Cum mai suntem păcăliți? Șmecheria de la pompe

UPDATE Aproape 200 de staţii de carburant din reţeaua OMV – Petrom au fost controlate de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) în toată ţara. Pentru neregulile găsite au fost date amenzi în valoare de 340.000 de lei, iar 11 staţii au fost închise temporar. 

Reprezentanţii ANPC au transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că au început o amplă acţiune de control, la nivelul întregii ţări care vizează modul în care este respectată legislaţia în vigoare, în domeniu, în staţiile de carburant din reţeaua OMV – Petrom.
Până în acest moment comisarii ANPC au verificat 197 de staţii, acţiunea fiind în curs la cea mai mare parte dintre acestea.
“Această acţiune amplă are în vedere dorinţa noastră permanentă de a învăţa de la cei mai buni. Aşa cum am văzut în ultima perioadă, mai multe state europene ne atrag atenţia că nu suntem încă pregătiţi să accedem la toate sistemele lor. În urma acţiunii, ne dăm seama că nici operatorii lor economici de marcă nu sunt pregătiţi pentru ţara noastră, aşa cum ne aşteptam. Să ridice piatra cel fără de păcat spune religia creştină. Le oferim acest studiu de caz pentru a ne ajuta prin a ne spune dacă lor le plac imaginile realizate în cadrul acţiunii”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.
Principalele abateri constatate au fost: lipsa etichetelor de preţ ale produselor, de la raft; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu insecte moarte, acumulari de praf, impurităţi şi gheaţă; utilizarea unor pompe de carburant cu canelele (pistol de alimentare) cu zone depreciate, cu grad avansat de uzură şi rugină sau murdare; folosirea unor manometre fără verificare metrologică; comercializarea unor produse neetichetate – fără elemente de identificare; folosirea unor maşini de gheaţă neigienizate, scoase din uz; nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor recomandată de producător.
Comisarii ANPC au mai descoperit: neconcordanţe între între preţul afişat la raft şi cel perceput la casa de marcat; comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită; comercializarea unor produse alimentare vrac, fără a fi însoţite de data deschiderii; comercializarea unor produse culinare finite pentru care nu s-a prezentat fişe de producţie; comercializarea unor jucării care nu erau însoţite de informaţii privind elementele de identificare, vârstă utilizatorilor sau avertismente legate de utilizare comercializarea unor echipamente electrice pentru care nu era afişată taxa de timbru verde; nerespectarea regimului promoţiilor (comercializarea unor produse ambalate multipack, pentru care nu s-a regăsit produsul de referinţă, diferenţa între preţul afişat la promoţie şi cel perceput la casa de marcat); utilizarea unor echipamente de gătire neigienizate sau cu un grad avansat de uzură; folosirea unor ceşti neigienizate, cu urme de produs; utilizarea unor produse cu stare termică schimbată; folosirea unor ustensile neprofesionale în bucătărie şi a unor coşuri de gunoi fără capac.
Comisarii ANPC au mai anunţat că pentru neregulile constatate, până acum, au fost aplicate amenzi în valoare de 340.000 de lei şi au dat cinci avertismente.
De asemenea, au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare de peste 30.000 lei.
Reprezentanţii ANPC au mai decis oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor pentru 11 staţii şi au propus închiderea unei staţii de carburant pentru o perioadă de până la 6 luni.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

11 Comentarii

  1. Eu nu mai pun de la Petrom de cand au fost cumparati de hotii de la OMV. O sa mai pun de la ei atunci cand se va nationaliza OMV.

    O metoda de verificare este cea a masurarii de la plin la plin: cand faceti plinul resetati pe computerul de bord contorul de consum la suta de km si cel de km parcursi, iar la urmatorul plin vedeti cata benzina v-a intrat, si faceti calculul ca sa vedeti daca iese corect calculul dintre ne de km parcursi, consumul mediu in litri pe km, si cati litri ati alimentat. De exemplu ati mers 300 km, consumul mediu indicat pe bord e de 10 litri la suta de km (deci masina ar fi trebuit sa consume 30 litri), daca ati alimentat cu 29…31 litri este ok, daca au intrat vreo 33 de litri sau mai mult va puteti pune un semn de intrebare cu privire la pompa, daca nu cumva e “aranjata”.

  2. Dacă toți am fi atât de deștepți nici n-ar mai trebui să muncim.Rezervorul autoturismului dvs are certificat de calibrare și verificare metrologica?Sunt convins că nu.Socoteala dvs este total eronata.

  3. Toate sunt de-o mama ! Orice fraier s-a prins de ani buni ca i-a crescut rezervorul ! E doar un teatru, noi suntem oricum o colonie.

  4. Figo baiatule, vorbesti ca un sef de benzinarie de-asta „shmekera”, care fura la greu…

  5. siguranta suntem pacaliti. Afara merg 1000km cu un rezervor si in tara, 850km !!

  6. Nicaieri scrie ca se fura la pompa, dar sunt destui care se simt furati toata viata de catre toata lumea. Ma mir ca nu se plang ca au fost furati si la vaccin, hahaha. Atentie, popalaii va fura si la viata de apoi. Continuati, pentru ca meritati !

  7. Compania MOL, companie de stat a Ungariei, a cărei pompe de benzină dau numele Autostrăzii-Arad Sebeș, care are cele mai multe pompe de benzină în România nu este vizată niciodată de controalele Inspectorilor ANPC? Dar obligatoriu “Controalele la OMV vizează și varianta românească, adică Petrom – OMV”. Ce RUȘINE NAȚIONALĂ! din țara cu cele mai mari rezerve de petrol din Europa cu rafinării și o industrie petrochimică de vârf să ajungi o “variantă românească” a unei lacome companii Austria, iar România să nu mai dețină rafinării și pompe de benzină proprii. Asta cât toată industria petrochimică, construită numai de români să fie acum proprietatea străinilor, iar tot profitul să ajungă la Ungaria, Austria, Azerbaijean. În mare de rușine Guvernul alianței PSD-Ciolacu PNL Ciucă, ca și renegații dinaintea lor, se ocupă de comasarea alegerilor, de congresul PPE, de servirea “necondiționată” a intereselor UE și USA în Ucraina, de lobby pentru o funcții de vârf în UE sa NATO pentru Iohannis și de încăpător palat de lux pentru pensionarul de președinte Iohannis pentru rarele reveniri în țară la petreceri cu prietenii din FDGR , sau dor dâmbovițene lingușiri bizantine.

  8. Chiar o să verific lucrul acesta cu o canistră și apoi comletare în rezervor cu „sfânta” sticlă de un litru. Revin…

  9. Deci carpaciosi/ zgârciti patronii si saraci/ stresati/neinteresati, angajatii.

  10. Figo, se poate verifica cu (!) canistra. Toate recipientele, inclusiv rezervoarele sunt fabricate intr-o clasa de precizie anune. Firmele de automobile le trec la caracteristici, nu le pot face la mi$to.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.