Cum îl transformă Olguța pe țăranul român în asistat social

După ce a terminat cu bulversarea angajaților și angajatorilor prin modificarea Codului fiscal, a Legii salarizării și introducerea fiscalizării cu 45% a fiecărui angajat, Olguța trece la cele peste 5 milioane de pensii. Toți lucrătorii în agricultură vor primi, la impuse, statutul de asistați social.

„În primul rând, vom scoate din rândul pensionarilor pe cei care nu au cotizat zece ani, nu au un stadiu minim de cotizație. Adică cei cu pensia minimă. Ei vor avea un statut de asistat social și vor fi într-o legislație proprie. Pentru ei, anul acesta, de la 1 iulie, pensia crește la 640 lei“, a spus ministrul Muncii. De ce? Pentru că „nu trebuie amestecați cu ceilalți pensionari“.

Potrivit Olguței Vasilescu, creșterile de pensii se vor face numai pentru pensionarii care au cotizat mai mult (10 sau 15 ani, ministrul pomenește ambele cifre), în timp ce persoanele care au pensia minimă vor rămâne la mila statului. Iată cum: „Într-o parte vor rămâne pensionarii care vor crește pe punctul de pensie prognozat care să fie 1.775 lei până în anul 2020, iar în partea cealaltă nu se va mai crește pe punctul de pensie, ci atunci când statul va considera că este necesar să mărească aceste indemnizații minime vor fi făcute creșteri, dar clar nu în același ritm cu cei care au cotizat“, a explicat Vasilescu. Și tot ea a precizat:  „Majorările nu vor curge așa, an de an, ci doar atunci când vor fi bani suficienți la buget“.

În campania electorală, Liviu Dragnea, președintele PSD, pentru că dorea să câștige voturi din partea electoratului rural, nu a vorbit decât despre creșterea pensiilor celor mai necăjiți oameni din România. Nicio vorbă despre trecerea țăranilor vârstnici în categoria asistaților social și introducerea lor într-o lege specială prin care acești oameni sunt practic obligați să stea cu mâna întinsă la Guvern.

Acum 10 ani, toți românii din agricultură care lucraseră în vechile colective din perioada comunistă și aveau pensii de câțiva lei au trecut la pensia minimă pe țară. Iar potrivit programului de guvernare al PSD – ALDE, toți sperau la mai bine pentru că promisiunea era aceea ca „pensia socială minim garantată să fie, de la 1 ianuarie 2018, de 640 lei“. O altă promisiune era ca, din 2019, pensia minimă garantată să se majoreze anual cu „cel puțin 10%“.

Ce nu a spus deloc zilele acestea ministrul Muncii atunci când i-a împărțit în două categorii pe beneficiarii de pensii este că tot ea a confirmat în fața comisiei parlamentare speciale, foarte recent, că 100.000 de pensii speciale au echivalentul a 4 milioane de pensii ale românilor de rând. Urmărind ce se întâmplă în aceste zile, devine clar pentru oricine unde a găsit PSD sursa banilor pentru armatele de supra-pensionari de lux.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Simona Popescu 220 Articole
Author

12 Comentarii

  1. Nu stiu daca Vasileasca a pomenit in mod special de „tarani”, cred ca referirea este la „multi altii” care nu au prea vazut cum arata „nici sapa sau grebla dar nici strungul sau aparatul de sudura”. Sunt un fana „anti-PSD” dar cred ca taranii nu intra inj viziunea „asistatilor sociali”. Taranii au avut zeci de ani lucrati in agricultura, cred ca subiectul articolului depaseste intentiile Olgutei !. Taranii nu pot fi considerati asistati sociali, cel putin nu aceia care au muncit zeci de ani pamantul in perioada comunista.

    • Aici vă înșelați amarnic. Mama mea lucra de dimineața foarte devreme până seara foarte târziu la munca câmpului, vreau să spun zi-lumină. Pontajul însă era cu totul diferit și nu ținea cont de viteza cu care se muncea ci de viteza cu care creșteau porumbul și alte culturi, plus faptul că iarna era cam liberă. Dacă se ajungea la 100 zile lucrate pe an, era foarte bine. Cum în anii 90 ceapeurile s-au desființat, s-a cam terminat și cu pontajul iar vârsta legală de pensionare s-a împlinit în anul 2001. Rezultatul? N-a avut 10 ani vechime deși a lucrat continuu 23 de ani la CAP. Capisci, don Socrate?

  2. Bre asta care esti ,, un fana ” , tu CREZI ca taranii nu intra inj viziunea „asistatilor sociali”. Si ca ,,au muncit zeci de ani pamantul in perioada comunista ”. Am impresia ca nu ai calcat inafara afaltului oraselor ! Eu iti spun SIGUR ca or fi muncit taranii zeci de ani in CAP , dar te-ai intrebat cate zile-munca aduna un taran intr-un an calendaritic ? Putini erau taranii care faceau mai mult de 100 zile-munca intr-un an ! De unde si pensiile de mizerie ! Vor fi foarte multi care vor cadea sub incidenta celor 10 ani minimi ! Dar nu e nicio problema : PSD-ul a devenit expert in a drege toate prostiile din legile pe care le face prin ordonante de urgenta !

