Procurorii care au colaborat cu SRI pot fi daţi afară din magistratură

Efectele desecretizării protocoalelor

Augustin Lazăr a recunoscut existenţa protocoalelor dintre SRI-ul condus de Coldea şi Ministerul Public

Declaraţia preşedintelui Iohannis, prin care a spus că protocoalele secrete nu au fost secretizate de CSAT, ar fi trebuit să ducă imediat la declanşarea procedurii de desecretizare de către Ministerul public şi SRI. Cu toate acestea, se observă că Ministerul public n-ar prea vrea să se grăbească, motivul fiind teama că toţi procurorii care au colaborat cu serviciile secrete ar putea fi daţi afară din magistratură, potrivit Legii 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor!

Lumea justiţiei a publicat cu ceva timp în urmă un document excepţional, emis de către SRI şi adresat DNA, în care cel mai important serviciu transmite date „destinate exclusiv procurorului de caz potrivit principiului „necesităţii de a cunoaşte“, fără a fi duse în dosarul cauzei! În acest document se face trimitere chiar la Protocolul dintre Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţiei şi Justiţie (Ministerul public) şi SRI, care are numărul 003064 din 04.02.2009!

Această adresă semnată de Florian Coldea are caracter „Strict secret, un grad de secretizare destul de mare şi devoalează relaţia dintre SRI (organ care, potrivit legii, nu are atribuţii în desfăşurarea anchetelor penale) şi DNA, căruia, tot potrivit legii, îi este interzisă colaborarea cu serviciile secrete! Cu toate acestea, iată că aceste două instituţii ale statului încalcă flagrant legea pe baza unor protocoale secrete care sînt ilegale! Iată Adresa SRI către DNA.

Dar nu încălcarea flagrantă a legii este cel mai grav lucru pe care-l devoalează acest document publicat de „Lumea justiţiei“, ci faptul că în conţinutul acestui document se spune că, potrivit articolelor 8 şi 57 din Protocol, informaţiile furnizate de SRI pentru procurorii DNA nu trebuie să ajungă în dosar, deşi pe baza lor se întocmea Rechizitoriul cauzelor! Cu alte cuvinte, procurorii trimiteau în instanţă dosarele ce conţineau acuzaţii pe baza unor probe ştiute doar de către ei, fără a fi aduse la cunoştinţa inculpaţilor! În acest fel, este de la sine înţeles că persoanele acuzate nu puteau să-şi facă apărarea, deci nu aveau parte de un proces echitabil, aşa cum prevede Constituţia!

Astfel, desecretizarea Protocoalelor oferă tuturor inculpaţilor care au fost condamnaţi definitiv posibilitatea să apeleze la căile de atac extraordinare prin care să ceară rejudecarea cauzelor exact pentru folosirea acestor date primite de la SRI, fără ca acestea să le fie aduse la cunoştinţă! La CEDO, un asemenea argument va fi zdrobitor!

De asemenea, în procesele aflate pe rol, inculpaţii vor putea să invoce folosirea ilegală a datelor de la SRI în acuzaţiile formulate de procuror, multe dintre Rechizitorii putînd fi pur şi simplu anulate!

Însă acestea sînt doar consecinţele juridice în cauzele penale aflate în judecată sau în care s-au dat sentinţe de condamnare. Lucrurile care îi sperie pe procurori sînt însă şi mai grave în ceea ce-i priveşte! În Legea 303/2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor există o prevedere clară privind sancţiunile rezultate din colaborarea dintre serviciile secrete şi procurori.

Observăm, deci, că art. 7, al. (1) spune fără dubii că „judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora și personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații!

Mai mult, chiar, în al. (2) al aceluiaşi articol 7 se precizează că toţi magistraţii trebuie să completeze anual o declaraţie pe proprie răspundere „din care să rezulte că nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai serviciilor de informații.

Potrivit al. (3) al aceluiaşi articol 7, CSAT, din proprie iniţiativă ori la sesizarea CSM sau a ministrului Justiţiei, trebuie să verifice realitatea declaraţiilor date de magistraţi.

Pentru încălcarea acestor prevederi prezentate mai sus, sancţiunea prevăzută de lege este extrem de dură: „Încălcarea dispozițiilor alin. (1) conduce la eliberarea din funcția deținută, inclusiv cea de judecător sau procuror!

