Dragomir, noi dezvăluiri privind tacticile DNA

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir susţine că rechizitoriul dosarului Ferma Băneasa a fost aprobat de procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, cu o zi înainte să fie întocmit. Din această cauză a fost disjuns dosarul în care este cercetat Călin Popescu Tăriceanu.

„Ca practică generală, culoarele au fost utilizate în multiple situații, nu doar la DNA Ploiești sau DNA central, dar și la alte structuri.

Azi, un exemplu de la DNA Brașov.

– Grabă mare pe culoar.
La 19.05.2016 se întocmește rechizitoriul în dosarul Ferma Băneasa. Ținta finală – Călin Popescu Tăriceanu.
La 18.05.2016 PFA Kovesi deja avizează cu privire la legalitate și temeinicie rechizitoriul și dosarul. Sute de pagini de rechizitoriu și peste 20.000 de file de dosar. Rechizitoriul a fost aprobat cu o zi înainte să fie întocmit.

– Imediat ulterior, la 06.07.2016, se întocmește rechizitoriul în dosarul Tăriceanu – Dorin Marian.
La 07.07.2016 este avizat de șeful de secție sub aspectul legalității și temeiniciei.
La 08.07.2016 dosarul e deja la Înalta Curte de Casație și Justiție și se emite deja citație, în aceeași zi.
La 08.07.2016, la orele 12:40, citația e deja în poarta oamenilor.
Termen 05.08.2016, plin complet de vacanță.

Aceste documente arată cum se mișcă rapid lucrurile pe culoar când interesul politic o cere”, scrie fostul ofiţer SRI pe România 3.0.

Justiție? Luați aminte, culoarele sunt tot acolo, mai la adăpost, mai sub protocoale, dar tot acolo. Nu le-a deranjat nimeni.

PS. La Microsoft, în dosarul pădurilor și în zeci de alte dosare, dorm cu anii. Când ordinul o cere, culoarele funcționează în câteva ore”, se arată în documentul prezentat de Dragomir pe blogul său.

„Se tot vorbește de modalitatea aleatoriu, aceste complete sunt stabilite cu șase luni înainte. Pe timpul vacanței, compeltele sunt stabilite de la finalul lunii iunie. În august 2016, intram în plină campanie electorală pentru alegerile parlamentare. De aici și graba”, a precizat Dragomir în emisiunea Obiectiv.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Si noi ce motive am avea sa credem tot ce zice musiu Dragomir ? ‘Ha ? Totusi repet intrebarea : de unde stie Dragomir tot ce povesteste ? Ai senzatia ca el , ca si Ghita , a umblat slobod prin toate birourile SRI si DNA fara sa-l intrebe nimeni de sanatate , s-a uitat in toate fisetele , in toate sertarele , in toate calculatoarele , de ici a sutit o hartie , de dincolo un CD … ! Hai bre , chiar asa , ne luati de prosti ?

    • Si ma rog, de ce ar trebui sa nu-l credem? Voi sunteti in stare sa credeti ca s-au furat 2 milioane de voturi si sa legitimati in PE o mincinoasa notorie, eminenta cenusie a unor Coduri care s-au dovedit ca au zeci daca nu au ajuns la suta de articole neconstitutionale.

  2. Deci Lambrino de Romania ramane cu ferma Banesa? Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir susţine ca este nevinovat? Curand o sa susţina ca participantii la „operatiune” Black Cube au fost interceptati ilegal, si de fapt erau doar in vizita prin Romania! Nu mai e nimeni care sa faca ordine? Atata timp cat un delicvent foloseste mijloace ilegale, ce ma intereseaza pe mine ca „bizon” cinstit daca raufacatorul pentru a fi condamnat a fost: urmarit, interceptat ilegal! Impotriva unui om rau inarmat cu pistol nu exista alta solutie de cat un om bun inarmat cu pistol pana cand omul cel rau este doborat!(In calitate de comisar-șef la Brigada 4 Eugen Alimănescu era recunoscut pentru faptul că nu lua „ostatici”, ci îi provoca pe bandiți să scoată pistolul pentru a-i putea lichida în legitimă apărare. Corupția atinsese cote inimaginabile, timidele tentative ale poliției de a prinde unii dintre criminali finalizându-se rapid cu eliberarea acestora sub pretexte care mai de care mai ridicole. În schimbul unor sume de bani, a unor bunuri sau favoruri, avocații, judecătorii, procurorii, medicii sau polițistii făceau scapat aproape orice răufăcător. Soluția aleasă de Alimanescu a fost exterminarea crimei și a criminalilor….) Bartolomeu

    • asta nu e dosarul ala in care integrii nostri luptatori anticoruptie au transcris „SPAGA a doua” in loc de „FAZA a doua”?
      nu tot in dosarul asta l-au interceptat pe Tariceanu pe mandat de „siguranta nationala” si dupa aia i-au raspuns oficial ca „n-am descoperit nimic legat de cauza, asa ca am distrus inregistrarile”. Problema voastra e ca sub umbrela luptei anticoruptie, legitimati incalcari ale legii si ale codurilor de procedura… si asta este fix contrar celor pentru care militati, un stat de drept.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.