele puternice sa agreseze militar pe cine vor ele dar si-a realizat , ca si ONU de altfel, obiectivul discret de a subjuga economic statele oligarhiei financiare prin intermediul unor institutii care declarativ le aduc diverse „binefaceri”

  2. ONU – fief-ul Masoneriei, creatia khazarilor pentru a-si contionua practicile oculte sataniste.

  3. Pacat ca nu sint indicate statele „contra” Siriei:
    Iata-le:
    o Côte d’Ivoire (2019)
    o Kuwait (2019)
    o Netherlands (2018)
    o Poland (2019)
    o Sweden (2018)
     the United States
     the United Kingdom,
     France
    ————
    Bilant anti-Siria si anti-adevar: 6 membri NATO, o colonie franceza Coasta de (furat) Fildes si un vasal american – Q8.
    Cand controlezi majoritatea, nici nu conteaza rezultatul.
    Dintre „abstinenti”… ce sa zica Guineea Ecuatoriala cand armata lor exista mai mult pe hartie vreo 2000 de persoane si este inca „la mana” Spaniei, membru NATO???
    Ori Etiopia care a ajuns la mana americanilor? – https://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/2859.htm
    Peru … la fel – „The United States and Peru have a strong law enforcement and security relationship. ” – https://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/35762.htm
    Ajungem astfel la 11 tari aliate SUA din 15… ce se voteaza acolo???

  4. Manipulare prin omisiune. Consiliul de securitate al ONU a respins proiectul propus de Rusia, de condamnare a atacurilor din Siria. Cand citesti acest ziar, zici ca este ”Pravda”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.