Coronavirus: Peste 40 de milioane de cazuri la nivel mondial

Cazurile de coronavirus la nivel mondial au depăşit 40 de milioane luni, potrivit unui bilanţ al Reuters.

Debutul sezonului rece în emisfera nordică pare să joace un rol important în răspândirea bolii.

Raportul Reuters se bazează pe raportarea oficială din fiecarea ţară.

Experţii consideră că numărul real al cazurilor şi al deceselor este probabil mult mai mare, având în vedere deficienţele de testare şi potenţiale sub-raportări ale unor ţări.

Raportul Reuters arată că ritmul pandemiei continuă să crească. Au fost necesare doar 32 de zile pentru a trece de la 30 de milioane de cazuri globale, la 40 de milioane, comparativ cu cele 38 de zile necesare pentru a ajunge de la 20 la 30 de milioane, cele 44 de zile între 10 şi 20 de milioane şi cele trei luni pentru a ajunge la 10 milioane cazuri de la primele cazuri raportate în Wuhan, China, la începutul lunii ianuarie.

La sfârşitul săptămânii trecute s-au observat creşteri zilnice record ale noilor infecţii, cazurile globale de coronavirus crescând pentru prima dată peste 400.000.

În ultima săptămână au existat în medie aproximativ 347.000 de cazuri în fiecare zi, comparativ cu 292.000 în prima săptămână a lunii octombrie.

Statele Unite, India şi Brazilia rămân cele mai afectate ţări din lume. Cazurile COVID-19 în America de Nord, Centrală şi de Sud reprezintă aproximativ 47,27% din cazurile globale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Toata „pandemia” se bazeaza pe niste teste neomologate( nici in Germania nici in USA) si este in realitate o pademie de teste…….sa ascunda colapsul sistemului financiar care este dupa colt!

  2. Cei care au creat și lansat pe piață acest virus, au prevăzut și comunicat unora rezultatele așteptate. E vorba că suntem prea mulți oameni pe Terra și câteva miliarde trebuie să dispară in câțiva ani,.. Că te rezolvă virusul, sau te rezolvă vaccinul, cam tot un dreaq.. De ești o nație proastă și nu recunoști pașii necesari dint timp, te duci, te pe prăvălești in prăpastia dispariției naționale, degeaba mai calci frâna și dai slujbe la toate paraaschivele sau mitici,. Ești pe ducă nene.. Acu romania e in faza de ducă,.Situația e scăpată de sub control,..

  3. Sa facem paralela intre 2 tari mari consumatoare de medicamente cu destule asemanari!
    Totals in Kenya:
    Total cases: 44,881
    Recovered: 31,857
    Deaths: 832
    In Romania, nu cumva sunt cam aceleasi cifre/numere? Cu mortii lui hArafat, hOrban,hDsp, hRafila plus paratrantorul de lux prin care si-au asigurat sangele pe maini, in farfurii si viata acelor cetateni morti cu zile, prin care vor plati karmic incredibil de urat.

  4. Adică acest lucru reprezintă 0.5 % la o populație a globului de 8 miliarde ,de ce nu prezentați știrea asa ? Si numai punem că populația globului este în creștere la fiecare secundă care este îngrijorarea ?

  5. Aceasta cifra este rezultatul la pauză, obținut în urma discuțiilor la masa verde dintre Pinochio si Organizatia Matrapazlicarilor Satanisti.
    Ps. Pentru rezultatul final sunați la poarta Brăilei.

  6. Eiii … pai vezi ? Tocmai aici e problema, ca „… populația globului este în creștere la fiecare secundă …” … Probabil ca niste baieti, care se cred niste mici „Dumnezei” pe Pamint, au considerat ca sint multi „neproductivi” si bugetofagi si nu mai merita „sa faca umbra degeaba” … (apropo, cam acum vreo doua zile am vazut la tv un alt idiot, mare „somitate medicala”, care a reincalzit „ciorba” cu liliacul in piata de animale din Wuhan !)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.