COVID-19. Explozia cazurilor în SUA și Turcia

SUA – numărul deceselor trece de 40.000

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Statele Unite a crescut duminică la peste 40.000, cel mai mare din lume şi aproape dublul numărului de decese înregistrate în Italia, a doua cea mai afectată ţară.

În SUA la 38 de zile de la primul deces înregistrat pe 29 februarie s-a ajuns la 10.000 de morţi, pe 6 aprilie, iar la doar cinci zile distanţă numărul acestora a ajuns la 20.000 de morţi, potrivit unui raport al Reuters.

De asemenea, acestea au crescut de la 30.000 la 40.000 în doar patru zile după includerea celor care au murit fără a fi testate, dar probabi infectate cu COVID-19, raportate de statul New York.

Statele Unite au de departe cel mai mare număr de infectări, cu peste 760.000 de cazuri.

Turcia are cele mai multe cazuri de coronavirus în afara Europei şi SUA 

Cazurile confirmate de coronavirus din Turcia au crescut la 86.306, a declarat duminică ministrul Sănătăţii, Fahrettin Koca, cel mai mare număr din orice ţară din afara Europei sau a Statelor Unite, potrivit Reuters.

O creştere de 3.977 de cazuri în ultimele 24 de ore a ridicat coeficientul Turciei deasupra Chinei, unde a apărut pentru prima dată noul coronavirus.

Koca a spus că 127 de alte persoane au murit, ceea ce ridicase numărul deceelor la 2.017. În prezent, 11.976 de persoane s-au recuperat, iar numărul de teste efectuate în ultimele 24 de ore a ajuns la 35.344, a spus ministrul.

Turcia a raportat primul său pacient cu coronavirus pe 10 martie, numărul de cazuri confirmate crescând brusc de atunci. Acum are al şaptelea cel mai mare număr de cazuri din lume. Până acum a testat peste 634.000 de oameni.

Polonia, cel mai mare număr de cazuri de coronavirus cu o zi înainte de a reduce anumite restricții 

Polonia a înregistrat duminică cel mai mare număr de cazuri de coronavirus, cu 545 de noi infectări, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, cu o zi înainte de relaxarea unora dintre restricţii, potrivit Reuters.

Parcurile şi pădurile vor fi redeschise începând de luni, iar limitarea numărului de persoane care vor fi permise în magazine va fi relaxată, a anunţat joi premierul Mateusz Morawiecki.

Însă multe restricţii, cum ar fi acoperirea gurii şi a nasului şi purtarea mănuşilor de plastic în magazinele alimentare, precum şi închiderea şcolilor vor rămâne în vigoare.

Duminică, Polonia a înregistrat 9.287 de cazuri confirmate şi 360 de decese. Duminică, Ministerului Sănătăţii a anunţat că a efectuat în jur de 11.200 de teste în cursul ultimei zile.

Partidul aflat la guvernare Dreptate şi Justiţie (PiS) a anunţat că vrea să uşureze pierderea economică provocată de pandemie, restricţiile asupra vieţii publice costă Poloniei aproximativ 10 miliarde de zloti (2,4 miliarde de dolari) în fiecare zi sau la două zile.

Creşterea zilnică a noilor cazuri COVID-19 s-a menţinut aproximativ constantă în aprilie după o creştere în martie, cu o scădere de Paşte. Până duminică, Polonia nu raportase mai mult de 500 de cazuri noi într-o singură zi.

Cifrele de testare au scăzut weekendul trecut la aproximativ 5.000 pe zi, în parte datorită sărbătorilor de Paşte, au declarat oficialii Ministerului Sănătăţii.

Decesele trec de 100.000 în Europa, dar rata de deces încetineşte în Spania şi Olanda 

Numărul actualizat de decese din Marea Britanie, cea mai mică creştere în aproape două săptămâni, duce numărul total de decese cauzate de Covid-19 înregistrate oficial în Europa la peste 100.000, potrivit The Guardian.

Cifrele de la Johns Hopkins Coronavirus Resource Center înregistrează în total 100.316 decese în ţările europene, cu excepţia Rusiei.

Italia avea în continuare cel mai mare număr de decese din Europa, cu 23.227 de victime, urmată de Spania cu 20.453 şi Franţa cu 19.323.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

5 Comentarii

  1. Urmeaza germania care are multi tinuti artificial in viata si austria care cred ca nu raporteaza sperand in turismul de la vara…ca si cehia.

  2. Banu’ dicteaza. Cand e de ales intre a pierde vieti sau a pierde bani, capitalul care guverneaza mare parte din lume nu ezita. Nu exista solidaritate, nu a existat niciodata in acest sens… doar in sens invers exista. Cand capitalul pierde poolimea e pusa ca prin bugetul de stat sa ajute privatii prin taxe, impozite sau taieri de salarii si pensii.
    Totusi, cum se face ca niciun bogatas nu crapa de COVID-19?

  3. Pandemie de MALPRAXIS indus de politic. Sistemele sanitare sunt in șoc functional, se moare de fapt din lipsa de asistenta medicala reala, iar raportarile sunt facute de RETEAUA de comandamente politice cu obediente COMINTERNISTE.

    Traim, nevenindu-ne sa credem,in plina „PRIMAVARA GLOBALA” (parafraza la „Primavara Araba” care a adus ce a adus).

  4. se intampla cand ai la conducere iresponsabilii.
    Ce spuneau sefii USA si UK, coronavirusul este o minciuna! Acum, boborul culege roadele. Nu mai alegem ca pe vremuri, gospodarul satului, alegem circarul statului.
    Deh, au si ei danciloii lor…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.