D. Tusk: Există şanse ca Marea Britanie să anuleze Brexit

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, apreciază că există şanse de 20-30% să fie anulată procedura de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană.
„Referendumul din 2016 a avut loc în cel mai prost moment politic, a fost rezultatul unui calcul politic greşit”, a declarat Donald Tusk într-un interviu citat de Mediafax.
„Nu a existat o dezbatere de tip real despre consecinţe în campania premergătoare acestui referendum, ci abia după vot. Astăzi, rezultatul probabil ar arăta diferit. În mod paradoxal, Brexit a generat o mişcare pro-europeană în Marea Britanie”, a afirmat Donald Tusk.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Tusk asta vrea de la bun început. Are nevoie, polonez fiind, de-o Mare Britanie rusofoba, mimetic americana, în UE. Pentru individul, socialist (vezi Tony Blair, fervent suporter, în linia lui Soros, al unui al doilea referendum, si el …) si probabil agent CIA, asemeni „parintilor fondatori” – fosti functionari nazisti cedându-i santajului, în paranteza fie spus, à la Halstein, primul presedinte al Comisiei Europene – ai institutiilor europene, Lumea Veche-i musai sa stea-n coada SUA, care s-o mai si sugrume (fiindca asta face acuma Trump, cu Europa-n primul rând, prin celebrul lui „America First”). Alo, Mr. Tusk, vezi ca, slava domnului, nu mai ai decât vreo câteva zile de presedintie a Consiliului European si ca pe scena mai e, între altii, si-un Macron al Frantei …

  2. E foarte bine ca Marea Britanie este rusofoba. Dar ma intreb de ce te framanta pe tine ca e rusofoba? E normal asa pentru ca rusii au adus doar nenorociri pe unde le-a calcat cizma si pe unde le-au putit obielele.

  3. spre deosebire de britanici si americani care au venit numa cu lapte miere si covrigi peste tot pe unde s-au intins cu razboaiele lor.

  4. Nu stiu cit este de intr-adevar rusofoba Marea Britanie dar are motive suficiente pentru a fi. Spionajul rusesc a fost activ in Marea Britanie in perioada razboiului, profitind de statutul de aliata, in pofida faptului ca Marea Britanie a sustinut masiv URSS cu material militar pe toata perioada razboiului. Apostolii de la Cambridge, adica grupul de tradatori de sub conducerea lui Kim Philby, care admirau stalinismul dar nu se deranjau sa traiasca in raiul rusesc, la fel ca binecunoscuta noastra preopinenta, au fost recrutati tot de agenti sovietici care zburdau liberi chiar si in selectele medii intelectuale britanice. Asa stind lucrurile, cazul Skripal este doar o bagatela.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.