Cum se vinde EURO pe piața bancară

Euro se vinde şi cu aproape 4,83 lei la unele bănci comerciale din România, iar, pe piaţa interbancară, a depăşit pragul de 4,77 lei, în contextul în care deprecierea monedei naţionale continuă să accelereze.

BNR a anunţat, marţi, un curs de referinţă de 4,7142 lei, aceasta fiind a noua oară, în luna ianuarie, cînd euro atinge un nou nivel record.

La cele mai mari bănci comerciale din România, euro se vinde, miercuri, şi cu aproape 4,83 lei. Astfel, Banca Comercială Română (BCR) vinde euro cu 4,8250 lei. BRD, parte din grupul francez SocGen, vinde un euro cu 4,8290 lei.

Banca Transilvania afişează un curs valutar de 4,8000 lei/euro. OTP Bank România vinde un euro cu 4,8240 lei. Miercuri, pe piaţa interbancară, euro a atins un nou nivel record: 4,779 lei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. Cursul asta la Euro asta anunta un Buget trasnet!
    E la dospit, l-a pus incompetentul gargaragiu Orlando!
    Euro creste spre culmi istorice, zi de zi, dl Dragnea tace chitic, NU mai apare sa le spuna romanilor cat de bine le merge, gratie partidului si Programului de guvernare, care au adus numai bineeeee!
    E bineeeeeee!

    Mi-amintesc cum intrebata la inceput de mandat cum vor creste salariile si pensiile romanilor, de unde atata Banet, Viorica a spus senina: „Prin Programul de guvernare”!!!

    • De 15 ani n-a mai cresut pretul la alimente, doar a fluctuat, in 2004 euro avea valoarea de 4,1438 pe 6 ian. Salariul minim brut era 280 lei in 2004, azi euro este 4,7142 lei, salariul este 2080 lei, de SAPTE ORI MAI MARE, parca totusi este o evolutie in societatea romaneasca. Ajunge, totul are o limita. Daca vorbim in aur pretul lui a crescut de 3,86 ori intre 2004-2019, iar salariul minim brut a crescut de 7,43 ori, intre 2004-2019. Deci viteza de crestere a salariului a fost dubla. Impozitul pe salariu a fost 25% azi este 10%, TVA de la 19-24% a scazut la 9-19%. Nu cred ca Romania a ajuns o tara de oameni care nu percep realitatea, daca asa este atunci este tragic.

  2. Și care i anunțul ? A demisionat Isarescu ? Prin ” politica” ROBOR si a cursului de schimb nu i clar pentru cine lucreaza BNR ?

  3. Astea sunt informatii pentru oamenii care nu rationeaza, pentru ca bancile practica valori diferite la cumparare-vanzare banca data de exemplu azi cumpara cu 4,681 si vinde cu 4,829, diferenta reprezinta marja de castig, de 3,16% nu credeti ca-i un comision cam mare, avand in vedere ca un magazin are costuri si de achizitie transport marfa, pe cand o banca nu face decat sa schimbe niste monede, iar ”afacerea” bancii este direct proportionala cu ”miscarea” BNR, cand creste masa monetara de lei pe piata creste valuta, cand reduce scade valuta si creste leul…unii au ”aruncat” in piata informatia despre sanctionarea la nivel international a unor banci din Germania, Franta etc. pt. jocurile cu EURORIBOR si ca de fapt la noi una este ROBOR-ul de aprox. 2,9% si alta imprumutul care s-a facut la 1,5%…in consecinta BNR ori devine constienta ca este Banca Nationala a Romaniei, ori daca nu sa mearga in Antartica sa numere fulgii de nea ca banii se pare ca nu stie, nu vrea sa gestioneze rational…tara nu trebuie sa fie campul de tragere pt. divertismentul unora…

  4. Avand in vedere ca doar leul se depreciaza constant (forintul unguresc, leva bulgareasca nu !!, verificati arhiva) as dori o explicatie de la politicienii care conduc Romania. D-nii min. de finante, d-na Dancila, d-ul Dragnea cum explica erodarea puterii de cumparare a romanilor?! E vorba de un atac la leu sau de politici gresite in RO?! La ce curs s-a stabilit valoarea punctului de pensie cu care s-au laudat? Daca continua asa, mult laudata crestere se reduce (toate preturile se calculeaza in euro si doar se afiseaza in lei) doar la acoperirea inflatiei tot de ei provocata!!!!! Deci NICIO crestere a puterii de cumparare, nicio crestere a nivelului de trai.

  5. Intrebare ptr toti politicenii romani, ptr Isarescu: Mai aveti incredere in leul romanesc? Mai recomandati sa economisim in lei? DE CE?! Puteti argumenta cu date financiare si nu cu sloganuri patriotarde? Tocmai am aflat ca 10.000 de lei in decembrie 2018 au valorat 2152 euro iar azi valoreaza 2121 euro… si trendul este constant. Deci, de ce as avea incredere in leu, de ce sa muncesc si sa tin ca fraierul putinii bani pe care-i pot economisii in lei, cand vad ca zilnic cum pierd din ei?! Aveti curajul sa ne spuneti ptr cine e bine sa tin banii in lei, ca ptr mine NU!!!! Si repet, nu veniti cu sloganuri patriotarde!

  6. se vinde? să ne spuneţi cantitatea vândută. minciună rpin omisiune.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.