Controale de amploare făcute de ANAF în Portul Constanța

Amenzi uriașe și acuzații de evaziune fiscală de patru miliarde de euro pe an în Portul Constanța. Sunt pierderi colosale care au generat controale masive ale inspectorilor ANAF. 

A trecut o lună de când a început această operațiune în Portul Constanța. 100 de inspectori fiscali au fost dislocați, iar pe parcursul acestor zile au reușit să dea doar 61 de amenzi, toate însumează 1.6 milioane de lei. Pentru mulți ar însemna puțin dacă luăm în calcul și punem totul în lumină cu evaziunea fiscală care se presupune că se face în port, potrivit antena3.

Anual, se pierd patru milioane de euro, spun specialiștii, prin produse nefiscalizate care ajung în portul maritim. Operațiune din Portul Constanța este și acum în plină desfășurare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

  1. ia să facem o socoteală: 800.000-salarii, 180.000-diurne, 500.000-cazare, 100.000-transport, toate vs 1.500.000-amenzi. Concluzie-anaf e un kkt cu glazură, care sprijină evaziunea din toate puterile, pe banii noştri. Şi boul care conduce finanţele, ne abureşte cu realizări, în timp ce se împrumută la greu, tot pe banii noştri…

    • Dupa ce le-a marit salariile de le-au facut astromice la toti taietorii de frunze la caini de prin primarii, prefecturi, deconcentrate, ministere etc , guvernul s-a trezit ca nu are bani. Am inteles ca trebuie marit salariul minim dar de ce trebuia sa legi salariile astronomice ale unor bucetari de lux de salariul minim pe economie. Singura solutie este impozitul progresiv pe venit.

  2. Adina(fata batrana),Constanta este Universul Contrabandei in Romania,unde tu nu ai avut rezultate!Noapte de noapte barci cu motor aduc de pe vapoarele care asteapta la intrarea in port,marfa de contrabanda direct pe plaja,dar tu nu ai avut ochi sa vezi asta!Noroc ca Triculeasca e mai desteapta …macar agita musuroiul…

  3. Asta da „realizare” !!!!! Amenzi de 1,6 milioane date de una suta de inspectori fiscali cand tara pierde anual 4 miliarde de lei ?Poate ar fi mai interesant sa se dea numele firmelor si actionarii lor care opereaza in port !!!! Sau poate este un secret de stat!!!!!!

  4. VAMESII IMPREUNA CU POLITISTII DE FRONTIERA AU VERI COLOSALE ADUNATE IN CEI 30 DE ANI DE BANDITISM SI HAIDUCIEI EXISTENTA IN RO TRIBALA……………………….

  5. Daca este vorba despre o evaziune fiscala de 4 miliarde anual,atunci dislocarea a 100 de inspectori timp de o luna ca sa aplice doar 61 de amenzi in valoare de 1,6 milioane lei nu se prea justifica.Numai cheltuielile cu acei inspectori pot depasi nivelul amenzilor.Cu ce se alege statul ? Este ,probabil,o operatiune esuata a anaf .Parerea mea.

  6. In portul Constanta nu trebuie date amenzi! Acolo trebuie deratizare radicala ! Cu destituiri si arestari masive de urgenta! Dar organele de control locale? Dar sustinatorii coruptilor care sunt prin ministere si agentii? Tot arestari imediate! Cei din port fac ce fac pentru ca au protectie locala si la centu! E o intreaga retea de banditi si functionari corupti ca in mafia italiana!
    PS. Sub o dictatura comunista ca cea a lui Ceausescu in cat timp toata mafia legata de portul Constanta ar fi lichidata? In doua saptamani?
    E un termen rezonabil!
    Dar in democratia originala damboviteana actuala ? In cat timp?
    NICIODATA! Raspuns corect.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.