Cu alte cuvinte, orice procuror care a colaborat cu serviciile secrete poate fi scos din magistratură, chiar dacă această colaborare s-a făcut în baza unui Protocol încheiat între instituţiile Ministerul public şi SRI, căci nici un Protocol sau Regulament nu poate fi contrar legii, iar dacă există astfel de protocoale ele sînt complet ilegale! Iar procurorii, ca „oamenii ai legii“, trebuiau să ştie aceste lucruri.

În ceea ce priveşte existenţa unor astfel de protocoale secrete,  dar ilegale, însuşi Procurorul general Augustin Lazăr a recunoscut acest lucru în celebra şedinţă a CSM din data de 18 ianuarie 2017, cînd a spus: „Nu mai există nici un protocol care să prevadă comisii mixte sau echipe mixte sau nu ştiu ce. A existat un protocol în care se discuta despre echipe operative între Ministerul Public şi serviciile de informaţii, însă eu mereu mi-am pus următoarea problemă: acest protocol nu exista, eu nu mi l-am însuşit şi nu mergem înainte cu astfel de inginerii, să zic aşa, pentru că ele nu se găsesc în Codul de procedură penală, Doamne Dumnezeule…!

Sărmanul Augustin Lazăr nici nu şi-a dat seama ce lovitură cruntă i-a dat atunci Laurei Codruţa Kovesi, pe care acum o apără, căci, în anul 2009, cînd s-au semnat acele protocoale, Procuror general era chiar Codruţa Kovesi, deci chiar ea a fost semnatara acelui Protocol dintre Ministerul public şi SRI!

De asemenea, şi şeful SRI Eduard Hellwig, fiind în afara responsabilităţii generate de aceste protocoale, întrucît a preluat funcţia de şef al SRI abia în februarie 2015, a recunoscut cu nonşalanţă nu numai existenţa Protocoalelor, ci şi existenţa echipelor mixtre, formate din procurori şi ofiţeri SRI, care au lucrat în dosarele penale! Iată ce spunea Hellwig la bilanţul DNA din februarie 2016:

SRI alocă resurse umane, resurse procedurale şi tehnologice de cel mai înalt nivel în cooperarea cu DNA. Asta se poate traduce în sute de echipe operative comune, care reprezintă un parteneriat interinstituţional de succes. Acest standard de excelenţă profesională este replicat în toată ţara. De aceea, vreau să îi asigur pe cei din structurile teritoriale ale DNA că la nivelul conducerii strategice a SRI acordăm o atenţie deosebită manierei de cooperare la nivel teritorial”!

Cu alte cuvinte, existenţa acelor Protocoale secrete şi ilegale dintre Ministerul public nu mai reprezintă o ipoteză, căci ele au fost deja recunoscute atît de către actualul Procuror general Augustin Lazăr, cît şi de şeful SRI Eduard Hellwig! O singură persoană a minţit în modul cel mai penibil pe marginea existenţei acestor Protocoale secrete: aceeaşi Laura Codruţa Kovesi, care, în Comunicatul DNA din 27 ianuarie 2017, deci după declaraţia lui Augustin Lazăr de la CSM şi declaraţia lui Eduard Hellwig de la bilanţul DNA, spunea:

Nu există şi nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA şi nici protocol secret Coldea/Kovesi. Nu au existat echipe mixte SRI-procurori ori întîlniri între procurori şi ofiţerii de informaţii în case conspirative. Dosarele penale sunt instrumentate strict prin raportare la Codul penal, Codul de procedură penală şi Legea 78/2000… Nici Codul de Procedură Penală, nici altă lege specială cu aplicabilitate în urmărirea penală a infracţiunilor de corupţie nu prevede implicarea unui serviciu de informaţii în modul de obţinere a probelor în dosarul penal. Probele se administrează de către procuror şi de către ofiţerii de poliţie judiciară în baza delegării procurorului”!

Că Laura Codruţa Kovesi minte este deja un pleonasm. Interesant este că, după ce neagă existenţa Protocoalelor, Kovesi ţine să spună că ştie că atît Codul penal, cît şi cel de procedură penală nu permit ofiţerilor SRI să se implice în urmărirea penală! Nici nu a realizat atunci că, de fapt, a recunoscut că a încălcat cu bună ştiinţă legea!

