Criză majoră la Termocentrala Mintia: „Se va opri”

Termocentrala Midia se va opri din lipsă de cărbune, iar orașul Deva va rămâne fără apă caldă, a avertizat sâmbătă, 27 iunie, liderul Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iștoc.

Iștoc susține că Guvernul Orban pare incapabil să asigure funcționarea în siguranță a sistemului energetic național, motiv care duce la importuri tot mai mari la energia electrică.

„Termocentrala Mintia se va opri în noaptea de sâmbătă spre duminică din lipsă de cărbune. Asta înseamnă că orașul Deva va rămâne de duminică fără apă caldă până miercuri. Noi am cerut să se realizeze un stoc de cărbune de la rezerva de stat, dar nu vor nicicum”, a declarat Iștoc pentru Mediafax.

Acesta acuză Guvernul Orban și Ministerul Economiei că sunt responsabili pentru acest faliment național.

„Hunedoara va fi astfel ștearsă de pe harta energetică a României la fel cum România va fi ștearsă de pe harta energetică a Europei. Rușine guvernanților”, a mai spus liderul de sindicat.

Cristian Iștoc a precizat că la Termocentrala Mintia este nevoie de o cantitate de 1700 de tone de cărbune pe zi, din care se asigură doar 600 de tone.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

9 Comentarii

  1. De ce minți bă Editat,? vii ați trecut pe gaz de zece ani!!..ceea ce spui tu ,este cazanul de la CT !!..unde populația orașului are restanțe de milioane de euro la plata apei calde….gata cu subvențiile acordate de la stat… plătiți va facturile Editat….și acum pentru Nistorescu,ești un Editat !!..

  2. Pentru liderul sindicos: „Rușine guvernanților” mai nene, cu rusinea mori de foame in ziua de astazi. Pana nu taiati curentul la multinationalele si firmele pedeleprelor din judetul Hunedoara n-o sa va bage nimeni in seama. La lupta ca guwernerul vrea sa inchida toate minele (desi Polonia mareste extractia de carbuni) iar in secunda 2 se inchide si Mintia si Lupeni. La lupta fraierilor, e ceasul al 12-lea!

  3. Ati reusit , UDMRul si-a indeplinit misiunea !
    Felicitari servicilor secrete maghiare care cumpara sau inchid Romania bucata cu bucata (bineinteles ca au ajutor strain din belsug , iar romanii se prostitueaza ) .

  4. Faliment National. Se opreste o Termocentrala care afecteaza 4000 de familii si este dezastru national.
    Pai in Bucuresti cand erau afectate zeci de mii de familii trebuia sa se numeasca dezastru planetar cred eu.
    Aveti ce ati votatat de 30 de ani pe acolo fratilor.
    Jurnalism de doi bani.

  5. Are carbune pentru 200 de ani, la cerintele actuale. Insa demolatorii vor sa taie talpa economiei, mineritul.
    Cat despre productia de energie, o tara puternica trebuie sa aiba surse cat mai multe.

  6. @Valea Jiului
    Talpa Economiei- mineritul. Este cam gaura neagra a economiei. Daca nu era problema sociala multe mine erau de mult inchise.
    Anual pierderi peste pierderi, subventii mascate, dar de, fief electoral al psd. Lasa ca muncesc prostii sa plateasca.

  7. de unde ati aflat ce zice ishtoc asta? nu mai trebuia putina documentare?

  8. esti tetea.
    Mineritul este rentabil daca il iei in calcul ca veriga a economiei.
    Mina de aur Gura Barza scotea 1gr de aur cu 40lei.
    Au inchis-o cu „ajutorul” romanului Isarescu, au donat-o la francezi, parca si anul urmator pretul a sarit la 200lei/gr.
    Ei, mai crezi ca mineritul este o gaura meagra?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.