California

Dimensiunea iadului, în noi cifre!

Numărul victimelor incendiului din nordul Californiei a ajuns la 76 de morţi, conform biroului şerifului din Butte County, transmite DPA,

Salvatorii au descoperit sâmbătă încă cinci cadavre. În total, 1.276 de persoane au fost date dispărute, cu 265 mai multe decât vineri.

Incendiul devastator ”Camp Fire” a cuprins circa 55.800 de hectare şi este controlat în proporţie de 35%.

”Camp Fire” a devenit cel mai distrugător din California, întrecând în amploare incendiul ”Griffith Park” din comitatul Los Angeles, care a provocat decesul a 29 de persoane în anul 1933.

În total, 10.321 de proprietăţi au fost distruse de flăcări.

Câteva sute de kilometri spre sud, în apropiere de Los Angeles, incendiul ”Woolsey Fire” a mistuit aproape 40.000 de hectare şi a lăsat în urmă cel puţin trei morţi, relatează AFP.

Pompierii din California au primit asistenţă aeriană semnificativă, însă incendiile sunt în continuare active. În nordul Californiei, precipitaţiile ar putea veni în ajutorul eforturilor de stingere a flăcărilor, însă nu mai devreme de sfârşitul săptămânii viitoare.

Autorităţile locale au emis și o alertă privind poluarea atmosferică din cauza fumului.

Președintele SUA Donald Trump a asistat la un spectacol dezolant – fum dens, case în ruină, maşini calcinate – la Paradise, un orăşel ras aproape în întregime de pe hară de cel mai sângeros indendiu din istoria Californiei, relatează AFP.

Cu o expresie gravă pe faţă şi cu o şapcă cu inscripţia ”USA”, Trump, care nu purta mască, în pofida fumului dens în care este învăluită în continuare regiunea, a constatat amploarea pagubelor, alături de primarul din Paradise Jody Jones.

”Este foarte trist de văzut”, a spus Trump după ce a petrecut aproximativ 20 de minute într-o tabără de case mobile, unde doar steagul american reprezenta o pată de culoare în mijlocul cenuşii.

”În ceea ce priveşte numărul morţilor, nimeni nu(-l) ştie cu adevărat, în acest stadiu, sunt multe persoane date dispărute”, a adăugat el.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Este de neînțeles manipulare cu diferențierea între morți adică cei din care s-a mai gasit ceva și dipăruți. Nu comparați 29 de morți în 1933 cu 76 de acum când sunt până în prezent 1276 de persoane dispărute, adică nu mai este nimic. Adaugând și cei 76 de morți se depâșește cifra de 1300. Enorm, o nenorocire de neînțeles, pe uscat, fară nici o calamitate de tip cutremur, uragan, etc… Parcă sunt relatări din ziarele vremii din Anglia sau America din secolul XVIII. Acesta este rezultatul construirii fară discernământ tot mai adânc în pădure. Anul acesta am vizitat palatul Cantacuzinilor din Bușteni. De pe acel platou privind, am înțeles cum se pot întâmpla asemanea nenorociri. Față de stațiunea mică și pașnică din 1983 cu hotelurile UTC care aveau salam de Sibiu, Delikat, cafea și cola acum pe toate văile puzderie de vile una-n alta și cu pădurile de brad care le înconjurau. O fii a noastre de căramidă dar acoperișul și cei în ele arde crunt și cu drumurile înguste blocate de mașini n-ai unde să scapi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.