Aşadar, procesul de desecretizare a Protocoalelor dintre SRI şi Ministerul public, care ar fi trebuit să se încheie în 2-3 zile, este întîrziat voit pentru că Ministerul public se teme de consecinţele desecretizării, adică de tragerea la răspundere atît a celor care au semnat nişte Protocoale secrete şi ilegale, cît şi a procurorilor care au folosit informaţiile venite de la SRI fără să le comunice părţilor din dosar!

Iar sancţiunea prevăzută de Legea 303/2004 este, după cum se vede mai sus, chiar scoaterea persoanelor vinovate din magistratură!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 16
Ion Spânu 1818 Articole
Author

29 de Comentarii

  1. In momentul in care agenti ai unor puteri straine se plimba ca prin Gara de Nord pe la noi (asteptam cu pîine si sare pe singurii care pina acum nu ne-au vizitat, cei din Samoa si din Mozambic), din pacate si din nenorocire Romania ca stat (asa cum este el descris in Constitutie) nu prea mai exista. Dar asta e un secret pe care nu trebuie sa-l stie nimeni.

  2. Isi imagineaza cineva ca in America sau Germania este altfel ?
    Indiferent de informatiile clasificate despre un inculpat, si folosite in investigatie, in cadrul procesului sint facute acuzatii publice, la care inculpatul se poate apara !
    Cele clasificate nu pot constitui capete de acuzatie !
    Deci dreptul la aparare nu este stirbit cu absolut nimic.
    Oare gresesc ?

    • Nu gresesti, dar ai interesul sa minimalizezi activitatile de politie politica

    • Ba, zidarule Jean, spui prostii mai mari ca tine referitor la SUA si Germania, numai ca sa-i scapi pe tradatorii tarii,
      printre care te numeri. Chestia cu „Oare gresesc?” e invitatia pe care ti-o faci ca sa-ti intaresti MARSAVIA cu un alt
      pseudonim, „dan t.coman”, pentru ca pretinsele practici infractionale din alte tari nu pot justifica infractiunile din
      Romania. Problema principala, secatura, este imixtiunea Securitatii in Justitie…

  3. Cu legea pe lege călcând. Mai toate fărădelegile s-au comis invocându-se prevederea nu știu cărei legi, ceea ce denotă putreziciunea legislației în vigoare, dar și imoralitatea oamenilor legii.

  4. ceata deasa! pai cine conduce in continuare, nu cei care au impus si pus la punct protocoalele? nu-l vedeti pe iohannis ce si cum exprima? conteaza numele vectorului? niciodata! vectorii sint cantitate neglijabila si reprezinta potential balast de care lesne se pot dispensa stapinii mafioti (SUA, UE, Rusia, Ungaria etc). functiile conteaza ca sa poata impune aberatiile celor care conduc de facto. structura mafiota in statul roman este urmatoarea: presedinte-ministerul public (PG plus DNA)- servicii – CSM, ANI, CNCD, CNSAS si a fost CCR cit a fost zegrean presedinte. si totusi puterea e a parlamentului insa nu stie sa o foloseasca. de aia se fac dosare parlamentarilor, pentru a le schimba agenda de lucru si a-i tine ocupati. mai mult, sa ceri tu, decident roman, mentinerea MCV-ului inseamna ca puterea a fisat potentialul pricol caruia i-a dat nume si chip si ca sa faca misto de ei, sa le arate cit de tari sint, si sa fie sigura ca-si conserva privilegiile, au trimis la UE lista. acesta este know how de servicii! o fi basescu smecher insa nu e inteligent. omul inteligent traieste si gindeste in cu totul alte coordonate decit un tub digestiv ca basescu care doar se alimenteaza si evacueaza.

    • Prea dreptate ai! Nici sanse ca in urmatorii ani sa se schimbe in bine situatia, eu nu intrevad. O sa vedem la alegerile pentru presedinte daca PSD tradeaza iar, ca in perioada Ponta, si ne trezim din nou cu vreun Johannis asu ceva de aeeasi factura. E loc si de mai rau.

    • Nu intelegi ca e rost de ceva banei si din chestia asta,ceva daspagubiri?crezi cumva ca de felul in care procura lelea Floare graunte pentru gaini(la negru sau de la firme autorizate,cu bon fiscal etc),sau badea Grigore nutret la capre se ocupa SRI-_ul?oricum,la noi totul se face „in temeiul legii”,ca asa sunt legile :sa permita hotia si sa-i apere pe hoti,ca ei e destepti(cum zice domn’Tiriac)si sunt de preferat;cum zicea Tano-va amintiti,personajul din „Caracatita”:coruptia este cel mai bun lubrifiant pentru democratie…

    • Mai cata, ai noroc ca prostia nu doare, altfel ai umbla urlind pe strada.

