Corul „Preludiu”, 40 de ani de activitate

In toamna acestui an, Corul de camera „Preludiu” condus de fondatorul sau, dirijorul Voicu Enachescu, va implini 40 de ani de la infiintare.
Evenimentul va fi marcat printr-un concert aniversar extraordinar sustinut pe scena Ateneului Roman, sambata 3 noiembrie orele 19:00.
In decursul timpului renumele sau, ca formatie etalon pentru arta corala romaneasca a fost confirmat in tara si peste hotare, de numeroase turnee de succes sub aceeasi bagheta a maestrului Voicu Enachescu.
De la aparitia sa, „Preludiu” a prezentat peste 2000 de concerte pe marile scene din tara si din strainatate pe parcursul celor peste 80 de turnee efectuate in 25 de tari de pe aproape intreg mapamondul. Este de asemenea laureat a mai multor festivaluri internationale.
In lunga sa viata renumita formatie corala, a realizat sute de inregistrari, radio si TV, un disc Electrecord si trei C.D.-uri.
Repertoriul corului cuprinde peste 300 de lucrari de muzica preclasica, clasica si romantica, cantari religioase, colinde, muzica romaneasca, cantece din muzica popoarelor, lucrari din creatia contemporana, lucrari vocal-simfonice.
Anul 2012, a insemnat inca o data confirmarea internationala a Corului de camera „Preludiu”: Premiul I la Festivalul de muzica ortodoxa de la Bialystok-Polonia, Medalia de aur acordata corului „Preludiu” si premiul de cel mai bun dirijor acordata maestrului Voicu Enăchescu la Festivalul Coral Internaţional de la Beijing-China.
Ca o recunoastere a activitatii artistice deosebite, dirijorul Voicu Enachescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” in Grad de Comandor pentru promovarea culturii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.