Criză de locuri în spitalele Covid

Zeci de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 așteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgență Galați pentru a fi transferate la spitale Covid. Transferul durează deoarece toate unitățile suport Covid sunt pline. În acest timp, bolnavii nu primesc tratament pentru Covid.

Zeci de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2 așteaptă zile întregi într-o zonă tampon organizată la Spitalul de Urgență Galați pentru a fi transferate la spitale suport Covid. Așteptarea ține chiar și trei zile deoarece unitățile care primesc pacienți sunt pline. În plus, probleme mari sunt cu ambulanțele care nu mai fac față solicitărilor.

Luni, 32 de pacienți așteaptă să fie transferați la spitale suport Covid din Galați. Unii așteaptă de vineri, iar în aceste zile nu primesc tratament pentru boală deoarece Spitalul de Urgență nu are medicamente pentru astfel de situații.

„La Spitalul Clinic de Urgență sunt 32 pacienți confirmați cu COVID 19 care așteaptă să fie transferați către spitale suport COVID. Dintre aceștia, 12 sunt internați în secția tampon, iar 20 sunt cantonați în containerele special amenajate din cadrul secției UPU Smurd. O parte din pacienți așteaptă confirmarea de vineri pentru a fi transferați. În acest sens, pentru fiecare pacient s-a luat legătura cu CCNI și așteptăm deciziile de transfer. În ultimele 3 zile, 113 pacienți au fost confirmați cu COVID în UPU, iar ambulanțele sosesc în continuu. În secția ATI COVID sunt internați un număr de 16 pacienți. Facem mențiunea că în cadrul unității noastre nu se poate acorda tratament antiviral specific acestor pacienți, nefiind spital COVID. Tocmai de aceea sunt așteptate aprobările de transfer către spitalele suport”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență din Galați, Ionuț Băneșanu.

O altă problemă care împiedică transferul pacienților este lipsa ambulanțelor. Acestea nu mai fac față solicitărilor și pacienții trebuie să aștepte ore sau chiar zile întregi pentru a fi transportați.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Tare poza din articol si edificatoare ! Intr-un spital, din aproape zece persoane care se vad, doar una are masca !!! Infirmiera care de altfel si impinge la patul rulant ! Restul sint profesori, doctori, ce mai … somitati, cum sa puna ei masca ?! (ps : asistenta respectiva foarte probabil ca miine sa fie data afara, pe motiv ca „nu se integreaza bine in colectiv” !)

  2. Totul e bine, Presedintele si guvernul se misca bine. Restul e retorica mailitoasa nemeritat din parte opozitiei si pierderi colaterale cu efecte benefice asupra bugetului de pensii si a sanatatii:
    date ptr azi: „4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 44 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 34 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 39 decese la categoria de peste 80 de ani.”
    Pentru mortalitatea la peste 60 (covarsitoarea majoritate pensionari, cu boli cronice de tratat) de ani, vedeti vreun motiv de tristete la guvern, presedintie, min. de finante, la Casa de Pensii?! Asa ca in RO din motive evidente varstnicii incepand cu 60 de ani nu vor fi considerati o prioritate la vaccinare, contrar recomandarilor Comisiei Europene.
    Comparati recomandarile Comisie Europene privind prioritatea la vaccinare cu cele enuntate de guwernerul Romniei. Si poate veti intelege ce fel de regim construiesc liberalii, si ptr cine. hint: servicile de securitate care apar in lista romaneasca dar lipsesc in cele al C.E.

    https://ec.europa.eu/romania/news/20201015_strategiile_de_vaccinare_si_desfasurare_eficace_vaccinuri_ro

  3. Ce rusine: avem 25000 medici, sunt 13000 si ceva internati cu covid si urla ca nu mai sunt locuri in spital si nici medici?! Bolnavii de alte boli mult mai grave decat covid nu sunt primiti in spital si nu mai sunt locuri deja?! La populatia de 18-19 mil nu avem decat ceva mai mult de 13000 locuri in spital in toata tara?! Cred ca tari din Africa au mai multe locuri in spital! Votati-ne ca sa va furam in continuare, prostilor! Cine va vota partidele actuale care nu se mai satura de furat si ne rad in fata zicandu-ne sa mergem sa votam in pandemie cu masca pe bot, nu merita votul nostru, ci mai bine votam niste independenti de partide!

  4. In primăvara, strălucitul ministru dulap Costache ne asigura că avem 2000 de locuri la ATI. După 9 luni de pandemie, la 1100 1200 de bolnavi la ATI, nu mai sunt locuri, iar dulapul original ne zice mândru că guvernul lui strălucit a dublat deja numărul de paturi la ATI.
    E o ecuație pe care doar Nicușor olimpicul o poate rezolva.

  5. decat sa ii duca unde sa da medicamente cu efecte secundare la unii grave sau letale, asa cu nimic sau un paracetamol daca totusi UN SPITAL de URGENTA isi poate „permite” un tratament de 5 lei, trec peste gripa, parca era o vorba:”iei sau nu medicamente gripa trece intr-o saptamana”, asta fiind cu ”mot” sau „moate” trece in 14 zile conform raportarilor zilnice, unii fiind ”eliberati” in zece zile…

  6. NU A GRESIT Costache. Daca vei cauta pe net statistici/articole din anii trecuti vei afla ca avem aprox. 130.000 de paturi din care Casa de Sanatate finanteaza aprox 110.000 de paturi, ca la ATI erau aprox. 4600 intr-un articol din 5 nov. 2015
    https://www.economica.net/spitalele-din-romania-pot-interna-la-terapie-intensiva-cel-mult-5000-de-oameni_109603.html
    Deci atunci mai putin de jumatate din ele, adica 2000, pot fi folosite in cazul unei crize „respiratorii”/virotice in care ne aflam.
    Problema este alta…ingrijirea/costurile/

    panica pe care trebuie sa o dezvolti in societate ca sa poti subjuga un popor.

    In mod ciudat in 2020 au fost cam aceleasi cifre de mortalitate, fiind inchise spitalele, avand o criza sanitara majora.
    Asta unseamna ca multi au supravietuit din noroc sau pt ca sistemul sanitar nu a mai fost folosit si ca uneori a mai gresit diagnosticul, mai gresist medicatia asa unii s-au salvat prin lipsa lui si au fost nevoiti sa consume mai putine medicamente si sa tina o dieta ca panaceu pt mult boli…

  7. Deci avem in tara 110000 de paturi si nu mai e loc pt cei cu covid sau fara?! Pai unde au disparut paturile? Internatii cu covid( inclus cei de la ati) sunt 13800 si urla ca nu sunt paturi, bolnavii cu alte boli grave nu sunt internati, ca sa aiba loc covidul si tot nu mai sunt paturi?! Cred ca le-a mancat covidul! Sau mai sigur se minte ca sa vedem cat de „grava” e situatia si sa nu se supere cei cu alte boli grave care sunt refuzati la internare! Minciuna si hotia e la loc de cinste aici!

  8. Le vine randul si ,,eroilor din prima linie,,dupa ce vor disparea batranii si bolnavii ..Vor incepe politrucii sa inchida spitalele ss si sa dea afara personalul pe motiv ca nu mai au destula ,,materie prima,,de rulat si nu-si mai justifica astfel existenta.Vor incepe doftorii sa se paruiasca intre ei pe putinii bolnavi si batrani care vor supravetui holocaustului medical.Ghinion,bre.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.