  5. În momentul în care declari corupția „problemă de securitate națională” rezultă cel puțin două lucruri. Primul că dimensiunea fenomenului „corupție” este catastrofal de mare ceea ce este foarte adevărat pentru că în țara noastră, începând de la președintele asociației de proprietari, trecând pe la primărie și ajungând în Parlament fenomenul este supărător de omniprezent. Al doilea lucru este faptul că în fața unui astfel de fenomen major nu te aperi doar cu mijloace legale având în vedere faptul că inclusiv mase largi de funcționari ai statului practică corupția ca pe ceva cotidian, necesar, chiar relaxant și liniștitor cum ar fi somnul sau servirea mesei. Exemplul cel mai elocvent îl constituie parlamentarii actualei puteri care se dau de ceasul morții pentru a scoate niște legi cu care să paralizeze pur și simplu justiția. Cam câtă onestitate ar trebui angajată în tratamentul hoților, vânzătorilor de țară și corupților datorită cărora mor oameni în spitale sau, și mai rău, de foame și frig? Oare SRI nu de siguranța națională se ocupă? Și care este problema de fapt? Că a ajuns și DNA să se ocupe de asta? Deranjează? Pe cine? Pe don Livache?

    • Lupta asta care nu se mai termina cam in ce a reusit? A readus la averea tarii imensele jafuri ? Pe mine ma lasa indiferent daca „tunarul” X este dupa gratii , dar ma revolta ca ramane cu averea stransa prin furt , fie direct pe numele sau , fie pe al rudelor . Averile imobiliare de pe teritoriul tarii sunt oarecum sub control , dar ce te faci cu imensele sume duse in paradisuri fiscale?Sa va dau exemple? Iar formula ” Dosar de cercetare…” mi se pare o zeflemea la adresa omului de rand. Si ce daca cerceteaza? Se finalizeaza cu bulau/confiscare a averilor? Cornus mas , cel de la care culegem coarne peste care turnam alcool si zahar obtinand o bautura „de casa” , il studiau cercetatorii de la Inst. Agronomic din Iasi , prin anii ’70 , de vreo 20-30 de ani. Inca nu-si terminasera cercetarile.Cam asa si cu obolul adus TARII de aceste lipitori, cu „penzii” speciale.

    • Lupule bavarez, credeam ca ti-ai gasit si tu o lupoaica si te ocupi intens de clonari! Jivina jalnica, ai impresia ca
      suntem in padurile tale natale unde guverneaza legea celui mai tare si mai feroce? Coruptia generalizata persista la noi
      pentru ca procurorii sunt corupti, iar acei judecatori corupti ii scapa pe coruptii partinici si ii condamna pe probe
      false pe dusmanii personali sau cei indicati de Securitate. Hameseala te aduce printre oameni…

  6. În primul răd , șansa la o justiție corectă … ! După aceea , poate , Parlamentul va descoperi că cei 12.000 de agenți SRI și aproape 10.000 de magistrați au creat premise ce situază Romănia în poziția de cea mai sigură țară în ceeace privește vulnerabilitatea generată de corupție eliminăndu-se astfel afaceri oneroase gen Microsoft sau EADS generănd o gestionare a banului bublic la randament maxim , că au asigurat protecția față de malversațiunile financiare ce gravitează în zona investițiilor din transporturi , și de aceea avem cel mai mare număr de kilometri de autostrăzi din lume … , că în sănătate agenții SRI și magistrații au supravegheat ca să existe o eficiență maximă în gestionarea fondurilor alocate … , sau ca miliardele alocate despăgubirilor de la ANRP au ajuns fix în buzunarele celor abuzați în perioada comunistă fiind deposedați de proprietăți … , ori , poate vor descoperi că datorită profesionalismului celor din SRI și parchete , avem o societate sigură , liniștită în care interlopii mor de foame și sunt pe cale de dispariție … , că în mediul rural nici nu s-a auzit de droguri și prostituție … , și … , poate vor mai descoperi că există niște aproape 20.000.000 milioane de romăni exasperați de faptul că aceste două instituții de forță reunite , toacă cea mai mare alocație bugetară per capita din UE și NATO în cel mai inutil mod , și că existența acestor instituții , nu mai are nimic comun cu siguranța liniștea și libertatea acestor romăni … !? Și , în concluzie , Parlamentul , pe baza raporturilor de proporționalitate , or să decidă să fie și la noi 1.600 de genți ai serviciilor la 60.000.000 de locuitori ca în Italia … , sau orice altă situație de bun simț în care serviciile și procurorii nu se bat de muscă precum cei de la noi și inventează cele mai diabolice metode în relația dintre justiție și societate .

