Dispariții misterioase în Marea Britanie

Peste o mie de calculatoare și stick-uri USB ale guvernului britanic au dispărut în ultimul an și jumătate, potrivit unei anchete realizate de agenția Press Association, care a atras atenția cu privire la dispariția acestor obiecte ce are putea conține informații sensibile, relatează joi AFP, citată de Agerpres.

La Ministerul Apărării, a dispărut zilnic mai mult de un calculator. În total, 759 de calculatoare au dispărut de la ultimele alegeri legislative în mai 2015, a precizat miercuri agenția Press Association care a chestionat angajați de la diferite departamente. Unii nu au dorit să răspundă, invocând argumente juridice, și niciun angajat nu a vrut să spună dacă echipamentele pierdute conțineau informații sensibile sau confidențiale.

Ministerul Apărării a anunțat de asemenea pierderea sau furtul a 328 de CD-uri, DVD-uri și stick-uri USB. O anchetă a fost deschisă pentru a se determina cauza.

Ministerul Muncii, care gestionează indemnizațiile și pensiile a peste 22 de milioane de britanici, a raportat dispariția a 42 de calculatoare și 8 memorii USB.

Ministerele Mediului, Finanțelor și Dezvoltării Internaționale au semnalat de asemenea dispariția unor materiale informatice.

Ministerul de Interne a anunțat că în 2015 un laptop a fost pierdut și alte două au fost furate.

Ministerul Culturii a refuzat să facă declarații în acest sens, afirmând că acest lucru „ar putea fi o informație utilă pentru un adversar”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.