Cum vede Dragnea relația României cu UE

Președintele PSD Liviu Dragnea consideră că integrarea României în Uniunea Europeană, eveniment de la care se împlinesc duminică 10 ani, este „una dintre cele mai mari realizări istorice ale poporului român”, precizând totodată că „nu trebuie să mai fim doar contributori, ci și beneficiarii avantajelor de a fi stat european”.

„Integrarea României în Uniunea Europeană este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului român. Au trecut zece ani de atunci. În tot acest timp, România a fost un membru devotat, respectuos și civilizat al clubului european, cu atât mai mult cu cât Europa a traversat o perioadă dificilă. Tradiția europeană a țării noastre și puterea noastră ca popor și-au spus cuvântul în asigurarea stabilității regionale și în adoptarea normelor europene. În Uniunea Europeană, românii au dovedit că sunt europeni.
Parcursul european al României trebuie să continue. Însă, nu trebuie să mai fim doar contributori, ci și beneficiarii avantajelor de a fi stat european. Ceea ce s-a întâmplat în 2016 în niciun caz nu trebuie să se mai întâmple! Atragerea de fonduri europene va fi o prioritate a guvernării #PSD. Ca parte a marii familii europene, va trebui să profităm la maxim de drepturile noastre, pentru a relansa investițiile, pilonul esențial al creșterii economice sustenabile.
În același timp, 2017 trebuie să fie un an al implicării energice în politica europeană și, implicit, al intensificării eforturilor pentru accederea, cu drepturi depline, în Spațiul #Schengen.
La mulți ani, #România europeană!”, a scris Liviu Dragnea duminică pe pagina sa de Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.