  7. Desecretizarea acestora este o normalitate pentru Romania!
    Apoi masurile legale ce se impugn!
    Ce s-a intimplat de dupa 1989 pina in present este o mare umilinta pentru romani si demnitatea lor!
    Acesti tortionari trebuie sa fie opriti si sa dea socoteala!
    Acesti indivizi sunt adevaratii corupti,care au devalizat economia romaneasca si au impus non valori in toata societatea romaneasca!

  8. Nici nu au fost „desecretizate”,ca tovarasul Spanu,aflat pe lista anexata la UE, a si intuit cu forta remarcabila a fanteziei,urmarisle desecretizarii!E ca si cum o banda de hoti pune mana pe tara,pe Justitie si pun si de un tribunal sa ii judece pe cei care i-au prins furand,sa fie totul ca la carte !Ma intreb cat mai asistam pasivi la „Atacul Penalilor”,cate serii are filmul asta ,cine stie?

  9. Este infiorator sa vezi, scris de oameni care au pretentii, ca hotia in Ro e prea mare si ca orice mijloace de puta impotriva ei, sunt scuzabile. Cu ce se deosebeste justitia de azi de cea comunista daca sri poate furniza informatii procurorilor (si judecatorilor) fara ca acuzatul sa poata sa le vada? Despre ce vorbim? Cum putem vorbi de „apararea statulul de drept”, marota prostilor #rezistenti, a PNL si a presedintelui, cand institutiile statului incalca legile tarii cu o efervescanta demna de o soarta mai buna? Adica ca sa-i condamn pe „penali” se fac si ei „penali”? O logica de Gaga. S-a ajuns cu aceste protocoale la o situatie absolut descalificanta: autoritati puse sa apere legea o fac comitand ilegalitati!!! Incredibil! Practic autoritatile puse sa apere statul incalca legile mai tare decat infractorii. Pentru ca daca tu stat si institutiile statului incalca legile cotidian vorbim de orice numai de stat de drept nu. Cu atat mai degradant si mai ingrozitor este tupeul si nesimtirea cu care seful statului ii face „penali” doar pe cei cu dosare nu si pe cei din institutiile de forta ale statului a caror vina este dubla. Iata cum toate aceste dezvaluiri ne infatiseaza un stat „penal” aparat cu indarjire de o clica de oameni care gandesc in cel mai pur stil stalinist, in frunte cu presedintele si continuand cu cei de la UE, din PICCJ, DNA, CSM si ICCJ. /Si stati sa vedem ce se va intampla cand oamenii vor lansa recursurile extraordinare si vor merge la CEDO. Tot esafodajul anticoruptie (fara recuperari) si cu condamnari sri-isto dna-iste se va prabusi.
    E uluitor cu aparatorii acestui mecanism criminal, chiar nu vad ca justitia este pusa la pamant chiar de cei pe care ii apara. Noaptea mintii

  10. Spanule, lasa ba prostiile, n-ai inteles ca penalii, cu sau fara protocoale, tot penali au fost? Chiar dac-ar fi fost, sau nu, niste protocoale, TOT AU FURAT, TOT AU FACUT MARTURIE MINCINOASA, TOT AU IMPUS ANGAJAREA DE PERSOANE CARE NU MUNCEAU UNDE AU FOST ANGAJATE, CUM TREBUIA, CI LA PARTID, LA PSD? Zii ca nu-i asa! Ia apuca-te tu si scrie UN ARTICOL SERIOS, DESPRE CE A PROMIS PSD LA ALEGERI SI CE A REALIZAT DIN PROGRAM SAU A INTRODUS FARA SA FI MENTIONAT IN PROGRAM! Hai, DOCUMENTAT, CU POZE, FACSIMILE DIN PROGRAMUL initial al PSD, SAGETELE, COMPARATII etc. Ce ziiiici, ca de-astea nu stii sa scrii…si ca atunci cand o sa vedem un articol de-asta in Cotidianul inseamna ca nu mai sunt PSD/ALDE la guvernare? Pai, zii ba baiatule, asa!

