Coronavirus în România: 4.403 cazuri noi

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.403 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În perioada menționată s-au raportat 86 de decese.

Până duminică, pe teritoriul României au fost confirmate 668.202 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 596.515 pacienți au fost declarați vindecați. 16.592 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 08.01.2021 (10:00) – 09.01.2021 (10:00) au fost raportate 86 de decese (50 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 20 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 30 decese la categoria de peste 80 de ani.

76 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 7 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.541. Dintre acestea, 1.100 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.001.827 teste.

Dintre acestea, 28.297 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.011 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.286 la cerere. De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 22 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 9 ianuarie a.c.

Pe teritoriul României, 30.401 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.530 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 46.157 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 55 de persoane.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 8 ianuarie, 4.573 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 897.780 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 7.145 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu SARS – CoV – 2 (coronavirus): 1.939 în Italia, 1.349 în Spania, 173 în Marea Britanie, 125 în Franța, 3.085 în Germania, 93 în Grecia, 49 în Danemarca, 36 în Ungaria, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 4 în SUA, 7 în Suedia, 131 în Austria, 22 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 22 în Elveția, 3 în Turcia, 2 în Islanda, 2 în Belarus, 2 în Bulgaria, 10 în Cipru, 2 în India, 2 în Ucraina, 8 în Emiratele Arabe Unite, 12 în Republica Moldova, 3 în Muntenegru, 10 în Irlanda și câte unul în Argentina, Tunisia, Luxemburg, Malta, Brazilia, Kazakhstan, Republica Congo, Qatar, Vatican, Portugalia, Egipt, Pakistan, Iran, Singapore, Slovenia și Federația Rusă. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 132 de cetățeni români aflați în străinătate, 33 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, 11 în Spania, 14 în Germania, 2 în Belgia, 3 în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA, unul în Brazilia, unul în Republica Congo, unul în Grecia, unul în Iran și unul în Irlanda, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu infecție cu noul coronavirus, 798 au fost declarați vindecați: 677 în Germania, 90 în Grecia, 18 în Franța, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Tunisia și unul în Argentina.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Trebuie să explicați tuturor de ce nu se folosește hidroxclorochina pentru tratarea gripei, care sunt efectele „vaccinurilor” pe termen lung, și să dați explicații detaliate despre folosirea copiilor avortați pentru producerea vaccinurilor. Informați populația! Că altfel apar tot mai mulți „jurnaliști” la TV care joacă rolul lui Garcea: „Băi,vaccinați tot!Că…!” Pe lângă că e ridicol, dezinformează.

  2. Dragutilor, vine al treilea val, mai repede decat se credea si cu acceleratie!
    Luna viitoare incepe si la noi, diasporezii „sparanghel” au liber „nu putem inchide tara”, bun, dar de ce nu sunt carantinati macar 14 zile?
    Asta este crima si toti cei care vor avea decese in familie ( atentie au inceput sa crape de covid englezii de 35 de ani!), trebuie sa se uneasca sa-l dea in judecata pe dulapul din deal.
    Clar? Ochii mari, beliti pe internet( nu pe facebuci si twiter) ca la tv nu ve-ti afla nimic si va enervati si de la reclame

  3. Care o fi diferenta dintre cazurile NOI si cazurile VOI?
    Ps. Zic unii ca toate cazurile noi n-or sa fie niciodata cazurile voi si invers. O fi adevarat? Si apoi ce avem noi cu cazurile noi si voi cu cazurile voi. Totul tine de absurd si de virusul impotenți mondiale.
    Ieri virusul a suferit o nouă mutație. Agenții de la evidenta populatiei, deși a fost sambata, s-au prezentat la munca ca sa-i faca mutatia. Întrebați unde e noua locație a prapaditului, ni s-a raspuns ca e secret de alergat si de mers si nu poate fi divulgat.
    Am primit si raspunsul la intrrbare: cică diferență dintre cazurile NOI si cazurile VOI e cazurile ele sau ei. Despre eu, tu, el, el nicio informatie. O dovada in plus ca persoana nu conteaza, ci numai mulțimea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.