Cum să alegem mobila pentru camera bebeluşului. Evitaţi 5 greşeli majore şi veţi salva mulţi bani

Trebuie să o recunoaştem: puţini dintre viitorii părinţi ştiu să aleagă mobila pentru copii potrivită pentru viitorul bebeluş pe care îl ştiu doar din ecografii şi cu care vorbesc în fiecare zi şi îi spun că abia aşteaptă săîl ţinăîn braţe şi săîi facă cunoştinţă cu lumea înconjurătoare. Entuziasmul este mare şi fiecare tătic sau mămică (mai ales ea) are deja creionată imaginea camerei perfecte, culoarea, poziţionarea patului, scaunul în care îl va legăna în fiecare seară, jucăriile pe care i le va cumpăra.

Dar, înainte să vă hazardaţi la cumpărături, iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să economisiţi timp şi totuşi să aveţi camera perfectă pentru bebe, universul în care el va descoperi pentru prima dată lumea. Să cumperi mobilă pentru copii nu e deloc uşor, iar Noriel ştie asta:

  1. Nu exageraţi cu numărul corpurilor de mobilier. Un copil, fie el mic la început, are nevoie de spaţiu de joacă, aceasta fiind principala lui activitate în primii ani de viaţă. Limitaţi-vă, dacă puteţi, desigur, la o masă de înfăşat pentru bebe, un pătuţ pentru bebe, un dulap şi câteva rafturi pe care le puteţi suspenda şi unde se pot produse precum scutece, creme şi şerveţele.

  2. Siguranţa lui bebe este mai importantă decât culoarea sau cât de la modă este mobila pentru copii. Asiguraţi-vă că aţi achiziţionat produse testate şi certificate, pentru că doar astfel puteţi fi liniştit atunci când cel mic doarme sau se joacă în camera lui.

  3. Atunci când vine vorba despre culori, e de preferat să le alegeţi pe cele neutre, care să nu încarce camera lui bebe prea mult. Evitaţi mobilierul colorat excesiv. În plus, este practică această variantă. Nu ştiţi ce vă poate aduce barza a doua oară şi ar fi muncă în plus să coloraţi din nou camera.

  4. Dacă vreţi să aveţi un singur copil, atunci ar fi bine alegeţi un mobilier multifuncţional sau convertibil, care vă permite să transformaţi anumite piese ale mobilei pentru copii. Pătuţul pentru bebe poate fi uşor transformat în pat pentru un adolescent, masa pentru înfăşat poate fi utilizată drept spaţiu de depozitare etc. Trebuie doar să aveţi în minte şi această opţiune când mergeţi la cumpărături şi săştiţi ce vreţi de la viitor.

  5. Documentaţi-vă bine atunci când alegeţi mobila pentru copii. Veţi fi surprins de gama variată de produse care există pe piaţa din România.

Indiferent de culoare, de piesele de mobilier, nu uitaţi să “asortaţi” camera copilului cu sisteme de monitorizare video sau audio. Dacă sunteţi la bucătărie, puteţi săîl auziţi şi să interveniţi imediat ce are probleme.
La Noriel ve
ţi găsi mobilă pentru copii pe placul fiecărui părinte, la preţuri excelente şi pentru toate buzunarele. Descoperă ofertele şi bucură-te de micuţul tău! Şi nu uitaţi de sfaturile de mai sus!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.