    • De fapt, ar fi trebuit sa intelegi ca „taranii care au muncit in fostele CAP.-uri”, oameni acum in varsta de peste 70 de ani, nu pot fi catalogati drept „asistati socialoi” dat tu … ai inteles altceva. Ar fi trebuit sa faci diferenta dintre tarani si cei care au batut berbunca trotuarelor fara sa-i intereseze aproape niciodata „ziua de maine”, ei, acestia, ultimii, da, pot fi numiti „asistati sociali”. Filosofii si filfisonii se lauda cu multe dar adevarul este in alta parte, Romania asa cum este ea, cu limba si cultura ei, exista astazi datorita „taranului roman”.

  3. editat, fosta peremista, actuala pesedista este varful nesimtirii ciumei rosii. Taranii, umiliti de comunisti,torturati si batuti pentru a fi convinsi sa isi dea pamanturile la CAP sunt umiliti a doua oara de catre PSD-ALDE fiind trecuti la asistati sociali. Sunt foarte multi romani ajunsi la varsta pensionarii care au lucrat sub 10 ani la CAP, in special cei inrolati in CAP-uri dupa 1980 nu au apucat sa lucreze mai mult de cativa ani, dar asta nu inseamna ca nu au muncit din greu. Sunt si romani care au avut accidente de munca care de asemenea nu au putut lucra mai mult de 10 ani. Multi romani sunt umiliti de acesta lege.

    • Taranii , de 28 de ani voteaza in draci FSN-FDSN-PDSR-PSD ! Daca mergi in satele Romaniei ai sa gasesti destui tarani care sunt convinsi ca si acum Presedintele Romaniei este Ion Iliescu ! Si il voteaza pentru ca EL le-a dat inapoi pamanturile ! Nu poti sa le scoti din cap asta ! Si la urma urmei bine le face ! De unde colecteaza PSD cele mai multe voturi ? Pai nu din mediul rural ?

  4. dar când au contribuit tăranii la fondul( meu) de pensii? niciodată, că ei au bagat banii în CAP conform legii, pe care CAP apoi au sărit repede în 1989 , l-au dezmembrat, au împărţit prosteşte patrimoniul şi acum vreau pensie de la mine. CORECT? au primit şi 10 ha pe gratis că nu au avut pământ în CAP.jmecheria lui basescu pentru alegeri ca nu mai avea pământ ca iliescu să le dea. în 1989 englezii au cooperativizat ( întovărăşit) toată agricultura. spania franţa , portugalia e plină de cooperative, doar românii le-au desfiinţat în loc să le organizeze pe principii capitaliste de capital şi distribuţie. majoritatea investiţiilor din europa şi america sunt pe princiipii corporatiste , doar la noi fiecare vrea să fie patron unic.

  5. pai ar trebui luat in socoteala PREJUDICIUL produs de stat taranilor care in anii 1952-1960 au fost deposedati de pamanturile lor si obligati (cei care s-au opus au platit cu viata) sa munceasca in GAC/CAP pemtru mai nimic!!
    si abia apoi sa se discute, in cazul taranilor, despre asistatii social!

  6. a uitat editat că în anii’80, dacă nu erau ţăranii, mureau orăşenii de foame, cu excepţia jigodiilor. Un lucru e clar: nu ţăranii, ci ploşniţele care n-au muncit o zi, trebuie exterminaţi…

  7. Pai si care-i problema? Cum sa-l numesti pe taranul roman pensionar cind nu indeplineste conditiile de a se incadra aici? El trebuie incadrat la fermieri, fie mici fermieri, fie medii fermieri fie mari fermieri. Dar daca ei se simt bine in postura de a primii un venir de la stat pentru ca nu mai vor sa munceasca pamintul, pai sa fie incadrati la asistati social, ca asta vor. Sau ar mai putea fi incadrati la pomanagi.

  8. PIB-ul per capita a crescut in comunism,din 1960 in 1989 de la 2600 $ la 10.600 $ deci de cca 4 ori in cca 30 de ani !Din 1989 in 2018 ,deci in 29 de ani a crescut de doar 1,5 ori !Populatia Romaniei in 2018 este la nivelul anului 1965 ,dar astazi avem doar 4,8 milioane salariati si cca 5,5 milioane de pensionari ,fata de anul 1965 cand aveam 7 milioane de salariati si cca 3 milioane de pensionari!Pensiile in valoare absoluta sunt cu aproape 50% mai mari decat in comunism! Nu exista partid in Romania care sa constientizeze realitatea si sa inteleaga situatia extrema in care se afla tara noastra,cu aceasta piramida inversata!

  9. Orice ar fi, guvernul condus de V V Ponta a fost cel mai bun și miniștrii au fost capabili. Guvernele, României dinaintea guvernului condus de V V PONTA și după guvernul condus V V Ponta, guverne de „doi bani”, adică au fost și sunt formate din oameni :incompetenți, incapabili și agramați, adică sunt scursurile din politica românească !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.