Cum îngroapă DNA-ul ştirile despre achitări

Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-a venit un chef nebun de comunicare în data de 16 iulie 2019, iar la sfârşit veţi afla de ce. Iată comunicatul DNA, care s-a tras într-un con de umbră ca să nu-l bată soarele în cap şi ca să nu-l tragă cineva la răspundere după potlogăriile făcute de unele dintre „unităţile de elită” ale sale:

„În cursul lunii iunie 2019, în dosare de corupție instrumentate de D.N.A., au fost condamnați 65 inculpați prin 28 hotărâri judecătorești definitive, iar între persoanele condamnate definitiv figurează persoane care, la data faptelor, aveau următoarele funcții: 1 șef cabinet al Ministrului de interne, 2 președinți consiliul județean, vicepreședinte ANRP, 1 primar municipiu, 1 judecător, 1 procuror, 1 avocat, 1 rector universitate, 4 directori instituții ale statului (DGASPC, Romsilva, etc.), 2 primari de comună. Pedepsele dispuse de judecători față de cei 65 inculpați variază între 8 ani și 2 luni închisoare și 4 luni cu amânarea pedepsei. Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare. Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”.

Însă, nimic, dar absolut nimic, despre achitarea lotului din dosarul „Portul Constanţa”. Ştirea sună cam aşa: „Fostul senator Mircea Banias, fostul director al Direcţiei Domenii Portuare Eugen Bogatu, fostul secretar general al Ministerului de Interne Laureţiu Mironescu şi ceilalţi 36 de inculpaţi din dosarul privind importuri ilegale în Portul Constanţa au fost achitaţi definitiv, luni (15 iulie 2019 – n.a.), de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Decizia este defitinitivă. Dosarul a fost trimis, în 2 aprilie 2012, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la instanţa supremă, unde în cei patru ani au fost aproape 80 de termene de judecată. După cinci amânări de pronunţare, instanţa supremă a decis achitarea tututor celor 39 de inculpaţi”.

Deci, DNA-ului i-a venit cheful de comunicare pentru a îngropa ştirea apărută cu o zi înainte în care se arată cum 39 de oameni au fost târâţi prin puşcării şi pe holurile tribunalelor ani de zile de unii dintre lucrătorii „unităţilor de elită” ale instituţiei. Şi dacă nu reuşeşte asta, măcar vrea să se afle că scorul este de 65 la 39 în favoarea sa.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Sorin Avram 756 Articole
Author

1 Comentariu

  1. Dar de achitarile din dosarul lui Truica? 4 condamnati si 20 si ceva achitati de ce nu fac vorbire?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.