    • lamuritorule, alte cuvinte nu gasesti in limbajul tau ? Penali, hoti, furat ciuma rosie ? La scoala de weekend cam slaba e miscarea…
      La voi la servicii nu se investeste in oameni.. Pacat ca bani multi aveti !!!

  11. …clasificare, declasificare, aplicarea legii, legi prost facute, proces facut corect/incorect, imposibilitatea de a te apara daca nu stii datele din dosar, bla, bla, bla… Cert e ca Romania e plina de pungasi care culmea, s-au imbogatit peste masura fiind in functii publice, adica sugand de la stat. Dupa parerea mea problema aceasta s-ar rezolva mult mai usor prin adoptarea unei legi cum era vestita lege 18 de pe vremea impuscatului. Stiu, o sa-mi spuneti ca marea problema e ca multi dintre grofii de astazi nu au averile pe numele lor. Se poate rezolva si asta. Cel putin terenurile si cladirile sunt la vedere, se pot invetaria, se poate afla cine este proprietarul in acte, daca sunt platite sau nu impozitele pe cladiri si terenuri, si afla daca proprieterii din acte pot sustine aceste proprietati. Daca da, e ok, dar daca nu poti justifica cum tu, dintr-o pensioara de cativa lei sau dintr-un salariu de angajat la o firma de paza ai reusit ditamai performanta sa-ti faci nenumarate castele si viloaie prin toata tara si-n strainatate si sa mai ai si cateva mii de ha de teren arabil si paduri, atunci sa vina portarelu la tine si sa ti le confiste iar procurorul n-ar mai avea nevoie de nici un protocol secret cu SRI-ul. Sa vezi urlete atunci, par smuls din cap si alte asemenea. Dar cred ca nu este nimeni dintre decidentii politici, beneficiari ai acestor frumoase averi dobandite ilicit interesat de asa ceva. Ma insel?

  12. … si mai zic asa: sa-i lasam sa fure in continuare, cu protocoale, fara protocoale secrete sau nesecrete ca oricum nu conteaza. Legile sunt date acum de ticalosi pt. ticalosi iar cei care-i vaneaza nu trebuie sa iasa din litera legii facute de ei. Or sa ajunga institutiile de forta din Romania niste brelocuri la bracinarul grohaitorilor cu cefe late din politica romaneasca.

  13. Politica s-a nascut cand s-au intalnit un HOT (…si la propriu si la figurat…) cu un PROST…sunt total de acord..desi nu imi apartine. Este atat de evident..incat orice alt comentariu este de prisos !!

  14. Domnu’ Spanu , am discutat aseara cu doi prieteni ! Unul zice ca desecretizarea protocoalelor SRI-DNA va avea efectul razelor de luna asupre galosilor de guma ! Celalalt zice ca desecretizarea va avea efectul pe care il are paralelismul sinelor de cale ferata asupra ciclului menstrual la gaini !

    • Replici de Autobaza Ferentari … ! Acesta e nivelul … , roata din dreapta a căruciorului cu care se cară gunoiul din curtea autobazei …

  15. Intrebarea este:Au fost condamnati NEVINOVATI sau au fost condamnati, apeland la trucul cu SRI, pentru ca -desi evident vinovati-nu puteau strange probe singuri
    In primul caz este condamnabil,in cel de al doilea…..

  16. Sunt FERM convins ca nu se vor desecretiza toate protocoalele DNA-SRI. Decat cele care nu vor dezvalui mare lucru! Fiti linistii, „statul” care ne reprezinta colonia, vegheaza! Cine-si face iluzii, nu este decat un „visator” (eufemistic vorbind)!

  17. Ce mai,protocoalele s-au întocmit conştient, întro totală bătaie de joc a legii, contându-se pe caracterul ascuns/secret al lor -precum bezna nopţii pentru hoţi- şi au avut ca finalitate un adevărat ”jaf juridic”. Numai încape nici o îndoială că făptuitorii trebuie să fie drastic pedepsiţi, iar victimele să poată să beneficieze de reluarea judecăţii cu oferirea elementelor de care au fost lipsite la judecata anterioară şi de eventuale ”compensaţii” dacă sunt îndreptăţite.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.