Coronavirus în România: Peste 7.700 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.765 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, iar 26 au decedat. Între persoanele decedate este un tânăr, cu vârsta între 20 și 29 de ani.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.765 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 852 mai puține față de ziua anterioară. 1.472 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 362 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.103 cu 96 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 258 persoane, cu 25 mai putine față de ziua anterioară. Din cei 258 pacienți internați la ATI, 221 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 567 sunt minori, 563 fiind internați în secții, cu 29 mai mulți față de ziua anterioară și 4 la ATI, cu unul mai puțin față de ziua anterioară.

Până vineri, 66.143 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP 26 de decese (17 femei și 9 bărbați), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 26 decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, unul la categoria de vârstă 50-59 de ani, patru la categoria de vârstă 60-69 de ani, șase la categoria de vârstă 70-79 de ani și 14 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și cinci erau vaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 4.402 teste RT-PCR ( 2.792 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.610 la cerere) și 20.635 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate
13.336.848 teste RT-PCR și 10.849.532 teste rapide antigenice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. 7700? Ok, o fi, ca prea ziceti cu foc.

    Dar ia numarati si zborurile necomerciale de deasupra localitatilor foarte populate, sa vedem daca da cu virgula? Gurile rele zic ca sunt cam multe zboruri necomerciale fix in preajma maririi cazurilor de carcalac! Poate pica niscaiva kerosen contaminat din rezervoare? Vorbeste lumea…!

  2. „Peste”: in fiecare zi cazurile sunt „peste”.
    De ce nu scrieti „sub”: sub 7800?
    Manipulare lingvistica?
    Sau, de ce nu scrieti:”mai putine ca ieri”?
    A verificat cineva aceste date? Nu, niciodata.
    De cine sunt semnate? Nu au fost niciodata semnate.
    Semnati-le si voi: Schwab, Gates, Ursula sau Pfizer. Sau, macar, Hellwig.

    Apropo, Biden face covid din 3 in 3 zile.
    E adevarat sau e alta minciuna americana?
    O minciuna sub care se ascunde neamtul Alzheimer?

  3. Eu cad, tu caz-uri noi cei din linia întâi, adică îngerii in halate albe continua sa ia spor de covid. Spor la munca tovarăși.
    PS. Ca măsură de reducere a încălzirii globale propun constrângerea vulcanilor în a erupe printr-o lege emisa de ONU și OMS. Cu aceasta ocazie li s-ar putea interzice și virușilor sa se deplaseze in spațiul public fără pașaport verde. Dacă se vrea se și poate. Idei sa ai fiindca executanți găsești pe toate autostrăzile. Ar mai fi si varianta dotării virușilor cu prezervative de proveniență americana sau Bruxellesa ca mințile fosiste ale marilor noștri conducați sa poată face sex liniștiți cu eu fără a contacta telefonic variola maimuței cu Alzhaimer de la Casa Neagra.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.