Decernarea premiilor artistice la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Decernarea premiilor artistice pentru stagiunea 2016/17 a avut loc joi, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj. Cu această ocazie, directorul general, Gábor Tompa, a declarat că este o mare bucurie faptul că, în pofida situației financiare precare, instituția a putut onora eforturile artistice făcute de trupă.

Membrii Consiliului Artistic care oferă aceste premii sunt: Gábor Tompa, director general, András Visky, director artistic adjunct, Carmencita Brojboiu, scenograf, Kinga Kovács, director de programe, actorii Miklós Bács și Áron Dimény.

Conform voturilor Consiliului Artistic, premiile artistice ale stagiunii 2016/17 se acordă următorilor actori: Éva Imre (pentru rolurile din spectacolele Rosmersholm și În adâncuri), Júlia Laczó (pentru rolurile din spectacolele În adâncuri și Homemade), Balázs Bodolai (pentru rolurile din spectacolele Rosmersholm și Orbii), Gábor Viola (pentru rolurile din spectacolele Rosmersholm și În adâncuri), Ervin Szűcs (pentru rolurile din spectacolele Galoși și În adâncuri), Rita Sigmond (pentru rolurile din spectacolele Rosmersholm și Galoși), Miklós Bács (pentru rolurile din spectacolele Rosmersholm și În adâncuri), Péter Árus (pentru rolurile din spectacolele În adâncuri și Orbii), Csilla Albert (pentru rolurile din spectacolele Homemade, Galoși și Orbii), Andrea Kali (pentru rolurile din spectacolele Homemade și Galoși), Gizella Kicsid (pentru rolul din spectacolul Rosmersholm). Premiul pentru debut i-a revenit actriței Kinga Ötvös pentru rolurile din spectacolele Hormon și Orbii. De asemenea, Árpád Ambrus, șoferul teatrului, a primit premiul pentru tehnic.

Premiul itinerant Bánffy Miklós și premiul trupei i-au fost acordate actriței Éva Imre pentru rolul Rebekka din spectacolul Rosmersholm, regia: Andriy Zholdak. Decernarea premiului va avea loc pe 18 ianuarie 2019, după spectacolul Rosmersholm.

Premiul Vlad Mugur pentru stagiunea 2016/17 i-a fost acordat regizorului Yuri Kordonsky pentru realizarea spectacolului În adâncuri. Premiul Vlad Mugur a fost fondat în anul 2006, cu scopul de a răsplăti activitatea artiştilor care nu fac parte din trupa Teatrului Maghiar de Stat Cluj.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

2 Comentarii

  1. Teatrul din Cluj, ca și Opera din Cluj, ca și Tetrul din Tg Mureș, sunt exclusiv maghiare,.. Românii nu au fost in stare să-și facă un teatru, ci s-au lipit mișelește, ca pe urmă să pună câte unul neisprăvit director, doar pentru că era român, și astfel se laudă Editat cu cultură românească in Transilvania.

  2. Felicitari! Pe cand sa asteptam un astfel de eveniment la Teatrul Romanesc din Gyula ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.