DNA, luată la întrebări în dosarul lui Liviu Dragnea

Instanța supremă a aprobat miercuri solicitările a doi avocaţi, între care şi cel al Bombonicăi Prodana, care au cerut înaintarea unei adrese către DNA pentru a oferi lămuriri privind implicarea SRI în dosar. Este vorba de cauza în care liderul PSD Liviu Dragnea este acuzat în ce privește angajările de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

„Avem o cerere care constă în a se efectua o adresă către PÎCCJ – DNA structura centrală, prin care să se solicite unității de parchet în ce a constat cooperarea între SRI și DNA în instrumentarea prezentului dosar. (…) Am o adresă în care procurorul-șef al DNA spune că beneficiar secundar este UM 9060 Alexandria, Unitatea Militară. (…) În baza protocolului, se creează echipe operative comune, SRI acordă procurorilor asistență tehnică de specialitate. (…) Dacă se va demonstra că a fost încălcat principiul loailității administrării probelor, apărarea poate cere eliminarea din dosar a tuturor mijloacelor de probă administrate prin încălcarea principiilor”, a spus, la instanţa supremă, avocatul Floarei Alesu, inculpată în acest dosar.

Apărătorul a invocat faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a acceptat deja solicitări similare în dosarul „Gala Bute” sau în cel al Alinei Bica.

„Solicităm și noi același lucru”, a spus, la rândul său, avocatul Toni Neacșu, apărătorul Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea.

Instanţa supremă a aprobat solicitările avocaţilor, procurorii DNA urmând să spună dacă a existat o cooperare între Direcţie şi SRI, să indice începutul colaborării acestei colaborări, să specifice în ce anume, concret, a constat această cooperare, dacă există alte documente în custodia instituţiilor în acest sens şi, dacă e cazul, acestea să fie înaintate judecătorilor.

Între timp, instanța supremă a stabilit un nou termen pentru data de 15 mai şi le-a solicitat avocaţilor să pregătească pentru atunci concluziile pe fond.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu s-a prezentat miercuri la proces.

DNA susține în acest dosar că „în perioada iulie 2006 – decembrie 2012, Dragnea Nicolae Liviu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii. În realitate cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”.

Conform procurorilor, persoanele angajate formal au primit în total suma de 108.612 lei, sumă cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman s-a constituit parte civilă în procesul penal. Şi fosta soţie a liderului PSD este judecată în această cauză.

În cazul Bombonicăi Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, anchetatorii susțin că “în perioadele 3 martie – 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 – 1 august 2010, în calitate de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi în calitate de şef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, prin încălcarea cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu, deşi a cunoscut faptul că două subordonate, încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului, nu a întreprins niciun demers de sancţionare a persoanelor respective”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8518 Articole
Author

6 Comentarii

  1. Dosarul asta va fi amanat pana dupa decesul dlui Dragnea, pe la anul 2222!!!!

    • Gresesti, Dragnea ( politic ) e deja mort de mult. Avem din pacate un electorat care adora priveghiul indelungat si pomenile de orice culoare..rosu, galben, verde,portocaliu……doar atat putem din pacate !

  2. Este normal ca DNA să fie admonestată. Hai, mai bagi un găinar în arestul preventiv, mai arestezi un hoț de buzunare, mai faci dosarul unui primar care fură juma de hectar de teren, și toate astea pentru ca să nu zică poporul că procurorii de la DNA nu lucrează. Dar să te iei de cel mai mare și dăștept infractor al României, asta, fără supărare, mi se pare de neiertat. Cât tupeu pe DNA, zău așa…

  3. Să facă DNA publice TOATE dosarele în care este implicat Dragnea. Să nu mai folosească dosarele ca instrument de șantaj politic.

  4. Si, daca exista o banuiala de inplicare a unei institutii a statului, inseamna ca „o infractiune penala dovedita … Nu mai este infractiune ?. Votarea de catre „PENALUL parlament a executarii pedepsei „la domiciliu sau doar in weekend – ca la pensionul de domnisoare virgine – este doar inceputul transformarii Romaniei intro „vagauna de infractori penali in libertate, asta nu mai este o tara …, America si AustraLia au fost la inceputurile colonizarii, in urma cu circa 400 de ani „puscarii in libertate pentru deportati,criminali, hoti, talhazi, prostituate … etc. ASTA NE PREEGATESC POLITICIENII PENTRU POPORUL ROMAN ?.

    • Exact, asta pregatesc cei din Partidul Scursurilor Democratiei!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.