De-mi-si-a! Ministrul care și-i i-a pus pe toți în cap. Dar și ce-a putut să spună…

Scandal de proporții la Londra. Ministrul de Interne, James Cleverly, zice că a fost o glumă, apoi că, mai mult,  discuția era  una privată. Și de ce  și-au încălcat jurnaliștii regula nescrisă? Păi pentru gravitatea afirmațiilor făcute de ministru.

Fusese numit în urmă cu doar o lună și și-a zis să dea câteva sfaturi de viață privată, familie și soliditatea unei căsnicii. A dat-o în bară!

Zice, ”îi administrezi soției, în doze mici, drogul violului”!  Ce anume?  ”Mereu sedată uşor,  nu-și poate da seama că există bărbaţi mai buni în altă parte”, a explicat ministrul.

Câteva ”picături de flunitrazepam în băutură în fiecare seară nu e ilegală dacă e doar un pic”, a  insistat James Cleverly,

Cleverly a făcut aceste ”glume” chiar când ministerul pe care-l conduce  anunța măsuri împotriva spiking-ului – administrarea de droguri unei persoane fără consimțământul acesteia cu scopul de a profita de ea.

Din Opoziție, laburiștii au reacționat, fără îndoială, imediat.

ONG-urile care luptă pentru drepturile femeilor i-au cerut demisia.

Recepția a fost organizată pe 18 decembrie.

James Cleverly  e căsătorit și are doi copii.

Oficialul a transmis  ulterior, prin purtătoarea sa de cuvânt

„În ceea ce s-a înţeles tot timpul ca fiind o discuţie privată, ministrul, care a evocat spiking-ul, a făcut ce era menit să fie o glumă ironică, pentru care îşi cere scuze”.

Conversația era menită, într-adevăr, să fie privată, dar The Sunday Mirror a ales s-o publice tocmai din cauza gravității afirmațiilor și a rolului extrem de important de ministru pe care-l are Cleverly.

ONG-urile care luptă pentru drepturile femeilor și-au pierdut orice încredere în capacitatea ministrului de a înțelege situația femeilor, pericolul în care se găsesc acestea din cauza drogului violului, precum și ce e de făcut pentru protejarea lor.

Prestigiosul ONG Fawcett Society, fondat încă din 1866, i-a cerut deja demisia, notează The Sunday Mirror, citat de B1Tv.

Reprezentanţii Partidului Laburist, de Opoziție, au catalogat declarațiile ca fiind „scandaloase”. 

„Dacă ministrul ia în serios lupta împotriva spiking-ului şi violenţa la care sunt supuse femeile, atunci asta comportă o schimbare culturală completă. Comentariile deplasate trebuie să înceteze, iar asta trebuie să înceapă cu oficialii de rang înalt”, a declarat Alex Davies-Jones.

Iar Yvette Cooper a susținut că e „incredibil” faptul că James Cleverly a făcut „asemenea glume şocante” chiar în ziua în care Guvernul anunţa noi măsuri împotriva spiking-ului.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

14 Comentarii

 1. fostu ministru de externe.. o fi fost ” spike up ”
  o fi fost ” spice up „,
  ” da sauce ” pe intzeles afro.

 2. ce sa-i ceri?nu va uitati la el,zici ca e Simion maimutzolini de Craciun cu nevasta pe tronuri de aur intervievati de AA

 3. Ce bine ca uSE🌈ici au ajuns definitiv pe tușă. Că și ei voiau să ne administreZe cu forța DROGUL 100% EFICIENT & SIGUR.
  Iar apoi să ne cadorisească și cu Hârtia Verde de Sclavete…măRog…🤮
  [°°°RumBurKaK-trolaK UrKaK-RumBurKaK°°°]

 4. am mai vazut mutra aia
  seamana cu Editat Editat,
  facem o exceptie la adresa individului
  ca-do de Craciun.

 5. Englezoii astia = „PERFIDUL ALBION” 😀 nu-s aceeia care faceau deunazii glume pe seama restrictiilor din pseudo-PANDEMIA
  CORONA-CVOVID 😀 😀 😀 ?
  😛
  Exact ca prost-tampita de ANGELA MERKEL care-a zis PUBLIC (proasta!) ca MINSK 1+2 au fost doar o pacaleala semnata solemn pentru a-l pacali pe PUTIN 😛 (de acum PUTIN sufla si-n IAURT-ul unui armistitiu cu urkanii 😀 )

  La fel si aristocratia fostului imperiu perfid, albionic, azi ramolit si co-sangvin INCESTUAL 🙁 , isi bat joc 😀 de plebe in
  discutiile aristocrat-private !❤️

  N-a fost BORIS JOHNSON un mai mare criminal decat insusi POL POT trimitand premeditat la moarte sute de mii de ukrani din cauza efectelor colateral economic-bancare rezultate din
  … BREXIT❤️ ? De teama win-win-ului nemtesc UE cu rusii 🙂 !
  N-au distrus americanii UE din cauza … eliminarii pionului lor britanic din UE prin BREXIT
  si reconvalescenta ajutat NORDSTREAM-ic a UE doar german si si britanic dupa BREXIT …in timp ce fara LNG si „bidenomics”-din-bani-de razboi consumati 95% in USA dar , cica, pentru Urkania ? 😀
  MAGA ❤️❤️❤️ #
  USA trebuie sa se retraga din NATO ! 🙂
  Sa redevina o tara industrial-productiva nu o tara PE SERVICII 😛 , CREDIT, BANCAR-TIPARNITIALA 🙁 !

  IQ=?
  😉

 6. Nici îndoială,că aceste scârbe au regizat și dosarul Scripali.. Albinenii , fiind ostrovari cu stagiu încep a căpia..

 7. gresesc sau sexul in cuplu face parte dintre datoriile conjugale? sau mai nou trebuie avizul doamnei ca la prima intalnire? propun elaborarea unui tipizat pentru aceste ocazii :)))

 8. „Oficialul a transmis ulterior, prin purtătoarea sa de cuvânt”

  Pe purtatoarea de vorbe a „sedat-o” ?

 9. a crezut ca un afro are performante si de fapt seductia a venit din paharul cu -zepam, nu era mai bine clasic?

 10. Sa bage la divort si sa-ai ceara si averea la despagubiri !
  Sa-l lase in chiloti in strada !
  Nici-un judecator n-o va face mincinoasa sau „profitoare”
  pe sotia repetat intoxicata PREMEDITAT a …englezoiului asta „aristocrat” 😀 !

  Discutia e deja PUBLICA asa ca sotia-l poate lasa CALIC daca nu-i ENGLEZOAICA PROASTA si-l mai iubeste
  dupa ce-a OTRAVITO (atentie. PREMEDITAT!) cu „sexul” lui zbarcit-intunecat ! 😐 !

  POFITM ! …astia mi-s englejii ! 🙁 TRAGE APA, SIR CHARLES 🙁 !

 11. tu ai citit ce efecte are medicamentul numit chiar d..v…? Legalizare unei casatorii nu inseamna ca barbaria/brutalitatea sunt legale…orice agrsiune este condamnata de justitie…iar el s-a laudat ca e la sfarsit de drum si o drogreaza ca sa creada ca-i june. Totul e o minciuna in acea famiei…fie ca e agresiune de care nu-si aminteste fie ca-i lipsa de performanta…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.